Filmserier på HBO Max

Filmserier på HBO Max

Filmtopp
Uppdaterad kl. 19:10 | Publicerad 27 oktober 2021 kl. 16:10

Streamingtjänsten bäddar för långa filmkvällar

Bland filmserier på HBO Max kan du bland annat streama Sagan om Ringen och se om alla Harry Potter filmer. Här är sevärda franchiser streamingtjänsten har att erbjuda!

Nedan följer en hel del tips på filmer att kasta sig över. Se också vår lista med bästa serierna på HBO 2021

Streama Harry Potter-filmer

Se alla Harry Potter filmer på HBO Max.
Foto: Warner Bros.

När vi ser utbudet med filmserier på HBO Max framkommer det tydligt att de glömt bort deras hängivna Potterheads. På den nylanserade streamingtjänsten kan vi streama alla Harry Potter filmer, från De vises sten till Dödsrelikerna – del 2. Med höstmyset här i allra högsta grad börjar det bli högtid att samla vännerna och kliva in i Hogwartz magiska värld på nytt.

Nog för att du kan streama alla Harry Potter filmer, på HBO Max hittar du också Fantastiska vidunder och var man hittar dem. I skrivande stund finns bara den första delen. Vill du se Grindelwalds brott får du titta åt annat håll. Den finns att hyra på bland annat Google Play och Blockbuster.

Sagan om Ringen 

Nu kan du streama Sagan om Ringen på HBO Max.
Nu kan du streama Sagan om Ringen på HBO Max. Foto: New Line Cinema.

Vad vore filmvärlden utan Peter Jacksons legendariska trilogi från 2001-2003? Det vill vi inte ens spekulera i! Du som prenumererar på HBO Max kan idag streama Sagan om Ringen i sin helhet. Det rör sig inte om de förlängda versionerna, utan istället de som gick upp på bio för drygt 20 år sedan. Vad gäller Hobbit-filmerna, så finns de ännu inte i utbudet. 

Batman-filmer

Batman filmer finns tillgängliga på HBO Max.
Se flera nya Batman-filmer på HBO Max. Foto: Warner Bros.

Bland superhjältar på film råder det inga tvivel om att Batman är en av de mest älskade. Av den anledningen hittar vi också flera Batman-filmer i den nya streamingtjänstens utbud. Batman Begins och The Dark Knight Rises är de delar som finns från Christopher Nolans storsatsning. Det höjer förstås på ögonbrynen att The Dark Knight inte finns på HBO Max, men förhoppningsvis dyker den upp och fullbordar trilogin inom kort. Lyckligtvis är den för närvarande enkel att hitta på andra ställen. 

På streamingtjänsten hittar du de nya Batman-filmerna med Ben Affleck i rollen. Det rör sig om Dawn of Justice där han ställs emot Superman och de två Justice League-filmerna, där även den svartvita versionen av Zack Snyder's Justice League finns tillgänglig. Vi ska också lyfta fram Batman: Soul of the Dragon, som är en ny tecknad långfilm i vilken Bruce Wayne lär sig kampsport.

All Matrix

Streama Matrix filmerna på HBO Max.
Foto: Warner Bros.

Sedan nyheten om kommande Matrix 4 har filmerna om Neo fått sig en nytändning. Därför kan vi med glädje informera dig som HBO Max-prenumerant att de tre första filmerna finns med i utbudet. Aldrig får vi glömma bort hur nyskapande den första filmen var och hur bra actionscener den har. De två uppföljarna må inte nå upp till samma kvalitet, men höjdpunkter finns där!

Samtliga Indiana Jones-filmer – kanske den bästa av filmserier på HBO Max?

Följ med på alla Indies äventyr.
Följ med på alla Indies äventyr. Foto: Paramount Pictures.

Du kan se de älskade klassiska filmerna, som avslutar med Indiana Jones och det sista korståget där ingen mindre än Sean Connery spelar Indies pappa. Men också comeback-rullen från 2008, Indiana Jones och kristalldödskallens rike där vi såg en närmare 70 år gammal Harrison Ford damma av piskan. 

Känner du till att Steven Spielbergs Indiana Jones filmer ska kompletteras av en kommande film? Den femte filmen regisseras av James Mangold som gjorde Logan och Ford, nu 79 år gammal, kommer tillbaka i titelrollen.

Gudfadern-trilogin

Gudfadern 3
Foto: Paramount Pictures.

Filmälskare brukar prata om att Gudfadern-filmerna hade utgjort den allra bästa trilogin – om det inte vore för ett svagare sista kapitel. Men oavsett om du inte skulle vara ett fan av Gudfadern 3 så kommer du garanterat uppskatta att se om de första två delarna. Gudfadern 1 & 2 är båda två solklara mästerverk av Francis Ford Coppola och tillsammans en viktig filmskatt som alltid kommer hänföra sin publik. Hela Gudfadern-trilogin finns att streama på HBO Max.

Hunger Games i sin helhet

Se alla Hunger Games-filmer på HBO Max.
Se alla Hunger Games-filmer på HBO Max. Foto: Lions Gate.

Berättelsen om Katniss Everdeen som tar kulan för sin lillasyster och går med i ett dödligt spel, är en av 2000-talets stora franchiser och filmserier på HBO Max. Fans snackar om en alternativ Hunger Games ordning, men vi ska inte dyka djupare i hur du ska se filmerna. Vi kan bara konstatera att alla fyra biofilmer finns att se på streamingtjänsten. Viskade någon maraton?

Flera Twilight-filmer

Twilight. Foto: Summit Entertainment.
Foto: Summit Entertainment.

En annan älskad filmserie på HBO Max är den om Edward Cullen och Bella Swans villkorslösa kärlek. Just nu finns inte alla delar att se på streamingtjänsten, men så gott som. Utöver den första filmen finns EclipseNew Moon och Breaking Dawn 1 & 2 alla tillgängliga. Del 1, som bara heter Twilight, är enkel att få tag på annat håll.

Fem stycken Transformers

Fem Transformers-filmer finns att streama på HBO Max.
Fem Transformers-filmer finns att streama på HBO Max. Foto: Paramount Pictures.

Vad gäller kompletta filmserier på HBO Max så tillgodoser tjänsten dig med alla fem biofilmer i Transformers-universumet. Flera av filmerna har tagits emot svalt av kritiker och även en hel del fans. Det har dock inte hindrat den från att bli en fullfjädrad franchise med Transformers leksaker och andra prylar utöver filmerna. Vill du streama spinoffen Bumblebee får du däremot titta utanför det här utbudet.

MER LÄSNING: HBO Nordic och HBO Max – vi reder ut skillnaden

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL