Nya skräckserier 2021

Nya skräckserier 2021

Uppdaterad 09 juni 2021 kl. 12:06 | Publicerad 16 maj 2021 kl. 12:05

Kolla in listan med nya läskiga skräckserier för i år.

Skräckgenren lockar många och utbudet blir allt större. I den här artikeln listar vi nya skräckserier från 2021, både i form av favoriter som redan haft premiär och kommande produktioner.

Lisey's Story
Foto: Apple TV+

"The Haunting of Hill House" på Netflix och "American Horror Story" är två succéserier som tillhör den alltid så älskade skräckgenren. I år har det tillkommit ännu fler nya skräckserier som definitivt kan vara värda att kika på för den som tycker om att sitta och bita på naglarna i soffan.

Längre fram i år kan vi dessutom se fram emot ännu fler kommande skräckserier som förväntas bli skrämmande bra.

I listan har vi samlat både några serier inom skräckgenren som har kommit ut under 2021 – och några som har premiärer senare i år.

Nya skräckserier 2021:

Panic (2021-)

Panic
I den nya skräckserien Panic blir det svettigt för bygdens ungdomar.

Genre: Skräck
I rollerna: Olivia Welch, Mike Faist, Jessica Sula m.fl.

Om: Introducerad som någon slags barnförbjuden version av Astrid Lindgrens Hoppa högst, låter serien sedan det originella och lockande konceptet sätta sig i baksätet till förmån för ett betydligt mer igenkännbart tonårsdrama med tillhörande kärlekstrianglar och framkrystad Nicholas Sparks-dialog.

Them (2021- )

Them
Foto: Amazon Prime Video

Genre: Skräck, Drama, Thriller
I rollerna: Deborah Ayorinde, Ashley Thomas, Shahadi Wright Joseph m.fl.

Om: Them är en ny skräckserie som hade premiär på Amazon Prime den 9 april. I serien får vi följa en familj som under 1950-talet flyttar från North Carolina till ett nytt område i Los Angeles. Den nystart som familjen hoppats på visar sig bli allt annat än just det, när deras nya grannar och omvärlden gör allt för att bryta ned dem. 

Haunted: Latin America (2021- )

Genre: Skräck, Reality
I rollerna: Pablo Guisa Koestinger, Pablo Cesar Sanchez m.fl.

Om: Haunted: Latin America landade nyss på Netflix och har klättrat sig upp på listan över populära titlar på streamingtjänsten. I den här serien får vi träffa människor som berättar verkliga historier om paranormala och övernaturliga händelser, som samtidigt gestaltas av skådespelare i olika scener.

Skräckserien hade premiär den 31 mars och finns att streama på Netflix. För mer skräck på streamingtjänsten, se vår lista med de bästa skräckserierna på Netflix!

Calls (2021- )

Genre: Skräck, Drama, Mysterium
I rollerna: Aubrey Plaza, Clancy Brown, Nika Futterman m.fl.

Om: Calls är en av nya skräckserier 2021 som inte får gå dig förbi. I serien får vi följa ett gäng främlingar som kopplas ihop på ett mystiskt sätt via konstiga telefonsamtal – ett samband som skall komma att få ödesdigra konsekvenser. 

Lisey's Story (2021- )

Lise's Story en av alla nya skräckserier
Foto: Apple+

Genre: Skräck, Drama, Thriller
I rollerna: Julianne Moore, Clive Owen, Joan Allen m.fl.

Om: Lisey's Story är en kommande skräckserie som är baserad på Stephen Kings roman med samma namn. En änka vid namn Lisey blir offer för en galen stalker som är besatt att få veta mer om hennes avlidne man.

Den nya serien kommer ha premiär på Apple+ den 4 juni 2021. 

Midnight Mass (2021- )

Midnight Mass
Foto: Netflix

Genre: Skräck, Action, Drama
I rollerna: Rahul Abburi, Crystal Balint, Matt Biedel m.fl.

Om: Midnight Mass är en kommande Netflix-serie som handlar om ett litet samhälle på en isolerad ö. I samband med att en präst anländer till ön upptäcker invånarna att konstiga och övernaturliga saker börjar att ske.

Den nya skräckserien har inte fått något premiärdatum ännu, men den kommer släppas någon gång under 2021. Skaparen till Midnight Mass är Mike Flanagan som även ligger bakom den populära skräckserien The Haunting of Hill House

För dig som älskar skräck och vill bli riktigt uppskrämd är dessa nya titlar givna att kolla in – några av dem finns som sagt redan tillgängliga att streama. Filmtopps lista på nya skräckserier 2021 uppdateras löpande. 

VIDARE LÄSNING:

Nya skräckfilmer 2021
Intensiv trailer till nya Purge

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL