Filmer och serier att streama i juni 2024 – Filmtopps bästa tips för månaden

Filmer och serier att streama i juni 2024 – Filmtopps bästa tips för månaden

Emil Oscar Rasmussen
01 juni 2024 kl. 20:00

Månadens streamingguide är här – premiärerna du inte vill missa i juni

Filmtopp hjälper dig att hitta vägen i streamingdjungeln och handplockar höjdpunkterna bland alla nya filmer och serier att streama i juni 2024.

Trodde du att streamingtjänsterna skulle slå av på takten nu när sommaren är här? Då trodde du fel. Även i juni väntar en stor mängd spännande premiärer hos de stora tjänsterna. Filmtopp guidar dig vidare till respektive premiärartikel för streamingtjänsterna och redaktionen pekar även ut några av sina favoriter för månaden, som vi inte tycker att du borde missa.

Streamingpremiärer i juni 2024 – guide till premiärartiklar

Filmer och serier att streama i juni – Filmtopps 11 utvalda tips

Filmer och serier att streama i juni 2024 – Filmtopps bästa tips för månaden
Foto: Disney+

The Acolyte (säsong 1) – 5 juni på Disney+

En storpremiär väntar på oss redan i början av juni när det är dags för den nya Star Wars-serien The Acolyte att se dagens ljus på Disney+. Serien bjuder in oss till slutet av High Republic-eran, i en galax där hemligheterna är många och mörkrets krafter på uppgång.

Mayor of Kingstown
Foto: SkyShowtime.

Mayor of Kingstown (säsong 3) – 6 juni på SkyShowtime

Jeremy Renner är tillbaka med sin hyllade serie Mayor of Kingstown, och det här är den första säsongen av serien han spelade in efter den livshotande skadan han ådrog sig precis efter årsskiftet 2023. 

I Mayor of Kingstown följer vi familjen McLusky som upprätthåller maktbalansen mellan de olika politiska krafterna i Kingstown, Michigan, där den enda lönsamma verksamheten är fängelset. Det blir upp till McLusky-familjen att skapa ordning och skipa rättvisa i en stad som inte lyssnar till samhällets regler.

Becoming Karl Lagerfeld
Foto: Disney+

Becoming Karl Lagerfeld (säsong 1) – 7 juni på Disney+

Dramaserier om mode har blivit del av modet den senaste tiden. Näst på tur att haka på trenden är Disney+, med serien Becoming Karl Lagerfeld. Här vrider vi tillbaka klockan till 1972 då modeikonen Karl Lagerfeld var en okänd prêt-à-porter-designer. Hans förutsättningar förändras drastiskt när han träffar den förföriske och ärelystna dandyn Jacques de Bascher och följaktligen vågar utmana haute couture-geniet, tillika vännen, Yves Sain Laurent.

The Tattooist of Auschwitz
Foto: SkyShowtime.

The Tattooist of Auschwitz (säsong 1) – 7 juni på SkyShowtime

The Tattooist of Auschwitz är en serie i sex delar baserad på den rosade internationella bästsäljaren med samma namn av Heather Morris. Författarens roman är i sin tur inspirerad av de verkliga händelserna kring Lali och Gita Sokolov som möttes som fångar på Auschwitz koncentrationsläger under förintelsen. I lägret blir Lali en tatuerar som id-märker de andra fångarnas armar. När han möter Gita är förälskelsen omedelbar.

Filmer och serier att streama i juni 2024 – Filmtopps bästa tips för månaden
Foto: Viaplay.

Strandhotellet (säsong 3) – 9 juni på Viaplay

De rivaliserande familjerna Grip och Gyllenmark är tillbaka i en tredje säsong där intrigerna inte låter sig vänta. Camilla Läckbergs moderna såpa Strandhotellet är en stor tittarsuccé på Viaplay och toppade listan som den mest sedda serien på streamingtjänsten vecka efter vecka i höstas. I den nya säsongen dyker flera nya karaktärer upp såsom såpastjärnan Bengt Bauler från Rederiet och artisten Erik Segerstedt gör skådespelardebut i denna tv-serie.

Presumed Innocent
Foto: Apple TV+

Presumed Innocent (säsong 1) – 12 juni på Apple TV+

Jake Gyllenhaal spelar en aktad åklagare i detta drama om ett brutalt mord som skakar om Chicagos åklagarmyndighet när en av deras egna anklagas för brottet. Serien beskrivs kretsa kring teman som besatthet, sex, politik samt kärlekens styrka och begränsningar.

The Boys
Foto: Prime Video.

The Boys (säsong 4) – 13 juni på Prime Video

Tittarfavoriten The Boys är tillbaka med sin fjärde säsongPrime Video. I den härligt urspårade serien är världen är mer polariserad än någonsin och katastrofens bägare är på vippen till att rinna över. Victoria Neuman är nu närmare presidentposten än någonsin tidigare, men hon blir hårt pressad av Homelander. Samtidigt har Butcher bara månader kvar att leva och de andra i The Boys-gänget har tröttnat på hans ständiga lögner och avsatt honom som ledare. Ska de kunna rädda världen innan det är för sent måste de se bortom sina meningsskiljaktigheter och jobba tillsammans.

Familjen Bridgerton: Filmer och serier att streama i juni 2024 – Filmtopps bästa tips för månaden
Foto: Netflix.

Familjen Bridgerton (säsong 3, del 2) – 13 juni på Netflix

I mitten av juni får vi svaret på hur det går för Penelope Featherington i jakten på en make. Kommer hon att hitta den rätta personen som tillåter henne att fortsätta sprida skvaller som Lady Whistledown? Och kommer Colin Bridgerton att komma underfund med vad han egentligen känner för Penelope?

House of the Dragon (säsong 2)
Foto: Max.

House of the Dragon (säsong 2) – 17 juni på Max

Månadens kanske största premiär hittar vi på Max där den andra säsongen av House of the Dragon har premiär den 17 juni. I den andra säsongen av spinoff-serien till Game of Thrones är ett blodigt inbördeskrig på vippen att bryta ut i Westeros mellan de som står bakom kung Aegon och de som stöttar drottning Rhaenyra.

Trigger Warning: Filmer och serier att streama i juni 2024 – Filmtopps bästa tips för månaden
Foto: Netflix.

Trigger Warning – 21 juni på Netflix

Handlingen i Jessica Albas actionrulle Trigger Warning kretsar kring en skicklig soldat som återvänder hem för att ta över sin pappas bar efter att han plötsligt går bort. Det dröjer inte länge innan det uppstår friktion mellan henne och ett våldsamt gäng som härjar i hennes hemstad.

My Lady Jane (säsong 1) – 27 juni på Prime Video

Skruvade kostymdramer är en annan typ av serier och filmer som varit på modet de senaste åren. Nu hoppar Prime Video på det tåget genom att ge Lady Jane Grey – Tudor-adelskvinnan som var Englands drottning i blott nio dagar och senare kom att halshuggas – ett annat öde. Här bjuds vi på ett episkt och fartfyllt äventyr i ett actionpackat alternativt universum kantat av såväl historia som fantasy, och såväl komedi som romantik.

Fler premiärer att se fram emot i juni 2024:

 • Milli Vanilli (dokumentär) – 1 juni på SkyShowtime
 • Livet efter Catwalk (dokumentär) – 4 juni på Viaplay
 • Clipped (säsong 1) – 4 juni på Disney+
 • Under Paris – 5 juni på Netflix
 • Sweet Tooth (säsong 3) – 6 juni på Netflix
 • Terese i kassan (säsong 2) – 7 juni på SVT Play
 • Under the Bridge (säsong 1) – 12 juni på Disney+
 • Ultraman: Rising – 14 juni på Netflix
 • Federer: Twelve Final Days (dokumentär) – 20 juni på Prime Video
 • I Am: Celine Dion (dokumentär) – 25 juni på Prime Video
 • Land of Women (säsong 1) – 26 juni på Apple TV+
 • That '90s Show (säsong 2) – 27 juni på Netflix
 • A Family Affair – 28 juni på Netflix
 • Fancy Dance – 28 juni på Apple TV+

Ytterligare premiärer på streamingtjänsterna hittar du i respektive premiärartikel, som finns länkade i inledningen av den här artikeln.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL