Fares Fares utlovar fler filmer från Josef Fares: "Väntar på rätt tillfälle"

Fares Fares utlovar fler filmer från Josef Fares: "Väntar på rätt tillfälle"

Emil Oscar Rasmussen
25 augusti 2023 kl. 08:08

Fares Fares vill inte ta över någon stafettpinne

Trots att Josef Fares inte har regisserat en långfilm på snart 15 år, har han inte gett upp rollen som filmregissör helt och hållet. Det säger brodern Fares Fares, som i samtal om sin egen regidebut menar att Josef "väntar bara på rätt tillfälle".

Bröderna Fares Fares och Josef Fares kan numera båda titulera sig som regissörer. Syskonen har satt stark prägel på den svenska filmbranschen under hela 2000-talet. Fares i första hand som skådespelare och Josef som regissör, men den 1 september är det Fares Fares regidebut En dag och en halv som landar på Netflix. Josef Fares har däremot inte regisserat en långfilm sedan Farsan (2010).

Josef Fares slog igenom som regissör med dunder och brak med Jalla! Jalla! (2000), en film som han följde upp med Kopps (2003), Zozo (2005), Leo (2007) och nämnda Farsan – filmer som samtliga uppskattades i varierande utsträckning. Trots de tidiga framgångarna har Josef lyst med sin frånvaro i filmvärlden sedan dess. Han regisserade visserligen serien Kärlek kommer (2018), men i övrigt är det tv-spelsvärlden han har erövrat sedan sin senaste långfilm.

Med sin långa långfilmsfrånvaro har det känts som om vi kanske redan sett vår sista Josef Fares-film – men ska vi tro på Fares Fares väntar faktiskt något gott på oss när stjärnorna väl ställer sig rätt.

Fares Fares utlovar fler filmer från Josef Fares: "Väntar på rätt tillfälle"
Fares Fares skådespelar och regisserar i "En dag och en halv". Foto: Netflix.

Fares Fares utlovar fler filmer från Josef Fares: "Väntar på rätt tillfälle"

Fares Fares var på plats i Filmhuset under onsdagen för att prata om En dag och en halv, när Svenska Filminstitutet och Film&TV-Producenterna presenterade höstens svenska filmpremiärer. Parisa Amiri var konferencier och moderator för dagen och mot slutet av samtalet kom Josef Fares på tal.

– Har du tagit registafettpinnen från Josef Fares förgått? frågade Parisa Amiri.

Fares Fares är snabb med att avfärda den tanken och kommer dessutom med glädjande besked för alla som har drömt om nya filmer från Josef.

– Nej, nej, absolut inte. Han ska fortsätta göra film, svarade Fares Fares om sin bror. Men han väntar bara på rätt tillfälle.

Exakt vad rätt tillfälle innebär för Josef Fares återstår att se. Fares Fares slår också fast att även han själv kommer att fortsätta som både skådespelare och regissör framöver.

"En dag och en halv" har premiär på Netflix den 1 september.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL