Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
12 filmscener som ger oss gåshud

11 filmscener som ger oss gåshud

Linda Forssén | Lista
08 januari 2023
Linda Forssén | Lista
08 januari 2023

Otroliga scener med mycket känslor

Om du själv får tänka på filmer som påverkat eller gett dig gåshud genom åren så poppar det säkert upp några automatiskt i. Här nedan är några som gett mig rysningar och troligtvis er också.

Vare sig det är tecknad eller otecknad film så kan vissa scener ge oss rejält med gåshud. Den här listan hade kunnat varit hur lång som helst, men jag har valt ut scener som ger mig rysningar och troligtvis flera andra miljoner som har sett dessa filmer! 

Spirit – Hästen från vildmarken (2002)

När den envisa hästen Spirit tar sitt sista och långa hopp från fienden samtidigt som man hör Hans Zimmers musik i bakgrunden ställer sig armhåret rakt upp!

Draktränaren 3 (2019)

Hela Draktränar-franschisen är helt otrolig men den sista scenen i sista filmen sticker ut extra mycket när Hicke återförenas med Tandlöse efter flera år i från varandra. Så fint!

Braveheart (1995)

Det är många filmer som har många bra tal men Braveheart-talet har extra mycket känsla och tillsammans med det otroliga skådespeleriet och musiken ryser man till i kroppen!

Jurassic Park (1993)

När man för första gången får se dinosaurier tillsammans med John Williams kända melodi blir scenen helt magisk och gåshuden går icke att undvika. Tror vi alla hade samma ansiktsuttryck som skådespelarna när vi såg filmen för första gången!

Pokémon: The Movie 2000 (2000)

En lite mindre känd film MEN många som har sett de två första säsongerna av Pokémon har troligtvis sett denna. När denna melodi börjar spelas och världens balans återställs och Lugia kommer fram igen ur havet knottrar det till från topp till tå!

Vaiana (2016)

En av de nyare filmerna som förtjänar att vara på denna lista. När Vaiana visar hur modig hon är och går i slow motion till Te Fiti, som är i sin obehagliga form, med den drömmande musiken i bakgrunden, dunkar hjärtat lite extra!

Pirates of the Caribbean: Vid världens ände (2007)

Denna scen kryllar av otroliga stunder, först när Will kommer tillbaka som kapten för den flygande holländaren och när alla pirater samarbetar för att störta det brittiska imperiets flotta. Mäktigt!

Lejonkungen (1994)

Scar har precis blivit besegrad och Simba är nu kung. Slutscenen när Simba gå upp för lejonklippan tillsammans med den ikoniska musiken och ryter till med de andra lejonen, börjar till och med håret på huvudet ställa sig upp!

Sagan om ringen: Konungens återkomst (2003)

Ska inte ljuga men Sagan om ringen-filmerna var det första som kom upp i mitt huvud när det kommer till scener som ger en gåshud. Det var svårt att välja mellan flera av de många fantastiska scenerna, men kom fram till denna som är mot slutet i tredje filmen när det onda från världen är borta och Hobbiterna får den respekt de förtjänar så spricker hela kroppen!

Schindler's List (1993)

Den sista scenen berör nog många, inte nog med Liam Neesons otroliga skådespeleri och musiken utan den fina framställningen av ett lyckligt slut för många människor som klarade sig igenom det hemska kriget fram till 1945. Vackert och smärtsamt!

Dolda tillgångar (2016)

Taraji P. Henson roll som Katherine johnson var helt fenomenal. Hennes tal i denna scen som visar på sån ilska och orättvisa, samt hur obrydd hon är oavsett om konsekvenserna kunde ha blivit värre för henne som svart kvinna i USA på 1960-talet. Bravo!

Se även:

NÄSTA ARTIKEL