Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Godzilla vs. Kong.

Crossover-filmer vi vill se!

Nathalie Leth
Nathalie Leth | Lista
05 augusti 2021
Nathalie Leth
Nathalie Leth | Lista
05 augusti 2021

Filmtopp drömmer om en framtid full av crossovers!

Filmtopp fantiserar och spekulerar om vilka andra crossovers som hade kunnat dra en stor filmpublik i framtiden.

MER LÄSNING:

Filmer som "Freddy vs. Jason" och "Alien vs. Predator" är ett minne blott. Eller? Senast fick vi nämligen se en av de mest episka filmerna i crossover-historien, nämligen Godzilla vs. Kong! Vilka fler crossover-filmer hade kunnat nå samma legendariska proportioner? Här är några av Filmtopps favoriter bland crossovers som vi önskar att få se i framtiden!

Pacific Rim VS. Monster Hunter

Två titaner som kan mötas i en crossover
Foto: Screen Gems & Warner Bros.

Relativt nysläppta "Monster Hunter" har till ingens stora förvåning fått ett svalt mottagande, delvis för hur oerhört fritt spelets berättelse har tolkats och “amerikaniserats” av den ökända manusförfattaren Paul WS. Anderson. Denna herre verkar ha som hobby att slakta tv-spel med sina sunkigt skrivna manus, dessa är bland andra Resident Evil-serien och Mortal Kombat (1995). Han är även manusförfattare till Alien vs. Predator (2004) som vi nämnt som exempel. 

Kan han inte då använda sig av den idén han hade där och då och få lite fria tyglar att gå loss på en Pacific Rim vs. Monster Hunter? Detta känns näst intill omöjligt att kunna sabba något som på pappret låter så episkt, lite förtroende tycker vi allt att han kan få. För denna gången.

Iron Man VS. Batman

Iron Man och Batman kan mötas i en crossover tycker Filmtopp
Foto: Paramount & Warner Bros

Två rika playboys med superkraften att använda sina miljoner dollar till högteknologisk superutrustning? Count me in! Vad dessa två godbitar skulle bråka över har jag ingen aning om, men om Läderlappen kan hitta skäl till att bråka med Stålmannen så ska vi nog kunna hitta en konflikt bland dessa klipska knösar. 

Ett annat intressant koncept vore såklart att se en “battle of wits”, något som pengar inte kan köpa och inga muskler, hur stora de än är, kan slåss emot. 

Scarlet Witch vs. Phoenix

Jean Grey och Wanda Maximoff hade kunnat mötas i en strid
Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures & Disney+

Scarlet Witch, eller Wanda Maximoff, fick visa vad hon gick för i Disney+ i miniserien WandaVision, och jäklar vilket kraftknippe hon är! Hon kanske till och med är Marvels kraftfullaste hjälte eller antihjälte, hur man nu vill tolka det, och det är nog bara Jean Grey även känd som Phoenix, som kan mäta sig med henne.

Det vore otroligt tufft att se en kraftmätning mellan dessa två rödhåriga dynamiter, kanske hade Dark Phoenix till och med kunnat agera antagonist? 

Ben Willis VS. Daniel Robitaille

Mordiska män med kroken i högsta hugg
Foto: Columbia Pictures & TriStar Pictures

Precis som i "Freddy vs. Jason"så ligger det riktigt surt till för amerikanska high school-ungdomar om de skulle hamna i skottlinjen, eller kroklinjen, i en strid mellan kroksvingande Ben och Daniel, kända från Jag vet vad du gjorde förra sommaren och Candyman. Kanske skulle de förena sina mörka krafter och få hämnd på de som gjort dem orätt? Oavsett vad de hittar på så är jag “hooked” (pun intended) på tanken om en film där dessa två möts!

Laurie Strode VS Sidney Prescott

Laurie och Sidney med sina respektive ärkerivaler
Foto: Universal & Dimension Films

I flera decennier har dessa kvinnor varit på snudden att klara livhanken när deras kända förövare, Ghost Face och Michael Myers, varit dem hack i häl med sylvassa knivar. Men vad skulle dessa maskerade mördare tycka om deras offer beslutade sig för att förena sina krafter? I en bisarr Ensam hemma-tvist skulle Sidney och Laurie kunna vända på steken och stålsätta sig mot hemfridsmarodörerna!

Wolverine VS. Deadpool

Wolverine och Deadpool
Foto: 20th Century Fox

När två huvudrollsinnehavare är självläkande och odödliga, ja, vem vinner då? Detta är en evighetsstrid som vi troligtvis aldrig skulle få ett slut på, men jag är förbaskat nyfiken på vilka kreativa motdrag dessa två hade tagit sig an i en strid mot varandra. Dessa hjältar har dessutom sin sylvassa humor, förutom sina svärd och klor, som något av sina starkaste vapen. 

Clarice Starling VS. Dana Scully

Clarice och Dana, två vassa FBI-agenter
Foto: Orion Pictures & 20th Century Fox

Två av popkulturens allra kändaste damer inom FBI möts för att.. lösa ett fall? Kanske ett av de mest svårlösta någonsin? Att introducera Clarice Starling (När lammen tystnar) för ett övernaturligt fall vore såklart också intressant där Dana (Arkiv X) får ta sin kollegas, Fox Mulder, roll i att försöka övertyga Clarice om att “the truth is out there”.

Cujo vs. Lassie

Hundarna Lassie och Cujo
Foto: Metro-Goldwyn-Mayer & Warner Bros.

Lassie är troligtvis lika synonym med “världens snällaste hund” på samma vis som Cujo är synonym med världens styggaste. I denna “brains vs. brawn”-filmen så hade jag kanske satsat mina pengar på Cujo, men vem vet? Kanske är det faktiskt den fluffiga collien som har överhanden, eller “övertassen”, i detta fallet?

NÄSTA ARTIKEL