Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya skräckfilmer 2021 – bästa tipsen

Nya skräckfilmer 2021 – bästa tipsen

Filmtopp
Filmtopp | Lista
03 januari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
03 januari 2021

Ett skräckfilmsår präglat av remakes och uppföljare.

När vi blickar fram emot nya skräckfilmer 2021 väcks flera filmserier till liv på nytt. Vilken rysare ser du fram emot mest på bio?

Nya skräckfilmer 2021 med premiär under våren: 

Wrong Turn – 25 februari

När vi blickar framåt mot nya skräckfilmer 2021 ser vi att en av 2000-talets längst gångna skräckserier snart kommer tillbaka. Blir rebooten lika våldsam som originalet från 2003 när ett gäng unga vuxna körde in på fel skogsväg för att hamna i ett gäng muterade kannibalers våld? Trailern vittnar om det. Men förhandsvisningen lyckas samtidigt hålla sig från att visa de djuriska mördarna. En högst sällsynt bedrift! 

Morbius – 19 mars

Morbius är nästa skräckorienterade superhjältefilm att dyka upp på världens biografer. Storyn kretsar kring forskaren Michael Morbius som i ett försök att bota sin blodsjukdom injicerar sig själv med vampyrblod, vilket förvandlar honom till en blodtörstig varelse. I titelrollen ser vi ingen mindre än karaktärsskådisen Jared Leto. Filmen görs av Snabba Cash-regissören Daniel Espinosa.

A Quiet Place 2 – 23 april

Bland nya skräckfilmer 2021 hittar vi en som skulle ha kommit ut redan under förra våren, A Quiet Place 2. I den hyllade skräckfilmens uppföljare tvingas familjen Abbott att röra sig ut från huset de tidigare gömts sig på. Väl ute på öppen mark upptäcker de snart att det finns andra fiender att oroa sig över än de monster som jagar med hörseln. 

Spiral: From the Legacy of Saw – 21 maj

Spiral är en av nya skräckfilmer 2021 bästa tipsen
Chris Rock som polis i nya Saw. Foto: Twisted Pictures.

Chris Rock tycks ha blivit en hårding. Först som gangster i den fjärde säsongen av Fargo och nu som snut i nästa Saw. I filmen, som han också producerat, följer vi en polisgrupp som försöker lösa en sadistisk mördares gåtor. På rollistan ser vi även Samuel L. Jackson. Blir det succé för Spiral kan vi förvänta oss flera nya kapitel i Saw-sagan. Äh, det kan vi nog oavsett. 

Nya skräckfilmer 2021  som har premiär under sommaren

The Conjuring: The Devil Made Me Do It – 4 juni

The Conjuring 3 är en av nya skräckfilmer 2021 att se fram emot.
Foto: New Line Cinema.

Den tredje filmen i Conjuring-serien är minst sagt en av alla nya skräckfilmer 2021 att längta efter. Spökjägarna Ed och Lorraine Warren är tillbaka ute på fältet när de försöker komma underfund med ett av deras värsta fall någonsin. Även om mycket känns bekant med handlingen uppges The Conjuring: The Devil Made Me Do It vara annorlunda från sina föregångare. På vilket sätt får vi vänta och se. 

The Forever Purge – 9 juli

The Forever Purge är en av nya skräckfilmer 2021 många ser fram emot
Foto: Universal Pictures.

I fyra filmer har vi fått följa olika människors liv under den årliga natten i USA där alla brott är tillåtna. Är det nu mönstret bryts? Det finns ännu inga konkreta detaljer om handlingen men titeln The Forever Purge hintar om att landet välter ner i en längre mardröm än vi tidigare upplevt. Isåfall kan inte tiden längre rädda våra kära huvudroller som måste hitta ett nytt sätt att överleva den blodiga rensningen på.

Har du sett alla filmer men likt många andra missat att det finns en Purge-serie? Då kan vi informera dig om att den finns tillgänglig på Amazon Prime!

Don't Breathe 2 – 13 augusti

Don't Breathe 2 är en av nya skräckfilmer 2021
Stephen Lang i "Don't Breathe" (2016). Foto: Sony Pictures.

Fede Alvarez rysare från 2016 där ett gäng småskurkar som gjorde misstaget att bryta sig in hos en blind före detta soldat med PTSD var en lyckad nagelbitare. Snart kommer uppföljaren som troligtvis även den kommer att sätta skräck i många biobesökare och soffpotäter. Stephen Lang återvänder nämligen till rollen som den otäckt våldsamme ex-militären du vill allt annat än jävlas med. En av nya skräckfilmer 2021 att se fram emot.

Candyman – 27 augusti

1992 kom den obehaglige rysaren Candyman där en student råkar framkalla ett mytomspunnet monster med en krok till hand. Nya Candyman beskrivs som en spirituell uppföljare till klassikern och tar oss tillbaka till Chicago där den skrämmande legenden först föddes. Yahya Abdul-Mateen II från Aquaman och Watchmen-serien spelar huvudrollen och regin står Nia DaCosta för. Hon långfilmsdebuterade 2018 med det hyllade westerndramat Little Woods. Längre fram ska hon även göra Captain Marvel 2

Höstens mest efterlängtade skräckfilm på bio:

Halloween Kills – 15 oktober

Halloween Kills är en av nya skräckfilmer 2021 och som tillhör de bästa tipsen
Jamie Lee Curtis tillbaka som Laurie Strode. Foto: Blumhouse.

Den 25:e oktober 1978 var startskottet för en av de mest legendariska skräckserierna någonsin. Redan då såg vi Jamie Lee Curtis som seriemördaren Michael Myers måltavla Laurie Strode. De senaste fyrtio åren har hon till och från lett filmerna, senast i Blumhouse nya satsning av David Gordon Green där den första delen släpptes 2018. I uppföljaren Halloween Kills fortsätter Lauries och Michaels blodiga katt-och råttalek. Denna pågående trilogi avslutas sen 2022 med Halloween Ends.  

Möjligtvis kommer premiärdatumen för dessa nya skräckfilmer 2021 att ändras med tidens gång. Filmtopp håller dig uppdaterad. Se också vår lista med nya filmer 2021 – bästa filmtipsen!

För fler listor och tips --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL