Nytt på Paramount+ i april 2022

Bästa serierna på Paramount+

Filmtopp
Uppdaterad 28 april 2022 kl. 15:52 | Publicerad 11 april 2021 kl. 17:00

Serietips på Paramount+

Paramount+ har en hel del sevärda serier i sin app – Filmtopp har vaskat fram några av de främsta guldkornen.

Paramount+ är ännu en ny streamingtjänst som vill fylla våra liv med fantastisk underhållning i form av filmer och tv-serier.

Låter Paramount+ bekant så är det sannolikt för att den under en längre tid har funnits som tv-kanal, tillgänglig genom flertalet olika operatörer i Sverige. 

Nyligen gjorde Paramount+ en nylansering i Norden, vilket i praktiken innebär att utbudet finna tillgängligt för streaming på deras alldeles egna app. Utöver appen finns utbudet också att tillgå via Apple TV-appen, samt hos Tele 2, Telenor och Allente.

MER LÄSNING: Paramount+ Sverige: Allt du behöver veta!

I samband med att appen lanseras har Filmtopp placerat Paramount+ serieutbud under lupp. 

Med våra serietips nära till hands är det bara att luta sig tillbaka i soffan och njuta av den härliga underhållningen. 

Här är våra rekommendationer: 

14 av de bästa serierna på Paramount+

Serieutbudet på Paramount+ är väldigt blandat. En av streamingtjänstens främsta styrkor är att den erbjuder serier i de flesta genrer, både nytt som gammalt. 

Bland titlarna finns välkända serier som har kultstämplats och en hel del oupptäckta guldkorn. Framöver kommer Paramount+ dessutom att fortsätta producera originalserier – det har redan nu hunnit bli ett par stycken.

The Offer

The Offer är miniserien som handlar om skapande av Gudfadern. Paramount+ dramatisering av händelserna som lade grunden för en av tidernas mest älskade och hyllade filmer är makalöst bra. Handlingen utgår från Ruddy (Miles Teller) och hans resa till att bli den odödliga filmens producent. Vi får följa hans resa från att vara en datorprogrammerare till att ta klivet in i Hollywood för att korsa väg med giganter som Francis Ford Coppola (Dan Fogler) och Mario Puzo (Patrick Gallo).

Det kan låta som om en serie på Paramounts streamingtjänst, om en film av Paramount, kan leda till gott om ryggdunkar på sig själv – och det gör det också. Men med tanke på vilken hög kvalitet miniserien håller, så är det faktiskt befogat!

Yellowjackets 

Nya skräckserien Yellowjackets samlar flera "bortglömda" skådespelerskor i Christina RicciJuliette Lewis och Melanie Lynskey som alla här gör ett riktigt bra jobb. De spelar tre personer som bär på en gemensam hemlighet som snart kommer till ytan när en journalist börjar gräva i vad som hände dem när de var små och överlevde en flygplanskrasch. 

Oerhört välgjord rysare som kommer att fängsla dig, så länge du tar dig igenom den något för långa startsträckan.

Mayor of Kingstown

Jeremy Renner är stjärnan i "Mayor of Kingstown". Foto: Paramount+.
Jeremy Renner är stjärnan i "Mayor of Kingstown". Foto: Paramount+.

Serien kretsar kring familjen McLusky och särskilt om brorsan Mike, som spelas av Jeremy Renner (Hawkeye, The Hurt Locker). Berättelsen utspelar sig i den lilla orten Kingstown som vuxit fram runt ett fängelse, där alla som bor där på något sätt är beroende av det amerikanska rättssystemets gråzoner. Sedan finns det ett flertal gäng, med medlemmar som sitter av sina straff och poliser som försöker sätta dit de som är kvar på utsidan. Mitt i den här smeten finns familjen McLusky. 

Det hela är precis som vi kan förvänta oss riktigt välspelat med ett engagerande manus av den Oscarsnominerade filmskaparen Taylor Sheridan. Vi bör flagga för att den emellanåt är riktigt brutal.

Dexter: New Blood

Dexter: New Blood är en av de bästa serierna på Paramount+.
Dexter: New Blood är en av de bästa serierna på Paramount+.

Showtimes legendariska kriminaldrama är tillbaka med en ny säsong. Den här gången håller blodanalytikern Dexter Morgan sig borta från soliga Miami. Istället bor han numera i snöiga Iron lake under pseudonym. Frågan är bara hur länge han kan hålla sitt förflutna begravet när nya hotfulla typer dyker upp.

Dexter: New Blood kommer att lämna tittarna med en bättre eftersmak än originalseriens ökända final. Faktum är att den i sin helhet är lysande. 

From Cradle to Stage

Genre: Dokumentär

Redan som tonåring började Dave Grohl som trummis i sitt första band, innan han anslöt till Nirvana och blev världskändis. Men hur började egentligen hans musikaliska resa? Och hur har hans mamma speglat in och påverkats av sin sons musikaliska talang?

I From Cradle to Stage pratar mamma och son Grohl om dessa frågor och mycket mer kring musiken i deras hus. Samtidigt besöker mor och son andra kända musiker och deras mammor för att se hur deras väg från spjälsäng till monsterarenor och musikpris har sett ut. Först ut i serien är Dan Reynolds i bandet Imagine Dragons som uppfostrades av sin "supermamma" Christene och åtta syskon som mormoner.

Why Women Kill 

Why Women Kill är en av de bästa serierna på Paramount+
Why Women Kill är en av de bästa serierna på Paramount+. Foto: Paramount+.

Genre: Komedi

Why Women Kill är en vansinnigt kul och ibland svårtuggad svart komedi av Desperate Housewives-skaparen Marc Cherry. Serien handlar kort och gott om kvinnor som hanterar sina hemska äktenskap och vill ta sig ut ur dem – oavsett vad som krävs. Under seriens gång följer vi äktenskap från olika generationer, men som alla lever i samma hus. 

Än så länge finns en säsong av Why Women Kill tillgänglig på streamingtjänsten, med en andra säsong bara runt hörnet. Tillsammans med Yellowstone en av Paramount Plus bästa originalproduktioner. Mycket nöje!

Yellowstone

Yellowstone på Paramount+
Foto: Paramount+

Genre: Drama, västern

“Yellowstone” är en nutida västernserie med självaste Kevin Costner i huvudrollen. Serien handlar om familjen Dutton i den amerikanska delstaten Montana, som äger en av USA:s största rancher. 

Livet på ranchen är dock inte riktigt så fridfullt som det kan låta – kampen om att hålla marken fri från andra som vill åt den är ständig.  

Twin Peaks

Klassikern Twin Peaks finns på Paramount+
Foto: Paramount+

Genre: Drama, thriller

Klassikern “Twin Peaks” som sändes i två säsonger 1990-1991 är en av serierna som du måste nypa tag i på Paramount+.

Den kultförklarade serien handlar om FBI-agenten Dale Cooper (Kyle MacLachlan) som beger sig till Twin Peaks för att lösa mordet på en high school-student. Väl där uppdagas det gradvis att det finns en hel del hemligheter som gömmer sig under ytan i den lilla staden.

Även seriens reboot från 2017, Twin Peaks: The Return, finns på Paramount+. 

iCarly (2021)

iCarly
Foto: Paramount+

Genre: Komedi

Nikelodeons klassiska hitserie är tillbaka som originalproduktion på Paramount+. I nya iCarly är samma kärntrio tillbaka i sina roller, det vill säga Miranda CosgroveJerry Trainor och Nathan Kress. Så vad har hänt sedan 2012? Vuxendomen! Gänget som tidigare tampades med ungdomens svårigheter får nu smaka på vuxenlivets bitterljuva frukt. Och så får ju Carly förstås återigen kasta sig in i livet som internetsensation. 

Det är en så här långt lyckad reboot för produktionen som är en av Paramount Plus bästa komediserier. Den första säsongen finns att ta del av på streamingtjänsten och det står sedan en tid tillbaka klart att det blir en säsong 2 av iCarly.

Här hittar du vår recension av iCarly!

Two Weeks to Live

Maisie Williams i Two Weeks to Live på Paramount+
Foto: Paramount+

Genre: Komedi, thriller

“Two Weeks to Live” är en av Paramount+ senaste satsningar. I den nylanserade serien får vi se Maisie Williams, känd som Arya Stark i Game of Thrones, spela rollen som en 21-årig tjej som levt isolerad i den skotska vildmarken tillsammans med sin mamma. 

Two Weeks to Live väver fint in humor i en egentligen ganska så allvarlig situation, och serien är utan tvekan värd din tid. 

RECENSION: Two Weeks to Live (säsong 1)

Californication

Californication finns på Paramount+
Foto: Paramount+

Genre: Komedi, drama

I “Californication” spelar Dave Duchovny en alkoholiserad, sexmissbrukande succéförfattare som – minst sagt – har svårt att balansera sin roll som pappa och partner med hans påtvingade liv i Los Angeles. 

Californication sändes mellan 2007-2014 och allting i serien har inte åldrats med värdighet, men humorn i den är trots allt uppfriskande rå, dialogen ofta sylvass och karaktärerna har, trots sina ofantligt många brister, stora hjärtan.

Dexter

Michael C. Hall som Dexter
Foto: Paramount+

Genre: Drama, thriller

Långköraren “Dexter” gick i åtta säsonger mellan 2006-2013, och redan tidigt i sin existens hade serien lyckats bygga upp en trogen skara fans. Dessa fans finns kvar än idag och är en utav anledningarna till att serien förnyats med en ny säsong som väntas komma någon gång under 2021. 

Dexter handlar om karaktären med samma namn – en analytiker av blod och blodstänk åt polisen i Miami. Nattetid är Dexter (Michael C. Hall) en seriemördare som väljer ut offer som lyckats slingra sig ur lagens grepp.

Oz

Serietips på Paramount+: Oz
Foto: Paramount+

Genre: Drama, thriller

“Oz” revolutionerade fängelsegenren på tv när den kom i slutet på 90-talet, och än idag är det många som håller den råa serien som en av de bästa någonsin. 

I Oz får tittaren följa fångarnas vardagsliv i högsäkerhetsfängelset Oswald, närmare bestämt i den unika fängelseenheten som går under namnet “Emerald City”. Det råder ingen tvekan om att fångarnas vardag och de utmaningar de ställs inför är någonting helt annat än utanför fängelsets väggar.  

FLER TIPS: Här hittar du en samling med Paramount+ bästa filmer!

Escape at Dannemora

En av de bästa serierna på Paramount+
Foto: Paramount+

Genre: Drama, thriller

“Escape from Dannemora” är en serie på sju avsnitt från 2018, som är baserad på en verklig händelse från 2015. I serien följer vi två fångar som lyckas fly från ett fängelse med hjälp av en gift, kvinnlig anställd – som är romantiskt involverad med båda två av dem.

Benicio Del Toro, Patricia Arquette och Paul Dano är alla tre lysande i Escape from Dannemora.

Deadwood

Deadwood - bra serie på Paramount+
Foto: Paramount+

Genre: Drama, västern

Sedan “Deadwood” kom 2004 har seriens tre säsonger blivit till moderna klassiker i tv-sammanhang. Serien har några år på nacken, men trots det mäter den sig utan problem med nutidens serier – den är välskriven, spännande, full av intriger och han sannolikt inspirerat många av de dramaserier som har kommit ut de senaste åren.

Deadwood är delvis baserad på verkliga händelser och karaktären från vilda västerns sena 1800-tal. Handlingen kretsar kring individerna i guldgrävarsamhället Deadwood – en till stora delar laglös plats där farorna lurar runt varje hörn, men som samtidigt lovar en framtid full av rikedom och frihet.

The Good Wife

The Good Wife på Paramount+
Foto: Paramount+

Genre: Drama

“The Good Wife” sändes mellan 2009-2016 och samtliga av seriens sju säsonger finns på Paramount+. 

Handlingen kretsar kring karaktären Alicia Florrick (spelad av Emmy-vinnaren Julianna Margulies) som i åratal haft rollen i livet som duktig fru, mamma och kvinna. När hennes man hamnar i fängelse efter en stor skandal tar hon det djärva klivet in i arbetslivet för att hålla sitt och sin familjs liv flytande. 

Samtliga originalserier och exklusiva titlar på appen:

 • Yellowstone
 • iCarly
 • Cinema Toast
 • Dani Who?
 • One Dollar
 • Tell Me A Story
 • The Story of Songs
 • Why Women Kill
 • The Good Fight
 • Coroner
 • Alla trivs bra
 • Korallkollo: SvampBobs underår
 • On Becoming a God in Central Florida
 • Mirage
 • The Twilight Zone
 • Two Weeks to Live
 • Halo

Fler serietips på Paramount+

De ovan listade serierna är bara några av de många sevärda titlar som finns på Paramont+ – här är ytterligare några tips: 

 • Billions – drama
 • South Park – animation, komedi
 • Ray Donovan – drama, thriller
 • Nurse Jackie – drama, komedi
 • The Twilight Zone (2019) – fantasy, skräck, drama
 • The Borgias – drama, historia
 • Workaholics – komedi
 • Awkward – komedi, drama, romantik
 • Awkwafina is Nora from Queens – komedi
 • House of Lies – komedi, drama

Sevärda dokumentärer och reality-tv: 

En av fördelarna med Paramount+ är att serieutbudet är väl fördelat mellan fiktion och innehåll som utspelar sig i verkligheten. Du kan hitta allt från sevärda dokumentärer och roliga talk-shows, till reality-tv som är perfekt när du bara vill varva ned på soffan. 

Här är några av de titlar som finns i kategorin:

 • De förlorade banden – dokumentär
 • Who is America – komedi, dokumentär, satir
 • Tosh.0 – komedi, klipp, talk-show
 • Drunk History – komedi, historia
 • The Daily Show with Trevor Noah – komedi, nyheter, talk-show
 • RuPaul’s Drag Race – reality
 • The Hills – reality
 • Catfish: The TV Show – reality

Tips på serier för de yngre i familjen:

Paramount+ har inte enbart häftiga dramaserier och härliga dokusåpor – appen har även en hel del godbitar åt barnen. 

De nedan listade titlarna är bara en liten del av utbudet som är anpassat till de yngsta i familjen. 

 • Avatar - Legenden om Aang – animation
 • SvampBob Fyrkant – animation
 • Pingvinerna från Madagaskar – animation
 • Dora utforskaren – animation
 • Paddingtons äventyr – animation
 • iCarly
 • Big Time Rush
 • Hunden Ib – animation

Paramount+ har inte riktigt hunnit bygga ut sitt serieutbud med lika många titlar som flera av giganterna på streamingmarknaden, men de kan trots allt erbjuda ett varierat utbud, med flertalet högkvalitativa titlar – som dessutom inkluderar någonting för alla i familjen.

Missa inte heller vår samlingssida med årets bästa serier – där hittar du massor av tips!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL