10 romantiska komedier du måste se

10 romantiska komedier du måste se

Uppdaterad 08 juni 2021 kl. 14:06 | Publicerad 11 april 2020 kl. 13:04

Guldkorn i den älskade genren.

Romantiska komedier är en av de mest populära genrerna. Men den har haft det tufft den senaste tiden då flera filmer har haft förutsägbara handlingar. Dock finns det många guldkorn när det kommer till romantiska komedier som även den mest kräsna tycker om. I listan här nedan har vi samlat tio favoriter på romantiska komedier.

MER LÄSNING:
De bästa romantiska komedierna just nu

Legally Blonde (2001)

Reese Witherspoon i Legally Blonde.
Reese Witherspoon i Legally Blonde. Foto: Twentieth Century Fox

Elle Woods är sororitydrottningen som blir dumpad av sin pojkvän för att hon inte är tillräckligt smart. För att övertyga honom om motsatsen lyckas hon ta sig in på Harvard, där hon inser att det finns mer till livet än att bara se bra ut.

The Proposal (2009)

Ryan Reynolds och Sandra Bullock i The Proposal.
Ryan Reynolds och Sandra Bullock i The Proposal. Foto: Walt Disney Studios

Margaret Tate är chefen som ingen tycker om och även känd som "häxan" på jobbet, som blir utvisad till sitt hemland Kanada. För att undvika att behöva lämna USA och jobbet, tvingar hon sin sekreterare Andrew att gifta sig med henne.

Bäckström
Se alla filmer och serier på C More gratis i två veckor – Tryck på bilden för att ta del av erbjudandet.

10 orsaker att hata dig (1999)

Heath Ledger och Julia Stiles i 10 orsaker att hata dig.
Heath Ledger och Julia Stiles i 10 orsaker att hata dig. Foto: Buena Vista International

Den omåttligt populära Bianca Stratford (Larisa Oleynik) får inte dejta förrän hennes rebelliska storasyster Kat (Julia Stiles) gör det. Den enda som vågar gå ut med Kat är den mytomspunna Patrick (ro mot betalning. När det nu går bra att dejta Bianca gör nykomlingen Cameron (Joseph Gordon-Levitt) allt för att vinna hennes hjärta, vilket inte är helt lätt när man tävlar mot den rika modellen och snobbige skolkamraten Joey (Andrew Keegan).

Crazy, Stupid, Love (2011)

Steve Carell i Crazy, Stupid, Love.
Steve Carell i Crazy, Stupid, Love. Foto: Twentieth Century Fox

Cals (Steve Carell) liv förändras drastiskt när han får veta att hans fru (Julianne Moore) har varit otrogen och vill skiljas. Under ett av hans barbesök träffar han kvinnotjusaren Jacob (Ryan Gosling) som lär honom hur man förför kvinnor och på så sätt återfår Cal självförtroende. Han har dock svårt att helt gå vidare från sin fru och jobbar för att vinna henne tillbaka.

Hur man blir av med en kille på 10 dagar (2003)

Kate Hudson och Matthew McConaughey i Hur man blir av med en kille på 10 dagar.
Kate Hudson och Matthew McConaughey i Hur man blir av med en kille på 10 dagar. Foto: United International Pictures

Hjärtekrossaren Benjamin Barry slår vad med sina kollegor att han kan få vilken kvinna som helst att bli kär i honom på tio dagar. Vinner han vadet får han ansvar för en reklamkampanj om diamanter. Andie Anderson är journalisten som får i uppdrag att skriva en artikel om hur man skrämmer iväg en kille på tio dagar. Vem orkar längst?

Miss Secret Agent (2000)

Sandra Bullock i Miss Secret Agent.
Sandra Bullock i Miss Secret Agent. Foto: Warner Bros.

Gracie Hart är en inte så kvinnlig FBI-agent som är van att umgås med sina manliga kollegor. Hon måste gå undercover som en av deltagarna i skönhetstävlingen Miss USA för att hindra en grupp från att bomba tävlingen. Smälta in är inte det lättaste för Gracie samtidigt som hon vill vara mitt i centrum och jaga de kriminella bakom bombhotet.

She's the Man (2006)

Amanda Bynes i She's the Man.
Amanda Bynes i She's the Man. Foto: Scanbox Entertainment

Efter att Violas (Amanda Bynes) fotbollslag har lagts ner och hennes bror struntar i några veckor av college, bestämmer sig Viola för att klä ut sig till sin bror och ta hans plats för att få spela fotboll igen. Men att vara tjej bland killar och inte avslöja för sina föräldrar vad som händer är inte helt lätt.

Easy A (2010)

Emma Stone i Easy A.
Emma Stone i Easy A. Foto: Walt Disney Studios

Olive (Emma Stone) hjälper en vän att bibehålla hans hemlighet att han är homosexuell, genom att låtsas förlora oskulden till honom. Rykten sprids både om att Olive och hennes kompis hade sex, men också att Olive hjälpte kompisen att fejka det. Hon drar nytta att ryktesspridningen och hjälper fler att ändra sin status mot betalning.

Pretty Woman (1990)

Richard Gere och Julia Roberts i Pretty Woman.
Richard Gere och Julia Roberts i Pretty Woman. Foto: Warner Bros.

Den rika affärsmannen Edward Lewis (Richard Gere) behöver sällskap till några sociala event och anlitar den prostituerade Vivian (Julia Roberts). Vivian slungas in i en helt ny värld och försöker passa in så gott det går.

MER LÄSNING:

Alla de senaste komedierna
15 romantiska svenska filmer som du måste se!

Bridget Jones dagbok (2001)

Renée Zellweger och Colin Firth i Bridget Jones dagbok.
Renée Zellweger och Colin Firth i Bridget Jones dagbok. Foto: United International Pictures

Bridget (Renée Zellweger) har bestämt sig för att ta tag i sitt liv. Hon ska sluta röka, inte noja över vikten, hitta en bra pojkvän och sluta dejta dåliga män. Och sluta fantisera om hennes chef (Hugh Grant). För att hålla löftet börjar hon skriva dagbok och just det här med att hålla löftena går sådär och det blir inte bättre av att en gammal bekant (Colin Firth) som är helt fel dyker upp.

Vilken är din favorit bland romantiska komedier?

NÄSTA ARTIKEL