Two Weeks to Live (säsong 1)

Two Weeks to Live (säsong 1)

 • 6 x 25 minuter
 • Komedi, Thriller
22 mars 2021 kl. 00:03
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Maisie Williams får visa upp sina färdigheter i ”Two Weeks to Live”.

Alla år av lönnmördarträning i ”Game of Thrones” har gjort Maisie Williams redo för rollen som en naiv och lättlurad hämnare i ”Two Weeks to Live”.

 • Skapare:
  Gaby Hull, Al Campbell
 • Regi:
  Al Campbell
 • Manus:
  Gaby Hull, Phoebe Eclair-Powell
 • I rollerna:
  Maisie Williams, Sian Clifford, Mawaan Rizwan, Taheen Modak

Det är väl knappt någon som har missat Maisie Williams resa i rollen som Arya Stark i "Game of Thrones" – en av seriens mest omtyckta och intressanta karaktärer.

Då spelade hon en ung flicka som såg hur en närstående släkting avrättades framför henne (ja, det kanske fortfarande finns någon som vill undvika spoilers även efter alla dessa år?) och svor att hämnas.

I hennes nya serie "Two Weeks to Live" bjuds vi på ett liknande upplägg, men denna gången utspelar det sig i dagens Storbritannien.

Handlingen kretsar kring Kim Noakes (Williams), en ung kvinna som tycks vara en blandning av en superkraftslös Eleven från Stranger Things och Liam Neeson från Taken-filmerna. Vi förstår redan när Kim kliver in på en liten pub och snabbt blir lurad på pengar att hon inte riktigt verkar vara helt bekant med den ”vanliga” världen. Vi förstår också att hon, trots sin ringa storlek, kan orsaka väldigt mycket skada på den som tycks förtjäna det.

Maisie Williams är till baka i Two Weeks to Live
Foto: Paramount+

Efter att ha sett sin pappa bli avrättad i sin barndom har hon levt tillsammans med sin mamma långt ute i skogen, och legat i hårdträning inför planetens stundande undergång. Efter att ha bestämt sig för att rymma och prova på det ”vanliga livet” – och samtidigt passa på att bocka av några saker på en ”bucket list” – så lurar ett YouTube-klipp henne att världen kommer att gå under inom 14 dagar. Det gör plötsligt att tiden för att hämnas sin pappas död håller på att rinna ut, och istället för att bocka av sin första kyss från listan ger hon sig direkt ut på jakt efter pappans mördare.

MER LÄSNING: Allt du behöver veta om Paramount+

Skådespelet och manuset är genomgående väldigt underhållande och med den korta speltiden på knappt en halvtimma per avsnitt, så är Two Weeks to Live en väldigt behaglig binge-tittning. Man krånglar aldrig till det för mycket utan vet precis vilken typ av tv-serie man har gjort – nämligen något som ska vara roligt, med helt okej action och några mer eller mindre väntade vändningar i berättelsen.

Serien är inget mästerverk på något sätt, men den är utan tvekan härlig underhållning som är värd din spenderade tid.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL