Bästa serierna på Cmore – Originalserier, nya serier, svenska titlar

Bästa serierna på Cmore – Originalserier, nya serier, svenska titlar

Filmtopp
Uppdaterad 28 februari 2023 kl. 16:02 | Publicerad 29 april 2020 kl. 20:04
ANNONS
ANNONS

Din guide i C Mores utbud av serier.

Bredvid Viaplay är Cmore Sveriges ledande streamingtjänst. Med deras egenproducerade serier och ett gediget utbud av inköpta produktioner håller de sig ständigt aktuella. Vilka av deras bingevänliga titlar är allra bäst? Vi ger dig våra tips!

Bästa Cmore Original

De senaste åren har C More producerat allt fler egna serier, med allt från barnvänliga äventyr med Robert Gustafsson till stjärnspäckade kriminalare. Många av dem har gått hem hos det svenska folket och även tagit plats på vår stora sammanställning av årets bästa serier. Komedin Solsidan, med flera av Sveriges största komiker, och thrillern Gåsmamman där Alexandra Rapaport glänser, är bara två exempel på C Mores många framgångar på senare år. 

Med ett ständigt växande antal originalserier är det dags att skilja agnarna från vetet Vilka är bästa serierna på C More? Här följer Filmtopps favoriter! 

Se också Filmtopps lista med de bästa filmerna på C More för ännu fler bra tips.

Fortsätt scrolla om du vill se tips på de bästa serierna på C More som inte är originalserier.

De bästa serierna på C More

Handen på hjärtat (säsong 1)

Handen på hjärtat – en av de bästa serierna på C More
Foto: C More.

Handen på hjärtat är en härlig, ny romantisk komediserie som faktiskt känns rätt fräsch – vilket kan bero på dess twist. I centrum för berättelsen hittar vi en parterapeut med förmågan att se framtiden för förhållanden – en stor fördel i arbetet, men ofta ett hinder i det personliga livet. Samtidigt som serien bjuder på en del skratt är den oväntat djup och finstämd. Ett extra pluss i kanten får även huvudrollsinnehavaren Sara Shirpey.

Nattryttarna (säsong 1)

Bästa serierna på Cmore – Originalserier, nya serier, svenska titlar
Foto: Cmore.

Ett måste bland de bästa serierna på Cmore just nu är Nattryttarna, dramat som berättar om de vidriga händelser som inträffade på ett ridcenter i Sverige under 90-talet. Bland rollerna har vi Hanna ArdéhnAmanda Jansson och en Jonas Karlsson som bara måste vinna pris för sin insats som en gränslöse stallägaren Tommy. Han är – precis som resten av serien – lika fängslande som obehaglig. Kort och gott en av de bättre produktionerna vi sett streamingtjänsten producera. Någonsin.

Headhunters (säsong 1)

Missa inte Headhunters på Cmore
Martin Wallström. Foto: Cmore.

2011 kom filmen Huvudjägarna, en klassiker som bygger på Jo Nesbøs berömda roman. Nu finns den nya serien Headhunters, som är fritt baserad på vad som hände innan den ursprungliga berättelsen tar vid. I fokus är Roger Brown, en gränslös headhunter som gör vad som helst för att nå de framgångar han suktar efter i arbetslivet och i kärlekslivet. Men lögnerna kan bara bli så många innan de börjar slå tillbaka.

Precis som Nattryttarna är Headhunters en av Cmores bättre produktioner på senare tid. Om du gillar filmen eller boken borde du helt klart se den, och om du inte sett eller läst berättelsen innan väntar en ordentlig åktur med Roger Brown. Det är också kul att se svenske Martin Wallström i rollen som enligt utsago spelar en karaktär som var "Värsta aset på högstadiet". 

LasseMajas detektivbyrå (säsong 2)

De två unga privatdetektiverna Lasse och Maja tar sig an nya kluriga fall i en uppföljande säsong som håller väldigt hög nivå. Trots att serien riktar sig till en yngre målgrupp, så känns mysterierna inte på något sätt förutsägbara. Istället innehåller den nya säsongen flera oväntade vändningar som kommer att övveraska även den som är rutinerad inom mysteriegenren.

Knutby

En av de bästa serierna på Cmore att se idag, och som även kommer ifrån streamingtjänsten själva, är Knutby med Alba August och Aliette Opheim. Serien bygger på Jonas Bonniers bok och berättar om Filadelfiaförsamlingen i Knutby som skakades av mord 2004. Under sex mycket gripande avsnitt får vi se hur barnflickan kom in i församlingen och Kristi bruds förvandling, samtidigt som vardagslivet också visas upp. 

Håll andan!

I streamingtjänstens fantastiska barnserie Håll Andan! får vi slå följe med Ruben, Wilma och Lo, tre ungdomar med vitt skilda packningar i sina emotionella ryggsäckar. Dessa tre ska tillsammans med en halv armé andra ynglingar stråla samman på sommarkollot Warfen. Vi som följer serien får spendera ett mycket trevligt sommarlov tillsammans med ungdomarna på Warfen och man kan ofta höra sin inre tonåring vråla innanför bröstkorgen. Serien dras med genrens tunga kors men lyckas rikta dem till sin fördel och känns genomgående emotionellt genuin och dramatiskt öm. 

Des

Des – en av de bästa serierna på C More
Foto: Cmore.

I början på 80-talet inser norra Londons polis att en seriemördare löpt amok i deras område i många år. Utredaren Peter Jay hör med häpnad på när den till synes beskedlige tjänstemannen Dennis "Des" Nilsen (spelad av Broadchurch-stjärnan David Tennant) erkänner inte mindre än femton mord. Nytt avsnitt varje måndag.

Gangs of London

Gangs of London är en av de bästa serierna på cmore.
Foto: Cmore.

I en av de bästa serierna på Cmore, Gangs of London, berättas det om ett blodigt krig när den utländska maffian tågar in i London. Samtidigt försöker en man i stadens kriminella undervärld lugna situationen efter att en stor gangsterledare dött. Serien frontas av Peaky Blinders-och Black Mirror-skådisen Joe Cole. Vi ser även Ray Panthaki från Netflix-serien Away

Top Dog

Top Dog – en av de bästa serierna på C More
"Top Dog". Foto: Cmore.

Top Dog kretsar kring affärsjuristen Emily Jansson och ex-brottslingen Teddy Maksumic, spelade av Josefin Asplund och Alexej Manvelov. Emily är oerhört driven och gör allt för att avancera på advokatfirman hon arbetar hos, samtidigt som hon är djupt skuldsatt av inledningsvis oklara anledningar. Teddy har suttit av 10 år och precis släppts från fängelset, där han av olika anledningar har bestämt sig för att lämna maffian. Han har gjort sitt.

Dirigenten

Adam Pålsson i "Dirigenten" – en av de bästa serierna på C More
Foto: Cmore.

I den här spännande och invecklade finansthrillern följer vi investorn Tom Blixen (Adam Pålsson) som arbetar i Moskva där han dras in i en lögnaktig värld full av fulspelande miljonärer som har mycket att dölja – till varje pris. 

Med Dirigenten är Ondskan-regissören Mikael Håfström tillbaka i Sverige efter att ha varit på äventyr i Hollywood där han gjorde den omtyckta Stephen King-filmatiseringen 1408 med John Cusack och Samuel L. Jackson. Han gjorde också fängelsethrillern Escape Plan med Sylvester Stallone och Arnold Schwarzenegger (är Håfström den enda att ha regisserat dem båda i samma film?). Även om vi uppskattar det han gjorde i USA är vi glada att Guldbaggevinnaren vände hem för att göra Dirigenten som är en vasst berättad spänningsserie, med gott om sluga vändpunkter. 

Farang

Farang – en av de bästa serierna på C More
Foto: Cmore.

I Farang har Ola Rapace tillsammans med Louise Nyvall huvudrollerna som pappa Rickard och dotter Thyra. Efter att inte ha träffat varandra på många år stöter de på varandra i Thailand där Rickard, med ett kriminellt förflutet, försöker hålla sig borta från trubbel. Men när det visar sig att Thyra träffar en svensk som visar sig vara en knarklangare, måste Rickard välja att kasta sig in i den farliga leken igen och hjälpa honom – eller förlora sin dotter för gott.

Farang släpptes 2017 och har fortfarande inte fått en andra säsong, detta trots sitt spännande upplägg och ett fint mottagande. Visst träffar repliker stolpen och en del spår känns krystade – men till det stora hela är detta en sevärd originalserie av Cmore.

Gåsmamman

Stillbild ur Gåsmamman – en av de bästa serierna på C More
Foto: Cmore.

I en av Cmores mest sedda originalserier följer vi Sonja Ek (Alexandra Rapaport), som efter en omskakande attack tvingas kasta sig in i hennes kriminella mans värld för att skydda sina barn. 

Det finns idag hela fyra säsonger av hyllade Gåsmamman för seriefantasten att bingea. Är du sen in i matchen har du med andra ord gott om skönt tidsfördriv här. Stilsäkert, välspelat och blodigt allvar. Spänningen total!

Jägarna

Rolf Lassgård i "Jägarna" – en av de bästa serierna på C More
Foto: Cmore.

I Cmores originalserie Jägarna återvänder vi tillsammans med polisen Erik Bäckström (Rolf Lassgård) till den norrländska hembygden för att reda ut nya hemskheter, som kretsar kring en gruva. 

En del prestationer är av blandad kvalitet men en sak är säker: Rolf Lassgård äger varenda bildruta han pryder, och engagerar oss i vad som är en tät och spännande kriminalare. Ett annat utropstecken är fotot, som är riktigt läckert. 

Solsidan

Solsidan säsong 6 – en av de bästa serierna på cmore
"Solsidan" är en av de bästa serierna på Cmore. Foto: Cmore.

En av de bästa svenska komediserierna som gjorts håller till på Cmore. Vi pratar förstås om Solsidan med den stjänspäckade ensemblen som bland annat består av Felix Herngren, Johan Rheborg, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin. Här står klasskillnader i fokus tillsammans med de sociala utmaningarna som det innebär att vara ny i de finare kretsarna. 

Serien är nu uppe i sex säsonger där den senaste rullade alldeles nyligen på Cmore. Återföreningen inledde lite knackigt, men hittade sin väg tillbaka till den storform som fick det svenska folket att förälska sig i Saltsjöbadens unika universum. 

Sthlm Rekviem

Konceptbild för Sthlm rekviem
Foto: Cmore.

Liv Mjönäs, Alexej Manvelov och Jonas Karlsson är trion som har huvudrollerna i den mörka kriminalaren Sthlm rekviem vars första säsong består av tio spännande avsnitt. Berättelsen baseras på Kristina Ohlssons romaner där spelplanen är ett kallt och dystert Stockholm. Vi följer violinisten Fredrika som skolat om sig till polis och går med i en kriminalgrupp som utreder hemska brott. 

Sthlm rekviem är en skarp kriminalare med mycket utrymme för karaktärsutveckling. Välspelad, spännande och utan tvivel en av de bästa serierna på Cmore. 

C More släpper flertalet nya serier under 2022 och ännu fler uppföljande säsonger till deras redan existerande favoriter.

Här är alla nya titlar som skulle kunna bli några av de bästa serierna på C More 2022:

 • Heartbeats – 12 januari
 • Bäckström (säsong 2) – 28 februari
 • Hamilton (säsong 2) – våren 2022
 • Likea – våren 2022
 • Fartblinda (säsong 2) – någon gång 2022
 • Morden i Sandhamn (säsong 8) – någon gång 2022
 • Korridoren – någon gång 2022
 • Gåsmamman (säsong 6) – någon gång 2022
 • Headhunters – någon gång 2022
 • Ture Sventon (säsong 2) – någon gång 2022
 • Nattryttarna – hösten 2022

Bästa serierna på C More 2022

Anne

Anne – en av de bästa serierna på C More
Foto: C More.

Anne är en dramaserie om efterföljderna till den så kallade Hillsborougholyckan. Det var under ett möte mellan Nottingham Forest och Liverpool på Hillsborough Stadium, 1989, som 97 människor dog. Detta till följd av att Liverpoolsupportrarnas läktarsektion blivit överfull och människor klämdes till döds. Katastrofen skylldes länge på supportrarna, men med tiden skulle det visa sig att försummelse från polisen och organisatoriska misslyckanden var de huvudsakliga anledningarna till tragedin.

Det är denna historia, om hur sanningen uppdagades decennier efter olyckan, som vi får följa i Anne, och det med avstamp hos Anne Williams, en mamma vars 15-åriga son gick bort på Hillsborough.  

Drottning Margareta (säsong 1)

Drottning Margareta är en av de bästa serierna på Cmore.
Drottning Margareta är en av de bästa serierna på Cmore. Foto: TV4.

En av de bästa serierna på Cmore som tillkommit under våren 2022 är Drottning Margareta, biofilmen som klippts om till en miniserie i tre delar. Trots att den utspelar sig under tidigt 1400-tal är den fortfarande högst aktuell, som handlar om hur de nordiska länderna ska fortsätta sitt samarbete. I centrum är drottning Margareta som vid den tiden regerade över Kalmarunionen – en maktposition många ville åt.

Drottning Margareta är en påkostad och högst imponerande produktion där Trine Dyrholm glänser i titelrollen. I en av de bärande rollerna ser vi också Jakob Oftebro, känd från originalserien Hamilton.

Cmore original – nya serier

Fartblinda (säsong 2)

Stillbild ur "Fartblinda" – en av de bästa serierna på C More
Missa inte "Fartblinda" med Matias Varela och Julia Ragnarsson bland nya serier på Cmore. Foto: Cmore.

En av de absolut bästa serierna på Cmore är Fartblinda med Julia Ragnarsson och Matias Varela. Här utgör de stora begåvningarna kärleksparet Bea och Peder, vars relation snart blir komplicerad. Bea, som är ekonomireporter, upptäcker nämligen att Peder och banken han styr döljer stora problem. 

Har du ännu inte sett Fartblinda kan du skatta dig lyckligt lottad. Den första säsongens andra halva är bland det bästa vi sett inom svensk TV de senaste åren och det vore därför dystert om du valde att påbörja säsongen, utan att avsluta den. Säsong 2 är på god väg och förväntas ha premiär senare i år.

MER LÄSNING:

Hamilton

Johan Oftebro i "Hamilton" – en av de bästa serierna på C More
Högkvalitativ action i "Hamilton" med Johan Oftebro. Foto: Cmore.

I denna nya tagning på en av Jan Guillous mest omtyckta karaktärer Hamilton finns det gott om underhållande konspirationsaction. Här har den skickliga spionen precis återvänt hem från en utbildning hos CIA när två bomber drabbar Stockholm under första maj-talet. När säpo-agenten Kristin Ek får syn på en man som lämnar området har de deras första ledtråd om vem som ligger bakom dådet. 

Skaparna har inte uppfunnit hjulet, men denna originalserie på Cmore bjuder oss som tittar på högkvalitativ action. Jakob Oftebro gör ett gediget jobb i titelrollen.  

Himmelsdalen

Himmelsdalen
Foto: Cmore.

I Cmores nya originalserie Himmelsdalen återförenas systrarna Helena och Siri, som länge levt olika liv. På Siris begäran möts de upp på en resort i Alperna, men snart uppdagas det för Helena att hennes syster haft en dold agenda med deras återseende. 

Svensk TV är inte längre samma diskbänksrealism som den så länge varit, och Himmelsdalen är ett fint exempel på en mer experimentell svensk serie. Här blandas familjeintriger med psykopati och forskare. I rollen som den högst uppsatte forskaren ser vi Matthew Modine som vi känner igen från Netflix mest sedda serie Stranger Things

Tunn is

Stjärnspäckat i "Tunn is".
Foto: Cmore.

När en politisk rådgivare (Alexander Karim) på ett forskningsfartyg utanför Grönland försvinner, gör hans fru – en säpo-agent (Bianca Kronlöf) – allt i sin makt för att hitta honom och ta reda på vilka som ligger bakom brottet. I rollen som Sveriges utrikesminister Elsa ser vi Lena Endre

Tunn is, känt som ett av Endres stora hjärteprojekt, bakar in den rådande klimatkrisen i en spännande serie som inte misslyckas med att underhålla. Arbetet på serien inleddes för många år sedan och vi är glada över att den redan är här. 

Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet

Ensemblen i Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet
Foto: Cmore.

Den semmelätande superdetektiven Ture Sventon har inte löst ett fall på över tjugo år. Men när hans gamla ärkefiende Vessla rymmer från fängelset, misstänker Ture att onda planer är i görningen. Och att de har en koppling till Bermudatriangeln. Hux flux beger han sig ut på nytt äventyr, och vilka har han med sig om inte de två grannbarnen Siv och Gittan. 

Denna nya serie på Cmore är kort och gott en blivande klassiker. Robert Gustafsson känns som gjord för titelrollen och berättandet fullständigt lyser av skaparglädje och kvalitet. 

Bästa serierna på Cmore – internationella titlar

Det är inte bara Cmores originalserier som drar oss till deras utbud. I deras katalog har vi flera suveräna internationella produktioner, nya som gamla. 

Deceit

Deceit bygger på det verkliga fallet i London 1992 där en ung mamma blev brutalt knivmördad framför sitt tvååriga barn. Det finns oändligt med fall att bygga krimserier kring, men att hitta nya vinklar är desto svårare. Deceit är hämtad från en lika fascinerande som skrämmande historia, och nog kommer man långt med en medryckande story. En kriminalare du helt enkelt vill ge en chans.

Berlin Station

Berlin Station
Foto: epix.

Känner du för att bingea någonting riktigt spännande? Nu finns det tre säsonger att streama av det hyllade spiondramat Berlin Station som handlar om Daniel Miller, en hemlig agent på CIA-stationen i Berlin, Tyskland. I detta tajta spänningsdrama ser vi Richard Armitage i spetsen. Vi råder dig att du spanar in det hela.

 

Vikings

Konceptbild för "Vikings".
Foto: History Channel.

Den här storskaliga serien tar avstamp i 700-talets Skandinavien där vi följer den mytomspunne vikingakrigaren Ragnar som under sitt resande utvecklas till en stor ledare. I rollerna ser vi Katheryn Winnick, Travis Fimmel, svenska Gustaf Skarsgård och Alicia Agneson med flera. 

Med sina sex säsonger har Vikings blivit ett av de riktigt stora flaggskeppen för den som gillar episka långkörare med tjusiga effekter och välkorrigerade actionsekvenser. Fem säsonger finns nu att se på Cmore.

Fler sevärda serier på C More – aktuella tips

 • Five Bedrooms
 • P-Valley
 • Zoey's Extraordinary Playlist
 • Home and Away
 • Wentworth
 • Kära landsmän
 • Macgruber

Listan med de bästa serierna på Cmore kommer att uppdateras allt eftersom fler nya titlar kvalar in. Se också vår sammanställning av de bästa serierna 2022.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL