De bästa skräckfilmerna på HBO Max

De bästa skräckfilmerna på HBO Max

  • HBO
Eric Diedrichs
Uppdaterad 03 november 2023 kl. 17:11 | Publicerad 22 oktober 2022 kl. 18:10

Rysare på HBO Max som du inte får missa

Oktober månad är synonymt med kusliga filmkvällar. Filmtopp karvar ur HBO-pumpan för att rota fram de bästa skräckfilmerna på Max.

Det ska erkännas att HBO Max inte är den vassaste streamingtjänsten när det kommer till skräckfilmsutbudet, men det betyder inte att du inte kan hitta en och annan pärla. Här finns en handfull sevärd klassiker och några nya godbitar att spana in! För fler tips, som inte endast rör HBO Max, se vår lista med skräcktips för filmälskaren.

Bästa skräckfilmerna på HBO Max

Evil Dead Rise
Foto: Warner Bros. Pictures

Evil Dead: Rise (2023)

En av årets mest älskade skräckfilmer finns nu att streama på HBO Max och vi föreslår att du tar tillfället i akt. Rise har inte samma humorkapital som Sam Raimis Evil Dead-filmer, men vad den saknar där tar den igen i ond, bråd död. Detta är ett mer adrenalinstint kapitel av en älskad skräcksaga.

The Conjuring – bästa skräckfilmerna på HBO Max
Foto: Warner Bros. Pictures

The Conjuring-filmerna

Det är inte lätt att skapa en skräckfilmsfranchise som både känns modern och lyckas fånga en klassisk skräckfilmskänsla, men det är precis vad James Wan mäktade med när han skrev skräckhistoria med The Conjuring. Utöver den första (och i särklass bästa filmen) finns samtliga uppföljare och spinoffer. Även det senaste tillskottet The Nun II som är en av alla nya skräckfilmer vi har fått ta del av i år.

Det – bästa skräckfilmerna på HBO Max
Foto: Warner Bros. Pictures

Det (2017)

Med svenska ögon var nyversionen av Det mer än välkommen då Bill Skarsgård fick chansen att ta ett rejält kliv in i Hollywood. Remakes är alltid luriga att ta sig an, men det visade sig snart att vi hade mer att se fram emot än Skarsgårds medverkan – filmen är välproducerad och håller tillräckligt hög nivå på alla plan för att säkra skräckaftonen. Detsamma kan jag inte säga om uppföljaren.

Doctor Sleep – bästa skräckfilmerna på HBO Max
Foto: Warner Bros. Pictures

Doctor Sleep (2019)

The Shining är anses vara en av de bästa rysarna genom tiderna – dess uppföljare, Doctor Sleep flög något under radarn. Jag vet vad ni tänker, men detta är inget helgerån utan faktiskt en klart sevärd fortsättning. Ewan McGregor spelar en äldre Danny Torrance och Rebecca Ferguson skiner i en mycket ondskefull roll.

It Follows
Foto: RADiUS-TWC

It Follows (2015)

Kan en film om könssjukdomar verkligen vara en av de bästa skräckfilmerna på HBO Max? Ja, faktiskt! Trots dess premiss är It Follows en av modern tids stora kritikerfavoriter på skräckfronten. Det är inte heller så vulgärt som det låter, till och med ganska sofistikerat. Spännande med, dessutom!

En vampyrs bekännelse – bästa skräckfilmerna på HBO Max
Foto: Warner Bros.

En vampyrs bekännelse (1994)

En vampyrs bekännelse är knappast den mest skrämmande skräckfilmen där ute, men den har gott och charm, stjärnglans och berättar en stor historia på ett inbjudande sätt. I rollerna ser vi bland andra Brad Pitt, Tom Cruise, Antonio Banderas och Kirsten Dunst.

Gremlins – bästa skräckfilmerna på HBO Max
Foto: Warner-Columbia Film.

Gremlins (1984)

En charmig och rolig rysare med små söta och lurviga varelser som också kan vara skräckinjagande små monster är väl precis vad man behöver ibland? Skräckkomedin med kultstämpel från 80-talet, Gremlins, finns på HBO Max och det gör även uppföljaren Gremlins 2, som måste ses även den.

Blade – Bästa skräckfilmerna på HBO Max
Foto: Sandrew Metronome.

Blade (1998)

Vi fortsätter på samma blodiga och actionfyllda spår och avrundar listan med Blade från 1998. Även detta är en film som fått kultstämpel genom åren och den kan vara extra intressant att återbesöka med tanke på att karaktären Blade, som är hämtad från Marvels serieuniversum, snart ser ut att göra entré i MCU.

Exorcisten – bästa skräckfilmerna på HBO Max
Foto: Warner Bros. Pictures

Exorcisten (1973)

William Friedkins Exorcisten är fortfarande måttstocken när det kommer till demonskräck. The Conjuring är skyldiga honom oerhört mycket, men det är å andra sidan nästan alla filmer i genren med. Här får vi se, på ett närmast dokumentärt vis, hur den unga flickan Regan sakta men säkert sätts i djävulens klor. Otroligt effektfull och fortfarande ett mästerverk.

The Babadook finns på HBO Max
Foto: Umbrella Entertainment

The Babadook (2014)

För drygt ett decennium sedan var The Babadook skräckfilmen på allas läppar. Har du inte sett den ännu? Toppen, då vet du vad du ska göra. Har du redan sett den? Toppen, då vet du vad du ska göra. Det är en intensiv upplevelse och långt ifrån en trevlig sådan. Här följer vi en moder som drivs till vansinne av sin son, samtidigt som en otäck best börjar hemsöka dem.

Med dessa tips hoppas jag att du hittar en skräckfilm på HBO Max att njuta av. Känn dig fri att kontakta oss om du har någon rekommendation i utbyte.

NÄSTA ARTIKEL