Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Vi i villa

Henrik Schyffert gör komediserie åt Discovery+

  • Discovery+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 juni 2021

Baseras på Hans Koppels roman "Vi i villa"

Efter dundersuccén med "Spring Uje Spring" ska Henrik Schyffert regissera nytt. Denna gången blir det dramakomediserien "Vi i villa", som baseras på Hans Koppels roman med samma namn.

Anders bor i villa med sin familj. Ett okej jobb, ett invant umgänge. Allt borde vara ok. Men parmiddagarna, renoveringstjatet, semestertjatet och medelklassens förljugenhet står honom upp i halsen. För att lätta på trycket börjar Anders trakassera sina grannar. Där är premissen för Discovery+ nya dramakomedi, baserad på den omtalade romanen Vi i villa av Hans Koppel från 2008.

Serien produceras av FLX med Henrik Schyffert, senast uppmärksammad för Guldbaggebelönade Spring Uje spring, som huvudregissör samt Tove Eriksen Hillblom som huvudmanusförfattare. Vi i villa spelas in under hösten 2021 för senare premiär på Discovery+.

 
 

– Jag läste Vi i Villa på en turnébuss 2015 och tänkte att det här är jag. Exakt så här komplicerat och jätteenkelt är det att vara jag. Livet är så här mörkt, vidrigt, roligt, varmt och kärleksfullt på samma gång…och det är EXAKT så här mycket tjafs om Adobe-uppdateringar och val av klinkers. Sedan dess har jag tänkt att den där boken skulle jag vilja filma. Nu får jag äntligen vara med och göra det, säger Henrik Schyffert.

Henrik Schyffert
Foto: Johan Paulin/Discovery+

Anders, 43, bor i villa med fru och dotter. Han har ett helt okej jobb, ett invant umgänge och han spelar padel. Allting borde vara bra. Men Anders känner sig instängd i sin tillvaro. I Discovery+ nya dramakomedi, baserad på boken Vi i villa från 2008, möter vi en man på gränsen till ett sammanbrott.

Han avskyr meningslösa parmiddagar med samma jävla tjat om renoveringar, tv-serier, trätrallar i lärkträ och resplaner inför sportlov och sommarlov. Han avskyr idioter som ställer sig upp på 40-årsfester och håller tal på vers. Och folk som pratar om att nu blir det äntligen ljusare igen. Anders har fått nog.. Så för att lätta på trycket börjar Anders att trakassera sina grannar.

 
 

– Jag har älskat den här boken sedan jag först läste den, prackat på den på folk genom åren. Förutom pricksäkerheten i att ringa in vår samtid, är den som ett lasersikte på hur flocken människa fungerar - det ständiga pejlandet av status, ängsligheten men också att känna sig helt ensam bland andra. Att befinna sig mitt i en pågående vuxenteater och undra ”är jag den enda som ser vad vi håller på med?”. Det är så djupt mänskligt, sorgligt och fruktansvärt kul på en och samma gång. Oerhört glad att vi fick skapa en serie av detta, säger Tove Eriksen Hillblom.

Scrolla vidare för mer läsning eller spana in vår lista med de bästa serierna på Discovery+.

NÄSTA ARTIKEL