Paramount+ Sverige: Allt du behöver veta!

Paramount+ Sverige: Allt du behöver veta!

Filmtopp
Uppdaterad 18 september 2021 kl. 09:09 | Publicerad 07 mars 2021 kl. 18:03

Priser, serier och filmer!

Snart släpps den nya streamingtjänsten Paramount+ i Sverige. Filmtopp har granskat utbudet och lyfter här fram allt du behöver veta om Paramount+ Sverige!

VIDARE LÄSNING:

I våras gjorde Paramount+ som en nylansering i Norden. Det är nämligen som så att Paramount+ släpptes redan 2017 som en del av svenskarnas kabel-TV-paket, men nu finns det alltså en fristående app som alla kan ta del av.

Kort om Paramount:

Paramount är ett av de mest klassiska filmbolagen som har funnits i Hollywood. Redan 1912, alltså för nästan 110 år sedan, lades grunden för vad som skulle komma att bli Paramount. Då hette bolaget Famous Players Film Company och den första långfilmen blev The Loves of Queen Elizabeth.

1916 bytte bolaget namn till Famous Players-Lasky Corporation efter en sammanslagning med Feature Play Company. 1924 var det dags för ett nytt namnbyte, nämligen till Paramount Famous Lasky Corporation, som varade fram till 1936.

MER LÄSNING: Här kan du streama filmer helt gratis!

Under tiden som Paramount Famous Lasky Corporation producerade Paramount flera stora stumfilmer och tidiga "talkies" med stjärnor som  Gloria Swanson, Wallace Reid, Rudolph Valentino, Gary Cooper, Marlene Dietrich, William Powell, Mae West, Bing Crosby, Bröderna Marx, W.C. Fields, Fredric March, Jack Oakie, Carole Lombard, George Raft och Cary Grant.

Först 1936 skulle bolaget få sitt nuvarande namn, Paramount Pictures.

Så mycket kostar Paramount+

Ett Paramount+-abonnemang kommer att kosta 69 kronor i månaden och vid lanseringen den 25 mars kommer man att kunna teckna en gratis provperiod på sju dagar.

Paramount+ byter namn

Under sensommaren kunde vi rapportera att Paramount+ kommer att formas om och istället bli en del av SkyShowtime, en streamingjätte bestående av Paramount+, NBCUniversal, Sky, SHOWTIME, Nickelodeon, Paramount Pictures, Paramount+ Originals, Sky Studios, NBCUniversal, Universal Pictures och Peacock.

– Med lanseringen av SkyShowtime är vi väl positionerade för att utnyttja vår globala innehållsmotor och skapa ett kraftfullt streamingerbjudande, snabbt och i stor skala, med en smart strategisk etappvis investering", säger Raffaele Annecchino, President & Chief Executive Officer för ViacomCBS Networks International.

Detta kommer att ske någon gång under 2022.

Barn- och familjeunderhållning

Som hem till några av de mest välkända varumärkena i världen, så som SvampBob Fyrkant, Teenage Mutant Ninja Turtels, Dora utforskaren och Paw Patrol, är Paramount+ portfölj full av Nickelodeon-innehåll samt en rad helt nya originaltitlar med Nickelodeons mest älskade karaktärer.

Vid lanseringen kommer spinoff-serien Kamp Koral: SpongeBob’s Under Years finnas tillgänglig på Paramount+. Kamp Koral är en CG-animerad originalserie som tar tittarna tillbaka till när de ikoniska figurerna i Bikini Bottom träffade varandra för allra första gången, på ett sommarläger som inte liknar något annat. Under 2021 kommer dessutom Nickelodeon Studios första samproduktion med Imagine Kids+Family, The Astronauts, ha premiär. En helt ny live-action-serie som följer en grupp barn som ger sig ut på sitt livs äventyr när de av misstag blir uppskjutna i rymden.

Lokalproducerat innehåll

De bästa historierna från hela världen kommer att skapas i lokala produktioner hos VIS, en del av ViacomCBS International. Först ut till Norden är den andra säsongen av barnprogrammet Hunden Ib som kommer i början av sommaren.

Paramount+ Originals och exklusivt innehåll

Streamingtjänsten kommer att erbjuda premiuminnehåll både i form av Paramount+ Originals och nya exklusiva serier. Vid lanseringen kommer alla säsonger av Yellowstone och kritikerrosade On Becoming a God in Central Florida att finnas exklusivt på Paramount+.

Bra filmer på Paramount+

Godfather

15 riktigt bra filmer från Paramount Pictures.

 • Fönstret åt gården (1954)
 • Psycho (1960)
 • Rosemary's Baby (1968)
 • Gudfadern (1972)
 • Chinatown (1974)
 • Grease (1978)
 • Apocalypse Now (1979)
 • Indiana Jones: Jakten på den försvunna skatten (1981)
 • Ghost (1990)
 • Forrest Gump (1994)
 • Braveheart (1995)
 • Mission: Impossible (1996)
 • Titanic (1997)
 • The Truman Show (1998)
 • Iron Man (2008)

Storfilmer

Paramount+ kommer också att vara hem till en rad storfilmsserier som Mission Impossible, Indiana Jones, Gudfadern-trilogin, samt nya exklusiva premiärer vid lanseringen, så som Light of my Life, Tesla, Capone, Survive the Night, Wild Rose, Escape from Pretoria och Trouble.

Komediklassiker

Komedigenren är populär hos alla streamingtjänster. Tittarna kan sträcktitta på avsnitt efter avsnitt med rollfigurerna de känner till allra bäst. Paramount+ kommer att ha ett stort bibliotek med de bästa komediklassikerna, med varierande titlar på de olika marknaderna. I Norden kommer tittare bland annat att kunna se alla säsonger av South Park, Awkwafina: Nora from Queens, Corporate, The Other Two, The Daily Show, The Roast franchisen, Broad City och Drunk History.

Realityklassiker och dokumentärer

Till Paramount+ kommer nya premiärer av uppskattade MTV-format som The Hills säsong 2, som har premiär i maj. Vid lanseringen i mars har Paramount+ Originals Story of Songs premiär, en serie som i varje avsnitt djupdyker i hits av olika berömda artister som Madonna, Celine Dion och Nirvana. Paramount+ kommer även att ha ett stort reality-bibliotek bestående av bland annat Jersey Shore, Ex on The Beach och Catfish. Det kommer också att finnas över 100 avsnitt från Smithsonian Channel, en kanal som inriktar sig på vetenskap, natur, kultur, historia, luft- och rymdfarkoster samt dokumentärer. An American Aristocrat's Guide to Great Estates och Mystic Britain är titlar tittare kan se fram emot därifrån.

Bra serier på Paramount+

Dexter

Exklusiv samlingsplats för kommnde Showtime-premiärer

Från och med mars kommer det att vara på Paramount+ som man kan se premiärer av unika serier och fanfavoriter från Showtime. Exempelvis hittar vi titlar som:

 • Dexter
 • Ray Donovan
 • The Affair
 • Black Monday
 • City on a Hill

Därtill kommer Paramount+ Sverige att erbjuda en Dexter-reboot, American Rust och efterlängtade dramat The First Lady (arbetstitel). I den sistnämnda titeln är Oscarsbelönade Viola Davis exekutiv producent. Hon kommer också att spela huvudrollen som Vita Husets tidigare första dam Michelle Obama. I serien syns även Oscar- och Emmy-nominerade Michelle Pfeiffer i rollen som Betty Ford, samt Golden Globe-vinnaren Gillian Anderson, som även är Emmy-nominerad, i rollen Eleanor Roosevelt.

Nya serier på Paramount Plus.

Direkt vid lanseringen den 25 mars kommer streamingtjänsten att erbjuda ett gäng titlar helt exklusivt, vilket verkligen visar på hur förbereda de är på att slänga sig in i den tuffa streamingmarknadens benhårda konkurrens.

 • Two Weeks to Live – Game of Thrones-stjärnan Maisie Williams i huvudrollen.
 • Everyone is Doing Great – Komediserie av och med James Lafferty och Stephen Colletti från One Three Hill.
 • The Twilight Zone – Jordan Peeles reboot av den klassiska serien.
 • Mirage – Europeisk actionthriller.
 • Dani Who? – Mexikanskt sci-fi-mysterium.
 • The Coroner – Kriminaldrama med två släppts säsonger.

Kommande Paramount+ Original och exklusiva titlar.

The Man Who Fell To Earth

Redan nu har vi fått reda på en del av vad som komma skall. Bland annat blir det en nyinspelning av den ikoniska David Bowie-filmen The Man Who Fell to Earth och The Offer om skapandet av Paramount Pictures mästerverk Gudfadern.

Why Women Kill (säsong 2)

1963 ställs Beth Anns liv som hängiven hemmafru på ända när hon får reda på sin makes otrohet. 1984 blir societetskvinnan Simone överrumplad av sin makes förödande hemlighet. I nutiden har den drivna advokaten Taylor ett öppet äktenskap. I huvudrollen ser vi Lucy Liu.

Flatbush Misdemeanors (säsong 1)

Flatbush Misdemeanors är en ny tv-serie där vi får träffa de två huvudkaraktärerna Dan och Kevin som känner sig något missanpassade i kvarteret Flatbush i Brooklyn. Sida vid sida lyckas de två vännerna hjälpa varandra ur svåra knipor som oftast leder till nya, tuffa utmaningar.

The Man Who Fell to Earth (säsong 1)

i The Man Who Fell to Earth ser vi Oscarsnominerade Chiwetel Ejiofor i huvudrollen. Precis som filmen med samma namn, i vilken vi såg David Bowie i huvudrollen om en mystisk alien, baseras serien på Walter Tevis roman. Serien kommer att följa en ny alien som kommer till jorden vid en vändpunkt i den mänskliga evolutionen och måste konfrontera sitt eget förflutna för att avgöra vår framtid.

Mayor of Kingstown (säsong 1)

Taylor Sheridan är aktuell med denna nya serie i vilken vi även kommer att få se Jeremy Renner. Vi vet inte så mycket om projektet ännu förutom att det beskrivs som ett fängelsedrama om Amerikas största misslyckanden inkapslade i en enda stad.

Lioness (säsong 1)

En thrillerserie skapad av Taylor Sheridan, med andra ord råder det Sheridan-feber på Paramount+! Några större detaljer om serien finns inte i dagsläget.

The Offer (miniserie)

I denna miniserie får vi passande nog följa med bakom kulisserna under skapandet av Gudfadern, en av de mest legendariska filmerna i Paramounts historia, skriven av Oscar- och Emmy-nominerade Michael Tolkin.

Fler serier:

 • Guilty Party med Kate Beckinsale, producerad av CBS Studios.
 • The Harper House, producerad av CBS Studios.
 • Halo.
 • Y: 1883 – en prequel till Yellowstone.

Paramount+ har massor av spännande serier och filmer i sitt utbud, det är bara att börja utforska!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL