Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Bästa serierna på Cmore – Originalserier, nya serier, svenska titlar

Bästa serierna på Cmore – Originalserier, nya serier, svenska titlar

Filmtopp
Filmtopp | Lista
29 april 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
29 april 2020

Din guide i C Mores utbud av serier.

Bredvid Viaplay är Cmore Sveriges ledande streamingtjänst. Med deras egenproducerade serier och ett gediget utbud av inköpta produktioner håller de sig ständigt aktuella. Vilka av deras bingevänliga titlar är allra bäst? Vi ger dig våra tips!

Cmore Original

De senaste åren har streamingtjänsten producerat fler egna serier, med allt från barnvänliga äventyr med Robert Gustafsson till stjärnspäckade kriminalare. Många av dem har gått hem hos det svenska folket och även tagit plats på vår stora sammanställning av årets bästa serier. Inte minst komedin Solsidan med flera av Sveriges största komiker och thrillern Gåsmamman där Alexandra Rapaport glänser. 

Med över tjugo stycken originalserier är det dags att skilja agnarna från vetet, som man brukar säga. Vilka är bästa serierna på Cmore? Här följer Filmtopps favoriter! 

Se också Filmtopps lista med de bästa filmerna på Cmore för ännu fler bra tips.

Des

Des på Cmore
Foto: Cmore.

I början på 80-talet inser norra Londons polis att en seriemördare löpt amok i deras område i många år. Utredaren Peter Jay hör med häpnad på när den till synes beskedlige tjänstemannen Dennis "Des" Nilsen (spelad av Broadchurch-stjärnan David Tennant) erkänner inte mindre än femton mord. Nytt avsnitt varje måndag.

Gangs of London

Gangs of London är en av de bästa serierna på cmore.
Foto: Cmore.

I en av de bästa serierna på Cmore, Gangs of London, berättas det om ett blodigt krig när den utländska maffian tågar in i London. Samtidigt försöker en man i stadens kriminella undervärld lugna situationen efter att en stor gangsterledare dött. Serien frontas av Peaky Blinders-och Black Mirror-skådisen Joe Cole. Vi ser även Ray Panthaki från Netflix-serien Away

Top Dog

Top Dog
"Top Dog". Foto: Cmore.

Top Dog kretsar kring affärsjuristen Emily Jansson och ex-brottslingen Teddy Maksumic, spelade av Josefin Asplund och Alexej Manvelov. Emily är oerhört driven och gör allt för att avancera på advokatfirman hon arbetar hos, samtidigt som hon är djupt skuldsatt av inledningsvis oklara anledningar. Teddy har suttit av 10 år och precis släppts från fängelset, där han av olika anledningar har bestämt sig för att lämna maffian. Han har gjort sitt.

Dirigenten

Adam Pålsson i "Dirigenten".
Foto: Cmore.

I den här spännande och invecklade finansthrillern följer vi investorn Tom Blixen (Adam Pålsson) som arbetar i Moskva där han dras in i en lögnaktig värld full av fulspelande miljonärer som har mycket att dölja – till varje pris. 

Med Dirigenten är Ondskan-regissören Mikael Håfström tillbaka i Sverige efter att ha varit på äventyr i Hollywood där han gjorde den omtyckta Stephen King-filmatiseringen 1408 med John Cusack och Samuel L. Jackson. Han gjorde också fängelsethrillern Escape Plan med Sylvester Stallone och Arnold Schwarzenegger (är Håfström den enda att ha regisserat dem båda i samma film?). Även om vi uppskattar det han gjorde i USA är vi glada att Guldbaggevinnaren vände hem för att göra Dirigenten som är en vasst berättad spänningsserie, med gott om sluga vändpunkter. 

Farang

Farang på Cmore
Foto: Cmore.

I Farang har Ola Rapace tillsammans med Louise Nyvall huvudrollerna som pappa Rickard och dotter Thyra. Efter att inte ha träffat varandra på många år stöter de på varandra i Thailand där Rickard, med ett kriminellt förflutet, försöker hålla sig borta från trubbel. Men när det visar sig att Thyra träffar en svensk som visar sig vara en knarklangare, måste Rickard välja att kasta sig in i den farliga leken igen och hjälpa honom – eller förlora sin dotter för gott.

Farang släpptes 2017 och har fortfarande inte fått en andra säsong, detta trots sitt spännande upplägg och ett fint mottagande. Visst träffar repliker stolpen och en del spår känns krystade – men till det stora hela är detta en sevärd originalserie av Cmore.

Gåsmamman

Stillbild ur Gåsmamman
Foto: Cmore.

I en av Cmores mest sedda originalserier följer vi Sonja Ek (Alexandra Rapaport), som efter en omskakande attack tvingas kasta sig in i hennes kriminella mans värld för att skydda sina barn. 

Det finns idag hela fyra säsonger av hyllade Gåsmamman för seriefantasten att bingea. Är du sen in i matchen har du med andra ord gott om skönt tidsfördriv här. Stilsäkert, välspelat och blodigt allvar. Spänningen total!

Jägarna

Rolf Lassgård i "Jägarna"
Foto: Cmore.

I Cmores originalserie Jägarna återvänder vi tillsammans med polisen Erik Bäckström (Rolf Lassgård) till den norrländska hembygden för att reda ut nya hemskheter, som kretsar kring en gruva. 

En del prestationer är av blandad kvalitet men en sak är säker: Rolf Lassgård äger varenda bildruta han pryder, och engagerar oss i vad som är en tät och spännande kriminalare. Ett annat utropstecken är fotot, som är riktigt läckert. 

Solsidan

Solsidan säsong 6 – en av de bästa serierna på cmore
"Solsidan" är en av de bästa serierna på Cmore. Foto: Cmore.

En av de bästa svenska komediserierna som gjorts håller till på Cmore. Vi pratar förstås om Solsidan med den stjänspäckade ensemblen som bland annat består av Felix Herngren, Johan Rheborg, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin. Här står klasskillnader i fokus tillsammans med de sociala utmaningarna som det innebär att vara ny i de finare kretsarna. 

Serien är nu uppe i sex säsonger där den senaste rullade alldeles nyligen på Cmore. Återföreningen inledde lite knackigt, men hittade sin väg tillbaka till den storform som fick det svenska folket att förälska sig i Saltsjöbadens unika universum. 

Sthlm Rekviem

Konceptbild för Sthlm rekviem
Foto: Cmore.

Liv Mjönäs, Alexej Manvelov och Jonas Karlsson är trion som har huvudrollerna i den mörka kriminalaren Sthlm rekviem vars första säsong består av tio spännande avsnitt. Berättelsen baseras på Kristina Ohlssons romaner där spelplanen är ett kallt och dystert Stockholm. Vi följer violinisten Fredrika som skolat om sig till polis och går med i en kriminalgrupp som utreder hemska brott. 

Sthlm rekviem är en skarp kriminalare med mycket utrymme för karaktärsutveckling. Välspelad, spännande och utan tvivel en av de bästa serierna på Cmore. 

Cmore original – nya serier

Fartblinda

Stillbild ur "Fartblinda".
Missa inte "Fartblinda" med Matias Varela och Julia Ragnarsson bland nya serier på Cmore. Foto: Cmore.

En av de absolut bästa serierna på Cmore är Fartblinda med Julia Ragnarsson och Matias Varela. Här utgör de stora begåvningarna kärleksparet Bea och Peder, vars relation snart blir komplicerad. Bea, som är ekonomireporter, upptäcker nämligen att Peder och banken han styr döljer stora problem. 

Har du ännu inte sett Fartblinda kan du skatta dig lyckligt lottad. Den första säsongens andra halva är bland det bästa vi sett inom svensk TV de senaste åren och det vore därför dystert om du valde att påbörja säsongen, utan att avsluta den. 

Hamilton

Johan Oftebro i "Hamilton"
Högkvalitativ action i "Hamilton" med Johan Oftebro. Foto: Cmore.

I denna nya tagning på en av Jan Guillous mest omtyckta karaktärer Hamilton finns det gott om underhållande konspirationsaction. Här har den skickliga spionen precis återvänt hem från en utbildning hos CIA när två bomber drabbar Stockholm under första maj-talet. När säpo-agenten Kristin Ek får syn på en man som lämnar området har de deras första ledtråd om vem som ligger bakom dådet. 

Skaparna har inte uppfunnit hjulet, men denna originalserie på Cmore bjuder oss som tittar på högkvalitativ action. Jakob Oftebro gör ett gediget jobb i titelrollen.  

Himmelsdalen

Himmelsdalen
Foto: Cmore.

I Cmores nya originalserie Himmelsdalen återförenas systrarna Helena och Siri, som länge levt olika liv. På Siris begäran möts de upp på en resort i Alperna, men snart uppdagas det för Helena att hennes syster haft en dold agenda med deras återseende. 

Svensk TV är inte längre samma diskbänksrealism som den så länge varit, och Himmelsdalen är ett fint exempel på en mer experimentell svensk serie. Här blandas familjeintriger med psykopati och forskare. I rollen som den högst uppsatte forskaren ser vi Matthew Modine som vi känner igen från Netflix mest sedda serie Stranger Things

Tunn is

Stjärnspäckat i "Tunn is".
Foto: Cmore.

När en politisk rådgivare (Alexander Karim) på ett forskningsfartyg utanför Grönland försvinner, gör hans fru – en säpo-agent (Bianca Kronlöf) – allt i sin makt för att hitta honom och ta reda på vilka som ligger bakom brottet. I rollen som Sveriges utrikesminister Elsa ser vi Lena Endre

Tunn is, känt som ett av Endres stora hjärteprojekt, bakar in den rådande klimatkrisen i en spännande serie som inte misslyckas med att underhålla. Arbetet på serien inleddes för många år sedan och vi är glada över att den redan är här. 

Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet

Ensemblen i Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet
Foto: Cmore.

Den semmelätande superdetektiven Ture Sventon har inte löst ett fall på över tjugo år. Men när hans gamla ärkefiende Vessla rymmer från fängelset, misstänker Ture att onda planer är i görningen. Och att de har en koppling till Bermudatriangeln. Hux flux beger han sig ut på nytt äventyr, och vilka har han med sig om inte de två grannbarnen Siv och Gittan.

Denna nya serie på Cmore är kort och gott en blivande klassiker. Robert Gustafsson känns som gjord för titelrollen och berättandet fullständigt lyser av skaparglädje och kvalitet. 

Bästa serierna på Cmore – internationella titlar

Det är inte bara Cmores originalserier som drar oss till deras utbud. I deras katalog har vi flera suveräna internationella produktioner, nya som gamla. 

Fargo

Martin Freeman i "Fargo"
Martin Freeman i briljanta "Fargo". Foto: FX.

Den här serieadaptionen på Bröderna Coens klassiker från 1996 tillhör det bästa som visats på TV. Ja, antologiserien Fargo är där uppe med bjässar som Breaking Bad, The Sopranos och Twin Peaks

I dagsläget finns det tre säsonger av Fargo där alla har sina egna berättelser, karaktärer och skådespelare. I den fullkomligt briljanta öppningssäsongen ser vi Martin Freeman och Billy Bob Thornton i en högst dödlig katt-och råttalek. I den kommande fjärde säsongen har Chris Rock huvudrollen. 

Peaky Blinders

Bild från Peaky Blinders
Foto: BBC.

En av de hetaste serierna idag finns att se på Cmore. Peaky Blinders med Cillian Murphy i är en episk gangstersaga som utspelar sig i Birmingham under tidigt 1900-tal i Första världskrigets efterskalv. 

En blodig och rå skildring av korruption och organiserad brottslighet. Och det toppas fint med ett soundtrack av mörkrets herre: Nick Cave

Obs: “Peaky Blinders” är tillgäng på Cmore till och med 31 augusti 2020. 

Poirot

Hercule Poirot.
Foto: Carnival Film & Television.

Många är vi som älskar att följa med superdetektiver när de löser knepiga brott. Framförallt är det ett nöje att följa den belgiske utredaren Hercule Poirot som är en excentrisk och skarp kriminalare av eget slag. 

Poirot är en riktig klassiker som inte går obemärkt förbi krimfantasten. Cmore blandar tidiga säsonger med sena. Mycket nöje! 

Obs: “Poirot” är tillgänglig på Cmore till och med 20 juli 2020. 

Seinfeld

Gänget i "Seinfeld".
Foto: NBC.

Den här serien behöver givetvis ingen introduktion. För trots att det är över 20 år sedan Seinfeld rullade på TV, är den fortfarande en av världens största komediserier. Om inte den allra största. 

Nyligen köpte Netflix upp seriens rättigheter i ett avtal som kommer att träda i kraft 2021. Hur mycket det kostade? Det vet bara högsta hönsen på Netflix. Men det sägs vara högt över summan de gav för The Office, vilket var omkring en halv miljard dollar. Mycket deg för en serie om ingenting. 

Vikings

Konceptbild för "Vikings".
Foto: History Channel.

Den här storskaliga serien tar avstamp i 700-talets Skandinavien där vi följer den mytomspunne vikingakrigaren Ragnar som under sitt resande utvecklas till en stor ledare. I rollerna ser vi Katheryn Winnick, Travis Fimmel, svenska Gustaf Skarsgård och Alicia Agneson med flera. 

Med sina sex säsonger har Vikings blivit ett av de riktigt stora flaggskeppen för den som gillar episka långkörare med tjusiga effekter och välkorrigerade actionsekvenser. Fem säsonger finns nu att se på Cmore.

Listan med de bästa serierna på Cmore kommer att uppdateras allt eftersom fler nya titlar kvalar in.