Bästa skräckfilmerna på C More just nu

Bästa skräckfilmerna på C More just nu

  • C More
Filmtopp
27 oktober 2022 kl. 16:00

Rysare att kolla in på C More

Det är inte inom skräckfilmsgenren som C More lyser som starkast, men det finns faktiskt en och annan film på streamingtjänsten som har potential att skrämma slag på dig. Nedan hittar du våra tips på de bästa skräckfilmerna som finns på C More just nu.

Vill du komma i stämning inför Halloween finns det ett urval filmer på C More som du har möjlighet att klicka igång med en gång. Utbudet skräckfilmer på den svenska streamingtjänsten är inte överdrivet stort, men det finns tillräckligt med valmöjligheter för att du ska kunna hitta något som passar.

Dawn of the Dead (2004)

Bästa skräckfilmerna på C More – Dawn of the Dead
Foto: Columbia TriStar Films.

Att göra remakes av klassiker tenderar att vara dömt att misslyckas – inte minst när det kommer till något så specifikt som en zombieskräckis. Med det i åtanke är det bara att imponeras av att Zack Snyder i registolen och James Gunn i manusstugan lyckades återuppliva Dawn of the Dead på ett förvånansvärt uppfriskande sätt. Allt kanske inte är en fullträff, men uppskattar du zombierysare och lite tempo är det här utan tvekan en av de bästa skräckfilmerna på C More just nu.

Sjätte sinnet (1999)

Bästa skräckfilmerna på C More – Sjätte sinnet
Foto: Svensk Filmindustri.

Det är väl att tänja aningen på genregränserna att kalla Sjätte sinnet för en skräckfilm, men den är tillräckligt kuslig och obehaglig för att ändå få en plats på listan. M. Night Shyamalans dundersuccé från 1999, med Bruce Willis i huvudrollen, satte regissörens namn på kartan på allvar och uppmärksammades med hela sex Oscarsnomineringar. Har du inte sett Sjätte sinnet på några år kan det vara med en dags för ett återbesök.

You're Next (2011)

Bästa skräckfilmerna på C More – You're Next
Foto: Scanbox Entertainment.

You're Next är en fullt duglig skräckfilm som kanske inte går till historien som något alldeles särskilt, men som ändå gör jobbet för den som är redo att bita på naglarna i lite drygt 90 minuter. I filmen förvandlas en vistelse i ett idylliskt sommarhus till en mardröm, när ett gäng mördare i djurmasker anländer.

Hereditary (2018)

Bästa skräckfilmerna på C More – Hereditary
Foto: Nordisk Film.

Filmskaparen Ari Aster har med sina två debutfilmer, Hereditary (2018) och Midsommar (2019) bevisat att han är en mästare på att gestalta obehag på film. Regissören är onekligen ett spännande namn att följa framöver – inte minst om du uppskattar rysare som lyckas skrämmas på det psykologiska planet och inte enbart förlitar sig på blod och jump scares.

Jigsaw (2017)

Bästa skräckfilmerna på C More – Jigsaw
Foto: Twentieth Century Fox.

Är du ett fan av Saw-franchisen är Jigsaw från 2017 det givna alternativet bland de bästa skräckfilmerna på C More. I filmen sker flertalet mord som till synes utförts av John "Jigsaw" Kramer. Kruxet är bara att den ökände seriemördaren ska ha varit död i över tio år när morden inträffar. Jigsaw är nummer åtta i ledet av filmer i Saw-franchisen.

Låt den rätte komma in (2008)

Bästa skräckfilmerna på C More – Låt den rätte komma in
Foto: Sandrew Metronome.

Det kryllar inte av svenska skräckfilmer – åtminstone inte sevärda sådana – men Tomas Alfredsons Låt den rätte komma in, som är baserad på boken av John Ajvide Lindqvist, är riktigt, riktigt bra. Att filmen fick en amerikansk remake bara två år efter sin premiär och nu även blivit tv-serie är inte någon slump. Ingen av imitationerna är dock i närheten av att leva upp till det svenska originalet.

Vargtimmen (1968)

Bästa skräckfilmerna på C More – Vargtimmen
Foto: Svenska Filminstitutet.

Vargtimmen måste anses vara en av svensk filmhistorias allra bästa skräckfilmer. Ingmar Bergmans klassiker med Max von Sydow och Liv Ullmann i huvudrollerna står sig riktigt bra än i dag och bör absolut inte glömmas bort av den som utforskar Bergmans filmografi. Det är i första hand filmer som Persona (1966) och Det sjunde inseglet (1957) som ofta benämns som Bergmans viktigaste, men Vargtimmen skulle också passa in i den kategorin tillsammans med ytterligare några titlar.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL