Fares Fares fyller 51 år – här är 5 av hans bästa roller

Fares Fares fyller 51 år – här är 5 av hans bästa roller

Karna Mahoney
29 april 2024 kl. 12:04

Några av stjärnans bästa och mest betydelsefulla roller

Skådespelaren Fares Fares fyller 51 år. Stjärnan hade sitt stora genombrott för hela 24 år sedan. Filmtopp listar några av hans bästa roller sedan dess.

Skådespelaren och regissören Fares Fares blir idag 51 år gammal. Han hade sitt stora genombrott som skådespelare år 2000. Därefter fick han allt fler roller och har hunnit med många spännande uppdrag sedan dess. År 2023 släpptes dessutom actionthrillern En dag och en halv med just Fares Fares i regissörsstolen för första gången.

Filmtopp listar några av Fares Fares bästa roller nedan:

5 av Fares Fares bästa roller

Jalla! Jalla!
Foto: Sonet Film.

Jalla! Jalla! (2000)

Fares Fares stora genombrott kom i komedin Jalla! Jalla!, och regisserades av hans bror Josef Fares. Filmen handlar om kompisarna Måns och Roro som jobbar tillsammans som parkarbetare. Under filmens gång får tittarna följa med i killarnas bekymmer med sina familjer och relationer, Måns får inte till det i sängen med sin flickvän och Roro får veta att hans familj planerar att gifta bort honom trots att han redan har en flickvän. 

Boy from Heaven
Foto: Triart Film.

Boy from Heaven (2022)

Den här thrillern handlar om fiskarsonen Adam som får stipendium att börja studera vid Al- Azhar universitetet i Kairo. När den mäktige imanen dör blir Adam fast i mitten av Egyptens maktkamp mellan religion och politik. Detta eftersom han blir ombedd av regimen att spionera på universitet och rapportera tillbaka.  

Fares Fares fyller 51 år – här är 5 av hans bästa roller
Foto: UIP.

Safe House (2012)

Fares Fares första stora internationella roll var i actionthrillern Safe House. Filmen handlar om den tidigare CIA-agenten Tobin Frost. Frost är inte längre på rätt sida av lagen eftersom han nu säljer underrättelseinformation till vem som helst, bara de kan betala. Efter att ha förrått sitt land så är det många som är på jakt efter att hitta Frost som därför behöver ett “safe house”. 

Zero Dark Thirty
Foto: UIP.

Zero Dark Thirty (2012)

Denna thriller handlar om jakten på terroristgruppen Al-Qaedas ledare Osama bin Laden som pågick under många år. Filmen sträcker sig från attackerna i september 2001 till Osama bin Ladens död i maj 2011. 

The Nile Hilton Incident: Fares Fares fyller 51 år – här är 5 av hans bästa roller
Foto: Scanbox Entertainment.

The Nile Hilton Incident (2017) 

För The Nile Hilton Incident vann Fares Fares en guldbagge för bästa manliga huvudroll 2018. I den här kriminalthrillern får ett hotellbiträde bevittna ett mord. Fallet hamnar i händerna av en korrupt polis. Vad som till en början verkar som ett enkelt fall visar sig vara allt mer komplicerat när mordet har kopplingar till landets president. 

Grattis på födelsedagen Fares Fares önskar vi från Filmtopp!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL