6 filmer du måste se på bio i maj 2022

6 filmer du måste se på bio i maj 2022

30 april 2022 kl. 14:04

Sex spännande filmer som visas på bio den kommande månaden

Är du sugen på action och komedi eller nyfiken på alternativa universum? Då får du inte missa dessa sex filmer som visas på bio i maj 2022.

The Unbearable Weight of Massive Talent

Nicolas Cage och Pedro Pascal skrattandes på bilden. De båda har ett fint samspel i filmen The Unbearable Weight of Massive Talent.
Foto: Lionsgate.

En filmstjärna som inte känner sig tillfredsställd rent kreativt och som är på gränsen av att bli bankrutt blir plötsligt uppsökt av en man som påstår sig vara en fan av Nick Cage som erbjuder sig att betala en miljon dollar för att Cage ska delta på hans födelsedag. Nicolas Cage i rollen som sig själv i denna actionspäckade komedi finner sig själv fast mellan superfan-miljardären Javi Gutierrez och CIA-agenterna Vivian och Martin när allt eskalerar från att bara vara en födelsedagsfest. 

Utöver Nicolas Cage som spelar en fiktiv version av sig själv kommer vi få se Pedro Pascal gestalta Javi Gutierrez, Tiffany Haddish och Ike Barinholtz som CIA-agenter och ingen mindre än Neil Patrick Harris i rollen som Richard Fink. En av de hetaste filmerna på bio i maj 2022.

Premiär: 29 april

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Alla Super Bowl trailers 2022
"Doctor Strange in the Multiverse of Madness" står för en av de hetaste premiärerna på bio i maj 2022. Foto: Disney.

Sami Raimi, regissören bakom den första Spider-Man-trilogin, tar denna berättelse vidare i Marvel-universumet tillsammans med Benedict Cumberbatch som Doctor Strange och Elizabeth Olsen som Wanda Maximoff. 

Ett par månader efter händelserna i Spider-Man: No Way Home använder Doctor Strange en förbjuden besvärjelse som öppnar dörren till ett "multiverse" och alternativa versioner av Doctor Strange tar sig igenom till hans universum. Strange går ihop med Wong och Wanda Maximoff för att rädda världen som vi känner till, men hotet mot mänskligheten är kanske för stort för trion. Gränserna kommer tänjas mer än vad de någonsin gjort tidigare när de ger sig av i farliga alternativa universum. 

Premiär: 4 maj

Memory

Liam Neeson i "Memory". Foto: STXfilms.
Liam Neeson i "Memory". Foto: STXfilms.

I en nyinspelning av The Memory of a Killer gestaltar Liam Neeson en professionell lönnmördare vars rykte tyder på en man med hög precision, diskretion och framgång inom sitt område, men allting förändras när han en dag vägrar att genomföra ett uppdrag som går emot hans hederskodex. Han måste snabbt lokalisera och ta hand om de som anlitat honom innan de och FBI hittar honom. I hans jakt efter de ansvariga med ett minne som börjar vackla måste han ifrågasätta sig själv och de beslut han tar när gränsen mellan rätt och fel blir svårare att se. 

Från regissören Martin Campbell, som gjort Casino Royal, Zorro och The Foreigner, och Liam Neeson kan vi förvänta oss action på hög nivå och kanske till och med Neesons bästa actionthriller sedan Taken

Premiär: 13 maj

Tuffa gänget

Tuffa gänget. Foto: Universal Pictures.
Foto: Universal Pictures.

Mr Wolf den eleganta ficktjuven, Mr Snake den erfarna kassaskåpssprängaren, Mr Shark den den coola maskeringsmästaren, Mr Piranha den temperamentsfulla tuffingen och Miss Tarantula den skärpta superhackern utgör det okända Tuffa Gänget. De fem vännerna har varit de mest efterlysta skurkarna i världen efter att ha genomfört massor av kupper under flera år, men för att slippa fängelse ingår de ett avtal där de ger upp det kriminella och lovar att de ska bli hederliga medborgare. 

I rollerna som de fem skurkvännerna hittar vi Sam Rockwell som Mr Wolf, Awkwafina i rollen Miss Tarantula, Craig Robinson som Mr Shark, Marc Maron i rollen som Mr Snake och Anthony Ramos som Mr Piranha. 

Premiär: 13 maj

Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick. Foto: Paramount Pictures.
Foto: Paramount Pictures.

I den kommande uppföljaren till Top Gun återvänder Tom Cruise i sin roll som piloten Maverick. Efter 30 års tjänstgöring är det upp till honom att träna upp de nya avgångseleverna inför ett specialuppdrag, ett uppdrag som ingen tidigare pilot tidigare har utfört. En oviss framtid väntar Maverick samtidigt som han hemsöks av det förflutna när han ställs inför sina värsta farhågor som kan komma att kräva den ultimata uppoffringen. 

En av de klart hetaste premiärerna på bio i maj och ett kärt återseende av Tom Cruise som Maverick, men även Val Kilmer som Ice Man. 

Premiär: 25 maj

Everything Everywhere All at Once

Everything Everywhere All at Once
Foto: A24.

I denna actionfyllda science-fictionfilmen av Dan Kwan och Daniel Scheinert, den hyllade regiduon som ligger bakom Swiss Army Man, får vi se Michelle Yeoh som tidigare agerat i filmer som Crazy Rich Asians, En Geishas Memoarer och Marvels Shang-Chi and the Ten Rings

Evelyn Wang är en kinesisk immigrant som tillsammans med sin man Waymond kämpar med att få sin tvättomat att gå runt, men svårigheter uppstår när skatteverket hör av sig och hennes man berättar att han vill skiljas. När de en dag har ett möte med skatteverket förändras hennes mans personlighet vilket beror på att en annan version av Waymond har tagit över hans kropp. Han förklarar att han är Waymond från Alphaverse och att det finns flera alternativa universum. Evelyn ges teknologin så att hon också ska kunna hoppa mellan de olika universumen och hon börjar utforska hennes alternativa liv hur bisarra de än blir.  

Premiär: 20 maj

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL