Viaplays 10 mest sedda dramaserier 2022

Viaplays 10 mest sedda dramaserier 2022

  • Viaplay
Sofie Landgren
Uppdaterad kl. 21:12 | Publicerad 25 december 2022 kl. 20:12

Dramaproduktionerna du inte får missa

Året närmar sig sitt slut och Filmtopp samlar Viaplays 10 mest sedda dramaserier 2022. Detta är serierna du helt enkelt inte vill missa!

Viaplays mest populära dramaproduktioner 2022

Viaplays 10 mest sedda dramaserier 2022
Foto: Viaplay.

Lyckoviken

Lyckoviken är en modern svensk såpaserie skapad av Camilla Läckberg. I dagsläget finns det hela fyra säsonger och varje säsong innehåller åtta stycken avsnitt. Historien som utspelar sig i Lyckoviken börjar med att polisen Johanna återvänder till hemorten Hammarvik för sin mors begravning, samtidigt som liket efter en försvunnen flicka hittas i den lilla idyllen där alla verkar bära på hemligheter. Låt intrigerna hagla in!

Stjärnorna i Heder. Foto: Johnny Wohlin / Viaplay
Foto: Viaplay.

Heder

Näst på tur har vi den omåttligt populära serien Heder med Alexandra Rapaport, Anja Lundkvist, Julia Dufvenius, Eva Röse och Anja Lundqvist i huvudrollerna. Serien handlar om fyra kvinnliga advokater som samtliga jobbar på advokatbyrån Heder. Advokatbyrån har specialiserat sig på att hjälpa utsatta kvinnor. I dagsläget finns det tre säsonger som har ett innehåll av extremt aktuella samhällsproblem.

Då har Cell 8 premiär på Viaplay
Foto: Viaplay.

Cell 8

Nästa serie består av en säsong med 6 stycken avsnitt, perfekt för att binge-titta med andra ord. Cell 8 handlar om poliserna Ewert Grens och Mariana Hermansson som utreder dödsstraffets värsta möjliga konsekvenser, med återverkningar som sträcker sig från en dödscell i Ohio över Atlanten till polishuset i Stockholm.

wisiting viaplay
Foto: Viaplay.

Wisiting

Som nummer fyra på listan har vi den norska serien Wisiting. Av det här kriminaldramat finns det än så länge tre säsonger som du kan streama hos Viaplay. Serien handlar om Wisting som står inför sitt svåraste fall någonsin, vilket får Maggie Griffin att återvända för att assistera med utredningen. Tillsammans bekämpar de förbrytare som utnyttjar de mest sårbara bland oss.

Partisan (säsong 2)
Foto: Viaplay.

Parisan

Två säsonger av den svenska serien Partisan finns att se hos Viaplay. Det här kriminaldramat handlar om det inhägnade samhället Jordnära som försöker dölja sina spår efter att ha upptäckt en infiltratör bland dem. Men när en misstänkt olycka med kopplingar till Jordnära inträffar, börjar en lokal polis utreda. En internationell framgång som inte får missas!

Billy The Kid Viaplay
Foto: Viaplay.

Billy The Kid

Näst på tur har vi Viaplays western-äventyr Billy The Kid. Det här är en episk äventyrsserie baserad på den sanna historien om den berömda banditen Billy the Kid. Från hans enkla irländska rötter i New York till hans dagar som cowboy och revolverman i vilda västern. Extra kul är att titelrollen spelas av Tom Blyth, som även spelar huvudrollen i nya Hunger Games-filmen.

Ny trailer – då har serien Harmonica premiär
Foto: Viaplay.

Harmonica

Vidare har vi serien Harmonica i regi av Josephine Bornebusch som även spelar en av huvudrollerna i serien. Det här dramat på fem avsnitt handlar om Harry och Monica som för 16 år sedan levde ett liv i glans med sitt band Harmonica. Nu sjunger äktenskapet på sista versen. När de erbjuds en ny turné ger Monica Harry ett ultimatum. Turné eller skilsmässa.

Viaplays 10 mest sedda dramaserier 2022
Foto: Viaplay.

Maskineriet

Tips nummer åtta är ingen mindre än den svenska serien Maskineriet som än så länge består av två säsonger. Den här action-thrillern handlar om Olle som hoppas på att bli frigiven från fängelset för gott uppförande. Men när han nu felaktigt anklagas för ett mord som hans ex-fru begått, måste Olle göra allt för att rädda sig själv och sin familj. Grymt spännande och ett måste att spana in!

Viaplays 10 mest sedda dramaserier 2022
Foto: Viaplay.

Trom

Här näst vill vi tipsa om succéserien Trom. Trom består i dagsläget av en säsong med sex stycken avsnitt och vi får följa när en lokal aktivist hittas död mitt under en valjakt, återvänder journalisten Hannis Martinsson hem till Färöarna för att ta reda på sanningen i det lilla isolerade samhället. Vackert foto, skitbra skådespel och ett riktigt spännande mysterium utlovas!

Pörni säsong 2 – Detta vet vi
Foto: Viaplay.

Pörni

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för dramakomedin Pörni. Serien har blivit en stor favorit hos många över hela norden. I tre säsonger kan vi nu följa Pörni, och det hela börjar med att julen närmar sig, och det kommer att visa sig att det som Pörni tar för givet inte nödvändigtvis sammanfaller med alla andras planer och önskemål inför julen.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL