Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Barn och familjefilmer 2022

Barn och familjefilmer 2022 – bästa tipsen

Filmtopp
Filmtopp | Lista
17 januari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Lista
17 januari 2022

Ett lovande filmår för hela familjen

Vi har ett gäng nya barn och familjefilmer 2022 att se fram emot. Här presenterar vi årets största titlar!

Ha i åtanke att vissa premiärdatum kan komma att flytta på sig. 

Hotell Transylvanien: Ombytta roller – 14 januari

Den fjärde filmen om filmhistoriens mest vresiga Dracula är här! När Van Helsings mystiska uppfinning går på tok förvandlas Drac och hans kompisar till människor och Johnny blir ett monster! I sina nya förväxlade kroppar måste Drac och Johnny slå sig samman för att hitta ett botemedel. Med hjälp av Mavis och Drac Pack, börjar kampen om att hitta ett sätt att byta tillbaka sig själva innan förvandlingen blir permanent.

"Hotell Transylvanien: Ombytta roller" streamas på Amazon Prime Video.

Röd – 11 mars 

I mars släpper animationsteamet på Pixar deras nästa rulle, Röd. Produktionsbolagets filmer imponerar nästan alltid så den här tror vi högt om när det kommer till barn och familjefilmer 2022. I Röd berättas storyn om trettonåriga Mei som går igenom de pinsamma stadierna med att bli tonåring och allt vad det innebär. När det en dag blir för mycket förvandlas hon till... en gigantisk röd panda! 

Röd var först tänkt att släppas på bio och därefter Disney+ men nu vet vi att den istället släpps direkt till streamingtjänsten den 11:e mars.

MER LÄSNING:

Sonic The Hedgehog 2 – 8 april

Senare i vår kommer världens snabbaste igelkott tillbaka med ett nytt sprudlande äventyr. När den onde Dr. Robotnik (återigen spelad av Jim Carrey) och hans sidekick Knuckles gör ett oväntat besök på jorden i jakten på en allsmäktig smaragd, slår Sonic sig samman med en ny allierad vid namn Tails och ger sig ut på en resa för att hitta smaragden innan den hamnar i fel händer.

DC League of Super Pets – 20 maj

När Justice League-gruppen blir fångatagna av Stålmannens ärkefiende Lex Luthor, bildar hans hund Krypto ett team av husdjur med superkrafter för att rädda dagen. Bland dem hittar vi den superstarka jycken Ace, en gris vid namn PB som kan göra sig enorm, sköldpaddan Merton, som kan bli supersnabb och ekorren Chip som har elektriska krafter. Krypto röstläggs av Dwayne Johnson och Ace av Kevin Hart

The Bob’s Burgers Movie – 27 maj

I år kommer den efterlängtade filmen på tecknade kultserien Bob's Burgers. Den här gången är det inte familjen som behövs räddas, åtminstone inte i första hand. Föräldrarna Belcher måste göra deras yttersta för att hindra sin restaurang från att stänga medan barnen försöker reda ut ett mysterium som kan komma att rädda stället. 

Lightyear – 17 juni

Pixars Lightyear är precis som Röd en av de mest hajpade bland barn och familjefilmer 2022. Med Captain America-stjärnan Chris Evans i titelrollen, kommer vi att få ta del av ursprungsberättelsen för den Buzz Lightyear som blev inspirationen för en leksak – från det att han är en ung testpilot till att han blir hjälte och rymdjägare. "Jag är täckt av gåshud. Ingenting har någonsin gett mig mer glädje och tacksamhet än att få vara med om detta", skrev Evans på Twitter när han första gången delade trailern till filmen. 

Minions: Berättelsen om Gru – 1 juli

Den nya Minions-filmen zoomar in på Steve Carells karaktär Grus uppväxt i mitten av 1970-talet. Gru är ett stort fan av en grupp superskurkar känd som Grymlingarna, och kläcker en plan att bli tillräckligt ond för att gå med i gruppen. Lyckligtvis får han en viss kaosartad backup från sina lojala följare, Minionerna. 

Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One) – 7 oktober

Snart fyra år efter succén med den första filmen kommer Miles Morales tillbaka för nästa kapitel i den färgstarka Spider-Verse-sagan. Vi väntar oss ett episkt äventyr som kommer att ta Brooklyns vänliga granne Spider-Man till multiversumet för att slå sig samman med Gwen Stacy och ett nytt team av Spider-människor. Den här gången för att möta en skurk mäktigare än någon de tidigare mött. Vi vågar tro att det här blir en av årets bästa barn och familjefilmer 2022.

Dag för dag – 21 oktober

I Felix Herngrens nya film Dag för dag ser vi stjärnorna Tomas Von Brömssen, Marianne Mörck, William Spetz, Martina Haag och den nyligen bortgångne Sven Wollter som här gjorde en av sina sista roller. Handlingen kretsar kring fem personer som beger sig ut i Europa med husbild för att se till att en gammal mans sista önskan blir till verklighet.

Spellbound – november

Spellbound 2022
Foto: Skydance Animation.

Spellbound berättar historien om Elian, en tonåring som använder sina magiska krafter för att försvara sin familj när ljusets och mörkrets motstridiga krafter hotar att splittra hennes kungarike. Filmen görs av Shrek-regissören Vicky Jenson

Super Mario Bros. – december

Super Mario filmen
Super Mario-filmen tillhör de mest efterlängtade bland nya barn och familjefilmer 2022. Foto: Nintendo.

Under slutet på året kommer den efterlängtade Super Mario-filmen som bygger på det ikoniska TV-spelet. Handlingen följer rörmokaren Mario som reser genom en underjordisk labyrint tillsammans med sin bror, Luigi, och försöker rädda den tillfångatagna prinsessan Peach. På den maffiga rollistan ser vi Chris Pratt som Super Mario, Charlie Day som Luigi, Anya Taylor-Joy som Peach, Keegan-Michael Key som Toad, Seth Rogen som Donkey Kong och Jack Black som den fruktade skurken Bowser.

Jag är Zlatan – 2022

Den nya filmen om Sveriges största fotbollsstjärna genom tiderna är baserad på David Lagercrantz och Zlatan Ibrahimovic succébok Jag är Zlatan Ibrahimovic från 2011.  Det är en underhållande och gripande berättelse om den kaxiga och bångstyriga lilla killen från Rosengård som blev en av världens bästa fotbollsspelare.

Till följd av pandemin har biopremiären för filmen blivit uppskjuten. Den skulle ha landat i mitten på januari, men för stunden vet vi när den kommer att komma istället. 

VIDARE LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL