Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Därför är Ted Lasso pandemins viktigaste serie

Stor guide: Vårens premiärer på Apple TV+ 2023

  • Apple TV+
Filmtopp
Filmtopp | Lista
20 januari 2023
Filmtopp
Filmtopp | Lista
20 januari 2023

Streamingjätten slår på stora trumman

Streamingtjätten inleder det nya året med dunder och brak. Här är din guide till vårens alla premiärer på Apple TV+ 2023.

Apple TV+ är lite som gäddan som lurar i vassen. Med en till synes outtömlig plånbok producerar de noggrant utvalt innehåll, som ofta håller mycket hög kvalitet – men de gör det sakta och säkert.

Nu har streamingtjänsten börjat bli hemmaplan för så många bra filmer och serier att det snart är oundvikligt att inte vilja ha en del av kakan. Få en överblick över streamingtjänstens bästa innehåll här.

Vårens premiärer på Apple TV+ 2023

Dramatisk trailer till Thruth Be Told med Octavia Spencer
"Truth Be Told". Foto: Apple TV+

Truth Be Told (säsong 3)

Premiär: 20 januari
Med: Octavia Spencer, Gabrielle Union m.fl.

Den tredje säsongen av den prisbelönta dramaserien Truth Be Told har premiär i dag. Octavia Spencer axlar återigen huvudrollen som den grävande reporten, numera true criome-poddaren, Poppy Scoville som riskerar allt - till och med sitt eget liv - i jakten på sanning och rättvisa.

Shape Island
Foto: Apple TV+

Shape Island (säsong 1)

Premiär: 20 januari
Med: Yvette Nicole Brown, Harvey Guillen, Scott Adsit m.fl.

Shape Island är en helt ny stop-motion-serie för barn, baserad på Mac Barnett och Jon Klassens bästsäljande bilderböcker och utspelas på en förtjusande ö. Tittarna följer figurerna Square, Circle och Triangle på roliga äventyr - alltmedan de lär sig om varandras skillnader.

The Reluctant Traveler
Eugene Levy i "The Reluctant Traveler". Foto: Apple TV+

The Reluctant Traveler (säsong 1)

Premiär: 24 februari
Med: Eugene Levy m.fl.

Det är dags för Eugene Levy att vidga sina vyer - trots att han må vara en otippad programledare för en serie om resor. Han är varken äventyrlig eller en välbevandrad globetrotter och med viss bävan packar han sina resväskor och ger sig i väg.

Shrinking med Jason Segel och Harrison Ford – snart på Apple TV+
Jason Segel och Harrison Ford i "Shrinking". Foto: Apple TV+

Shrinking (säsong 1)

Premiär: 27 januari
Med: Jason Segel, Harrison Ford, Christa Miller m.fl.

Med Jason Segel och Harrison Ford i spetsen är detta en ny komediserie på Apple TV+. I Shrinking börjar en sörjande terapeut (spelad av Segel) bryta mot reglerna och säger exakt vad han tycker till sina patienter. När han bortser från både skolning och etik lyckas han göra tumultartade förändringar i människors liv - och samtidigt förändra sitt eget.

Dear Edward
Connie Britton och Audrey Corsa i "Dear Edward". Foto: Apple TV+

Dear Edward (Säsong 1)

Premiär: 3 februari
Med: Connie Britton, Taylor Schilling, Colin O'Brie m.fl.

Dear Edward är baserad på Ann Napolitanos bästsäljande och hyllade roman med samma namn - en hjärtskärande berättelse om överlevnad, motståndskraft och vad som gör oss till människor. Bakom serien står Apple Studios och för manus står Jason Katims, som även agerar showrunner och exekutiv producent.

Sharper
Justice Smith och Julianne Moore i "Sharper". Foto: Apple TV+

Sharper (film)

Premiär: 17 februari
Med: Julianne Moore, Sebastian Stan. Justice Smith, John Lithgow m.fl.

Ingen är den de verkar i Sharper, en neo-noir-thriller med hemligheter och lögner, som utspelas bland New York Citys sovrum, barrum och styrelserum. Karaktärer tävlar om rikedomar och makt i ett höginsatsspel av ambition, girighet, lust och svartsjuka som kommer att få publiken att gissa till sista ögonblicket.

Hello Tomorrow
Billy Crudup och Nicholas Podany i "Hello Tomorrow!". Foto: Apple TV+

Hello Tomorrow! (säsong 1)

Premiär: 24 februari
Med: Bill Crudup, Haneefah Wood, Alison Pill, Hank Azaria m.fl.

I en retroframtid och kränger ett gäng säljare semesterbostäder på månen. Bill Crudup spelar Jack, en försäljare med både talang och höga ambitioner, vars orubbliga tro på en ljusare morgondag inspirerar medarbetarna omkring honom och väcker liv i hans desperata kunder. Ambitionerna och tilltron hotar däremot att göra honom farligt vilsen i drömmen som driver honom.

Liaison
Vincent Cassel och Eva Green i "Liaison". Foto: Apple TV+ 

Liaison (säsong 1)

Premiär: 24 fabruari
Med: Vincent Cassel och Eva Green, Peter Mullan m.fl.

En ny thrillerserie i sex avsnitt med Vincent Cassel och Eva Green i huvudrollerna. Liaison är en samtida thriller som utforskar hur misstag i vårt förflutna kan förstöra vår framtid. Det är action, spionage och politiska intriger - men också en berättelse om passionerad och bestående kärlek.

Extrapolotions
Sienna Miller i "Extrapolations". Foto: Apple TV+

Extrapolations (säsong 1)

Premiär: 17 mars
Med: Meryl Streep, Sienna Miller, Edward Norton, Diane Lane, David Schwimmer, Marion Cotillard, Forest Whitaker, Tobey Maguire, Heather Graham m.fl.

Ett spännande drama om en nära framtid där effekterna av klimatförändringarna har blivit en del av vår vardag. Serien består av åtta sammanvävda berättelser om kärlek, arbete, tro och familj och de livsavgörande val som mänskligheten ställs inför när planeten förändras i allt snabbare takt. Är vi modiga nog att hitta lösningen för att förhindra vår egen undergång, innan det är för sent?

My Kind of Country
Reese Witherspoon och Kacey Musgraves i "My Kind of Country". Foto: Apple TV+ 

My Kind of Country (säsong 1)

Premiär: 24 mars
Med: Resse Withersoppn m.fl.

I My Kind of Country leder Reese Witherspoon och Kacey Musgraves en helt ny tävling med artister från hela världen som tolkar countrymusiken i Nashville. Jimmie Allen, Mickey Guyton och Orville Peck handplockar nya stjärnskott som får visa upp sina unika sound. Vinnaren av tävlingen prisas av Apple Music genom ett stöd och en exponering som aldrig tidigare skådats på plattformen.

Schmigadoon!
Nya sångnummer väntar i "Schmigadoon" säsong 2. Foto: Apple TV+

Schmigadoon! (säsong 2)

Premiär: 7 april
Med: Cecily Strong, Keegan-Michael Key, Ariana DeBose, Martin Short m.fl.

Efter att ha hittat sann kärlek i staden Schmigadoon upptäcker Josh (Keegan-Michael Key) och Melissa (Cecily Strong) Schmicago - en värld skapad av 60- och 70-talsmusikaler. Den andra säsongen bjuder på nya musikalnummer från medskaparen och exekutiva producenten Cinco Paul.

The Last Thing He Told Me
Nikolaj Coster-Waldau och Jennifer Garner i "The Last Thing He Told Me". Foto: Apple TV+

The Last Thing He Told Me (säsong 1)

Premiär: 14 april
Med: Jennifer Garner, Nikolaj Coster-Waldau, Aisha Tyler m.fl.

Jennifer Garner spelar huvudrollen och producerar exekutivt i den nya gripande serien The Last Thing He Told Me, som följer Hannah – en kvinna som måste skapa en relation med sin 16-åriga styvdotter Bailey för att hitta sanningen om sin makes mystiska försvinnande.

Jane
Foto: Apple TV+

Jane (säsong 1)

Prmiär: 14 april
Med: Ava Louise Murchison, Mason Blomberg, Tamara Almeida m.fl.

En tio avsnitt lång serie för barn inspirerad av Jane Goodalls livslånga arbete med schimpanser. Jane Garcia (Ava Louise Murchison) är en nioårig miljöaktivist på uppdrag att rädda utrotningshotade djur. Med livfull fantasi och sina bästa vänner David (Mason Blomberg) och schimpansen Greybeard tar sig Jane ut på episka äventyr för att skydda vilda djur över hela världen.

The Afterparty
The Afterparty kommer tillbaka med en ny säsong. Foto: Apple TV+

The Afterparty (säsong 2)

Premiär: 28 april
Med: Tiffany Haddish, Sam Richardson, Zoë Chao m.fl.

The Afterparty kretsar kring ett mordmysterium på en high school-återförening, där varje avsnitt utforskar olika karaktärers vittnesmål från den ödesdigra kvällen, i olika genregrepp. Tiffany Haddish, Sam Richardson och Zoë Chao återvänder i den andra säsongen som väver in nya filmgenrer.

City on Fire
Chase Sui Wonders och Wyatt Oleff i "City on Fire". Foto: Apple TV+

City on Fire (säsong 1)

Premiär: 12 maj
Med: Wyatt Oleff, Chase Sui Wonders, Jemima Kirke m.fl.

I City on Fire blir en skjuten i Central Park. Samantha var ensam; det finns inga vittnen och väldigt lite fysiska bevis. Hennes vänners band spelade på hennes favoritklubb och när hon gick för att möta upp någon lovade hon att komma tillbaka. Det gjorde hon aldrig. När brottet mot Samantha utreds avslöjas att hon är den avgörande kopplingen mellan en rad mystiska stadsbränder, musikscenen i staden och en rik fastighetsfamilj som slitits itu av de många hemligheter de bär på.

Ted Lasso
Foto: Apple TV+

Ted Lasso (säsong 3)

Premiär: Våren 2023
Med: Jason Sudeikis, Hannah Waddingham, Brendan Hunt m.fl.

Ted Lasso är en av historiens mest hyllade komediserier – och ett globalt fenomen. I vår kommer den efterlängtade tredje säsongen av den flerfaldigt Emmybelönade serien.

Jason Sudeikis spelar Ted Lasso, en amerikansk fotbollscoach som anställts för att träna ett brittiskt fotbollslag - trots att han inte kan någonting om sporten. Det han saknar i kunskapsväg tar han igen med optimism, beslutsamhet… och kex.

The Big Door Prize
"The Big Door Prize" är en av alla nyheter på Apple TV+ under våren 2023.

The Big Door Prize (säsong 1)

Premiär: Våren 2023
Med: Chris O'Dowd, Gabrielle Dennis, Ally Maki, Josh Segarra m.fl.

The Big Door Prize är baserad på M.O. Walshs roman med samma namn och berättar historien om en liten stad som för alltid förändras när en mystisk maskin dyker upp i lanthandeln, som lovar att avslöja varje invånares sanna livspotential.

Håll dig uppdaterad på Filmtopp.se för fler nyheter om Apple TV+ och alla andra streamingtjänster.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL