Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
De bästa romantiska komedierna just nu

De bästa romantiska komedierna just nu

Matilda Lindblom | Lista
23 maj 2021
Matilda Lindblom | Lista
23 maj 2021

Kärleken spirar i filmerna på den här listan.

Detta är en lista med mysiga originalfilmer från några av de stora streamingtjänsterna. De framkallar många varma känslor och gott om skratt – i vissa fall kanske till och med någon tår. Därför passar vi på att lista de bästa romantiska komedierna just nu!

Få filmgenrer är så universalt uppskattade som romantiska komedier. En riktigt bra rom-com spelar på alla våra känslosträngar, samtidigt som tiden bara flyger förbi.

I den här listan tar vi en titt på de bästa romantiska komedierna som finns på våra främsta streamingplattformar – plus ett svenskt bonustips som inte framkallar så mycket skratt, men som trots allt innehåller en hel del romantik.

RELATERAD LÄSNING:
10 romantiska komedier du måste se

De bästa romantiska komedierna just nu:

The Map of Tiny Perfect Things (2021) – Amazon Prime Video

The Map of Tiny Perfect Things
Foto: Amazon Prime Video

I rollerna: Kathryn Newton, Kyle Allen m.fl. 

Margaret och Mark är två tonåringar som tvingas leva om samma dag om och om igen, och på så sätt växer deras karta av små perfekta ting – som är titeln på filmen – fram. Mark var den som först fastnade i tids-loopen och han trodde han var ensam fram tills han träffar Margaret, som också lever om samma dag hela tiden.

Filmen, som finns på Amazon Prime Video, är en kärlekshistoria med en twist av fantasy, där de två tonåringarna försöker finna ljusglimtar under deras försök att ta sig ur loopen som de fastnat i. 

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (2020) – Netflix

Eurovision Song Contest en av de bästa romantiska komedierna just nu.
Foto: Netflix

I rollerna: Will Ferrell, Rachel McAdams, Dan Stevens m.fl.

Isländska Lars och Sigrit vill förverkliga sina artistdrömmar genom att ställa upp i Eurovision Song Contest och tävla för Island. Men rivaler och diverse missöden på scen sätter både deras vänskap och deras drömmar på prov.

Andra storstjärnor som Pierce Brosnan och Demi Lovato medverkar också, och svenska Molly Sandén står för några av sångerna med Will Ferrell som till och med blev Oscarsnominerade i år. Musik och kärlek går hand i hand, och det är denna musikal-romcom ett utmärkt bevis på.

MER LÄSNING:
Rykte: Eurovision Song Contest 2 kan bli verklighet

CLOUDS (2020) – Disney+ 

Clouds
Foto: Disney+

I rollerna: Fin Argus, Neve Campbell m.fl.

Den 17-årige killen Zach bjuder äntligen ut sin långvariga förälskelse Amy, innan han får reda på att han har cancer som spridit sig, och att han har ett halvår kvar att leva. Eftersom han alltid har haft en musikalisk ådra bestämmer han och bästa kompisen Sammy sig för att leva ut sina drömmar under den korta tid som Zach har kvar, genom att producera ett album. Innan de vet ordet av blir de ett musikfenomen. När Zachs hälsa försämras måste han ta tuffa beslut om hur han spendera den tid han har kvar. Zach tar farväl av sina nära och kära med hjälp av musiken och låten "CLOUDS" föds. 

Det här är kanske inte en romantisk komedi i samma utsträckning som flera av de andra titlarna på listan, men trots att filmen bitvis är ganska tung, så innehåller den även en del skratt. Se den och andra romantiska komedier på Disney+.

Middle Class Melodies (2020) – Amazon Prime Video

Middle Class Melodies
Foto: Amazon Prime Video

I rollerna: Anand Devarakonda, Varsha Bollamma m.fl. 

Raghava är en indisk man som drömmer om att öppna ett hotell, men stöter på en del motgångar som han måste övervinna. Ett av hans hinder är Sandhya – dottern till mannen som är beredd att låta honom hyra lokalen som han behöver för att uppfylla sin hotelldröm. Raghava och Sandhya är allt annat än bästa vänner, men de tvingas ändå att gifta sig, på grund av indiska traditioner, vilket leder till en mängd komplikationer.

Den här romantiska komedin är en hoppfull och lättsam historia om att följa sina drömmar. 

The Half Of It (2020) – Netflix 

The Half of It
Foto: Netflix. En av de bästa romantiska komedierna just nu!

I rollerna: Leah Lewis, Daniel Diemer m.fl.

Den blyga och smarta studenten Ellie Chu går med på att skriva ett kärleksbrev åt sportkillen Paul, som han i sin tur ska ge till den han är förälskad i – populära Aster Flores. Vad Ellie inte väntar sig är att hon och Paul blir nära vänner och att hon själv faller för samma tjej.

Det här är en romcom som innehåller mängder av oväntade komplikationer, en osannolik vänskap, kärlek och humor. 

BONUS: Glaciär (2021) – Viaplay

Glaciär
Foto: Viaplay

I rollerna: Alexander Karim, Lena Endre m.fl. 

"Glaciär" kan knappast räknas till en komedi, men filmen som är skriven av Camilla Läckberg är full av romantik. Filmen handlar om två människor, en läkare och en pastor, som finner kärleken på ett karantänhotell mitt under en pandemi som tagit död på hälften av världens befolkning.

Under deras omständigheter är fysisk kontakt praktiskt taget lika med döden – så kommer de att riskera livet för kärleken, eller måste de välja bort kärleken för att överleva?

VIDARE LÄSNING: 
Romantiska komedier – våra tips

Det här var vår lista med de bästa romantiska komedierna just nu. Scrolla vidare för fler listor!

NÄSTA ARTIKEL