Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Höstens stora premiärer på Discovery+ och Kanal 5

Höstens stora premiärer på Discovery+ och Kanal 5

  • Discovery+
Filmtopp
Filmtopp | Lista
07 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
07 oktober 2021

Höstpremiärer på Discovery+ samt kommande premiärer 2022

Under hösten fortsätter Discovery+ att satsa på reality, men det blir också en del drama och dokumentärt. På samma sätt ser det sedan ut att fortsätta även 2022.

Discovery+ har blivit streamingtjänsten för alla som älskar reality och dokumentärserier. Under hösten fortsätter de att producera en hel del titlar under dessa kategorier, men det kommer också att finnas lite drama för den som föredrar det.

Här är de stora Discovery+ original som är bekräftade att komma under hösten och under 2022:

Premiärer på Discovery+ och Kanal 5 under hösten

Rönnäsfallet - jakten på sanningen – premiär 11 oktober (Discovery+ och Kanal 5)

Kommande på Discovery+
Foto: Discovery+

Den 21 november 2014 sker ett brutalt brott i Rönnäs utanför Vilhelmina. Tre män misstänks för dådet och Lars Appelvik blir utpekad som en medmisstänkt, ett utpekande som senare dras tillbaka. I rättsfallet konstateras att det saknas både teknisk bevisning liksom vittnesmål som binder Appelvik till våldsdådet. Trots detta döms han till elva års fängelse för grovt vållande till annans död och för flera andra punkter, hans enda hopp är stjärnadvokaten Marko Tuhkanen.

I en exklusiv Discovery-dokumentär i fem delar uppdagas nya omständigheter och uppgifter som kan rentvå Lars Appelvik – tvåbarnspappan som sitter dömd till elva års fängelse för våldsdådet. Vi får följa Tuhkanens och Appelviks jakt på sanningen och vad som egentligen hände den där ödesdigra natten i november för sju år sedan. Till sin hjälp har de den legendariske kriminalkommissarien Bo Åström och professorn Minna Gräns

I unika intervjuer från första mötet i fängelset berättar Appelvik sin historia – varför han tror att han blivit utpekad och om tiden i fängelset som oskyldigt dömd. 

LÄS OCKSÅ: Bästa serierna på Discovery+

Insats torsk - sexhandeln inifrån – premiär 11 oktober (Discovery+ och Kanal 5)

Insats Torsk - sexhandeln inifrån är en dokumentärserie i sju delar om den omfattande sex- och människohandeln i Sverige. Om kvinnor som kidnappas eller hotas till prostitution och sedan smugglas genom Europa till Skandinavien, och om de kriminella organisationer som tjänar miljarder på handeln som sker över landsgränser.

Victoria Silvstedt - En gränslös historia – premiär 15 oktober (Discovery+) 

Kommande på Discovery+
Foto: Discovery+

Som ung tävlade Victoria Silvstedt i störtlopp. Men hemstaden Bollnäs kändes alltid för liten för henne och Victoria la tidigt skidorna på hyllan och begav sig av för att testa på modellyrket. Med en andraplats i Fröken Sverige och en topp tio placering i Miss World gav hon sig av till Paris för att testa lyckan framför kameran. 

I dokumentären Victoria Silvstedt: En gränslös historia berättar hon om hur hon, trots en lysande karriär, förlorade sina besparingar. Vi får en unik inblick i Victorias liv i Monaco och hennes numera stora intresse för aktiehandel. Idag är hon en framgångsrik investerare och delägare i sminkmärket Base of Sweden, ett varumärke som drivs av kvinnor.

Behandlingen – premiär 27 oktober (Discovery+ och Kanal 5) 

Kommande på Discovery+
Foto: Discovery+

Psykisk ohälsa har hamnat högt på samhällsagendan, drabbar allt fler och är inte sällan förknippat med olika former av beroendeproblematik. I Behandlingen får vi följa Andreas KleerupHåkan HallinJackie FermLancelot Hedman, Ola Rapace och Ängie Dehn när de öppet, ärligt och modigt delar med sig av sina upplevelser av en av vår tids snabbast växande folksjukdomar.

Under tre veckor i avskildhet på en skärgårdsö, har de genomgått individuellt anpassade medicinska och terapeutiska behandlingar, sammansatta och ledda av några av Sveriges främsta och mest erfarna beroendeläkare och terapeuter.

Bergs superlag – premiär 28 oktober (Discovery+ och Kanal 5) 

Kommande på Discovery+
Foto: Discovery+

Erik Berg har haft ögonen på fotbollslaget Panthers ett bra tag. Drömmen om att en dag få träna laget började gro när han satt i publiken under en Djurgården-match och såg pantrarna spela i pausen. Och nu har drömmen äntligen blivit verklighet. Erik och Carina Berg har nämligen gått och blivit med fotbollslag! Erik ska träna laget med målet att ta pantrarna till SM – och vinna. Carina, i egenskap av socialt geni och lagmamma, hjälper till med allt som inte har med fotbollsträning att göra. 

För att tillsammans uppnå målet måste man ha roligt ihop, vilket kräver ett sammansvetsat lag. Det skapas genom teambuilding á la Berg. Fotbollsträning varvas därför med grillfest hemma hos Carina och Erik samt aktiviteter som yoga och boxning och en träningsmatch på Stadion i Stockholm inför stor publik. Men framför allt får vi lära känna Karin, Nils, Timmy, Max, Theo, Ali, Joel, Ernst och alla de andra lagmedlemmarna på djupet, och ta del av deras liv och vardag samt drömmar och utmaningar på och utanför planen. 

QUIZ: Vad kan du om sportfilmerna?

Hide & Seek säsong 2 – premiär 29 oktober (Discovery+) 

Kommande på Discovery+
Foto: Discovery+

Sveriges läskigaste kurragömmatävling är tillbaka. Denna gång bjuder Jocke och Jonna in 24 av våra största influencers till ett övergivet sjukhus djupt in i de småländska skogarna. Originalserien Hide and seek är en vidareutveckling av Joakim Lundells Youtubesuccé Kurragömma, som i fjol var en av de mest streamade svenska programmen på Youtube.

Mullvaden – premiär 2 november (Discovery+ och Kanal 5) 

Kommande på Discovery+
Foto: Discovery+

Det nervkittlande tävlingsprogrammet Mullvaden gör comeback i ny tappning på Discovery+. Tio kända svenskar genomför tillsammans spektakulära, krävande utmaningar och tävlingar som kräver både fysik och klurighet, för att samla ihop till prispotten på upp till en miljon kronor. Samtidigt gör en av deltagarna i hemlighet allt för att sabotera för de andra. Varje vecka slås en deltagare ut och den som till slut avslöjar mullvaden vinner äran och prispengarna.

Bland de tävlande ses inga mindre än: Agneta SjödinStaffan OlssonEllen BergströmAnders LundinCarina LidbomEdvin TörnblomNassim al FakirKlara HammarströmHasse Bronten, och Ola ForssmedMullvaden blev en tittarfavorit efter premiären 2000 på Kanal 5 och sändes under fyra säsonger. Nu förnyas programmet i discovery+ originalet med samma namn.

Pappas pojkar säsong 2 – premiär 26 november (Discovery+) 

Discovery+ originalserie Pappas pojkar, med Sveriges största humortrio JLC (Jonas FagerströmLucas Simonsson och Carl Déman) och Christoffer Nordenrot i spetsen, hade premiär i december 2020 och slog på kort tid historiskt tittarrekord. Komediserien Pappas pojkar kretsar kring de bästa vännerna Mathias, Leo, Herman och Jens, fyra bortskämda killar som en gång var coolast i plugget i en finare Göteborgsförort. 10 år senare bor de fortfarande tillsammans utan att ha gjort mer än att festa och vägra vuxenliv, allt tack vare deras rika pappors överseende.

Men omgivningen är rejält trött på grabbgängets omogna och ofta olämpliga beteende. Och nu är det snart dags för en säsong 2 av Pappas pojkar på discovery+. Samma kvartett skådespelare i huvudrollerna, samma oerhört omogna huvudkaraktärer och minst lika roligt att följa.

True Love – premiär i december (Discovery+)

Kommande på Discovery+
Foto: Discovery+

Kärlekssökande singlar reser till en charmig vingård i Toscana i Italien, med stora och pirriga förhoppningar i bagaget – att hitta sin själsfrände. I Discoverys nya storsatsning och Discovery+ originalet True Love finns alla förutsättningar för en lyckad och spirande kärlekshistoria. Men kärleken sätts på prov i nervkittlande ceremonier, där ärlighet varar längst och enda vägen till sann kärlek är att följa hjärtat som kompass.

LÄS OCKSÅ: Discovery+ nya dejtingprogram

Nytt normbrytande relationsdrama med hyllade Clara Henry och SKAM-stjärnskottet Ulrikke Falch – premiär i december (Discovery+)

Kommande på Discovery+
Foto: Discovery+

Clara Henry (Sjukt oklar) och Ulrikke Falch (Skam) har huvudrollerna i Discovery+ kommande storsatsning och nästa originalserie – en dramakomedi som sätter en “Generation Z-lins” på relationer och dejting i ett samtida Skandinavien. Om hjärtesorg, sex och dejting och en ganska oortodox plan för hur man kommer över sitt ex genom att ligga runt på Tinder.

För manus och regi står Lina Åström, tidigare producent för Kristallen-nominerade Filip & Mona samt Ria-vinnaren Sjukt oklar. I övriga roller ses några av Sveriges mest spännande unga skådespelartalanger.

Kommande premiärer 2022

Nytt överlevnadsäventyr baserat på succéformatet The Island – våren 2022 (Discovery+ och Kanal 5)

Kommande på Discovery+
Foto: Discovery+

På en underskön ö utanför Panama i Stilla havet ska åtta folkkära, kända svenskar ingå ett unikt experiment. Tillsammans skriver de svensk tv-historia när de blir de första någonsin i ett svenskt tv-program att leva på en öde ö i 14 dygn. De är helt isolerade från omvärlden och omgärdade av naturens mäktiga krafter. De har ingen mat, vatten eller andra förnödenheter till sin hjälp, utan måste söka föda på egen hand. 

Tv-profilen Maria Montazami, artisten Lisa Ajax, tidigare längdskidåkaren Thomas Wassberg, skådespelaren och komikern Klas Eriksson, författaren Magdalena Graaf, tv-doktorn Mikael Sandström, samt kockarna Danyel Couet och Alexandra Zazzi utgör det modiga gäng som orädda kastar sig in i sitt livs äventyr. Helt på egen hand och utan sina vanliga vardagliga bekvämligheter ska de handskas med hunger, vilda djur och utmaningen att leva tillsammans med andra, under extrema omständigheter.

Kommer de klara av att genomföra äventyret från start till mål?

Älskar, älskar inte säsong 2 – våren 22 (Discovery+ och Kanal 5)

Säsong 1 av kittlande Discovery+ originalserien Älskar, älskar inte blev en riktig tittarsuccé. Våren 2022 är det dags att återse och lära känna gamla och nya favoriter, då säsong 2 får premiär på Discovery+ och Kanal 5. Älskvärda Tony och bonusmamman Annika fortsätter kampen att få Cristy och lilla Melissa till Sverige. Han kämpar mot pandemin och pappersarbetet för att få återförenas med sin lilla familj. 

Älskar, älskar inte är ett kärleksäventyr om dejting på distans och hur det är att vara upp över öronen förälskad i någon som bor och är från ett annat land. I säsong 2 tar vi återigen rygg på kärlekspar som planerar att ta nästa steg i sina förhållanden – från ett distansupplägg till att försöka flytta ihop. Vi följer och dokumenterar paren, deras relationer till varandra och deras vardag samt hur de hanterar alla de utmaningar ett kärleksförhållande kan stöta på – inte minst när någon måste flytta från ett land till ett annat för kärlekens skull. 

Dumpad – 2022 (Discovery+)

Kommande på Discovery+
Foto: Discovery+

En av Sveriges främsta kreatörer, Therese Lindgren, står bakom nästa Discovery+ original – Dumpad. En dramaserie om kampen mot psykisk ohälsa som ung vuxen och att uppnå sina drömmar i en värld som domineras av sociala medier.

I rollerna ses en ung framstående skådespelarensamblé med bland andra Didi Cederström (En våldsam kärlek) Nora Rios (Kalifat), Arman Fanni (Innan vi dör) och artisten Daniela Rathana som är aktuell med flera hits tillsammans med bland andra Molly Sandén och Oskar Linnros

Dumpad är en dramakomedi om äkta känslor och ämnen som engagerar och regisseras av prisbelönta Sophie VukovićSofia Jupither är konceptuerande regissör och Ebba Stymne är manusförfattare.

Inspelning pågår och serien har planerad premiär under 2022 exklusivt på discovery+.

Nytt discovery+ original baserad på omtalade romanen Vi i villa – 2022 (Discovery+)

Anders bor i villa med sin familj. Ett okej jobb, ett invant umgänge. Allt borde vara ok. Men parmiddagarna, renoveringstjatet, semestertjatet och medelklassens förljugenhet står honom upp i halsen. För att lätta på trycket börjar Anders trakassera sina grannar.

Där är premissen för Discovery+ nya dramakomedi, baserad på den omtalade romanen Vi i villa av Hans Koppel från 2008. Discovery+ originalet produceras av FLX med Henrik Schyffert, senast uppmärksammad för Guldbaggebelönade Spring Uje spring, som huvudregissör samt Tove Eriksen Hillblom som huvudmanusförfattare.

Originalserien spelas in under hösten 2021 för senare premiär på discovery+.

LÄS OCKSÅ: Henrik Schyffert gör komediserier

NÄSTA ARTIKEL