De sex hetaste premiärerna på Netflix i maj 2022

De sex hetaste premiärerna på Netflix i maj 2022

  • Netflix
27 april 2022 kl. 20:00

Under kommande månad smäller det rejält på Netflix!

Önskar du sevärt innehåll på streamingtjänsten? I maj månad släpper de flera lovande produktioner. Här är Netflix hetaste nya filmer och serier i maj 2022!

The Pentaverate (säsong 1)

The Pentaverate är en av de sex hetaste premiärerna på Netflix i maj 2022.
"The Pentaverate" är en av de sex hetaste premiärerna på Netflix i maj 2022.

Mike Myers känd från Austin Powers kommer äntligen tillbaka till rampljuset – och han får en helt egen serie! I The Pentaverate kommer Myers spela sanslösa åtta olika karaktärer. Men han är inte ensam för det. Rollistan består av namn som Ken Jeong, Keegan-Michael Key och Jennifer Saunders. Dessutom är ingen mindre än Jeremy Irons med som berättarröst.

Sedan mitten av 1300-talet när digerdöden plågade mänskligheten har fem män i ett hemligt sällskap, The Pentaverate, påverkat stora världshändelser till det bättre. Hemligheter avslöjas när den kanadensiska journalisten Ken Scarborough blir indragen i det dolda när han ger sig av i sin jakt efter sanningen som kanske kan rädda världen. I sann Mike Myers anda kommer vi inte bara få se honom i huvudrollen som Ken Scarborough utan också i flera roller i miniserien som han har skapat. 

Premiär: 5 maj

Clark (säsong 1)

Människor världen över känner till begreppet Stockholmssyndrom och förstår innebörden, men färre vet hur begreppet uppstod. Miniserien Clark skildrar den makalösa berättelsen om Clark Olofsson, mannen och brottslingen som är inspirationen bakom ovan nämnda begrepp. I en berättelse baserad på brott, sex, sanningar och lögner ser vi karismatiska Bill Skarsgård i huvudrollen. 

Bland andra som medverkar i denna stjärntäta produktion hittar vi Adam Lundgren, Alida Morberg, Björn Gustafsson, Linus Wahlgren, Claes Malmberg, Alexander Karim, Christoffer Nordenrot, Daniel Hallberg, Rachel Mohlin, Agnes Lindström Bolmgren, Henrik Hjelt, Kristian Luuk och David Batra

Av de hetaste premiärerna på Netflix i maj 2022 håller Clark täten.

Premiär: 5 maj

Mycket mer än så

Along for the Ride är en av de sex hetaste premiärerna på Netflix i maj.
Foto: Netflix.

I början på maj släpper Netflix ett romantiskt drama av regidebutanten Sofia Alvarez som skrivit manus till framgångsrika Till alla killar jag har gillat. Hennes nya film Mycket mer än så (på engelska: Along for the Ride) utspelar sig under sommaren innan Auden ska börja studera på Defriese University. Då känner hon sig osäker på vad hon ska göra under sommaren, men till slut beslutar hon sig för att åka till sin pappa och hans nya familj i Colby.

Audens pappa sitter mest och skriver på sin novell, så hon spenderar sin tid med att passa sin halvsyster och att hjälpa sin styvmamma med ärenden. En dag möter hon Eli som sköter cykelaffären jämte hennes styvmammas butik och under den kommande tiden fortsätter de att träffa på varandra. De inser att båda två är uppe om nätterna och börjar umgås när solen går ner. Tillsammans med Eli testar Auden på saker som hon har missat under sin uppväxt. 

Premiär: 6 maj

The Lincoln Lawyer (säsong 1)

Älskar du filmen från 2011 med Matthew McConaughey i huvudrollen? Då vill du spana in serien The Lincoln Lawyer som har premiär på Netflix i maj. Här följer vi den karismatiska försvarsadvokaten Mickey Haller känd som "The Lincoln Lawyer" eftersom han arbetar ur baksätet i sin lincoln. Hans tankesätt är att för att vinna i rätten måste man tro på att man kan vinna och om inte det funkar får man fejka det till man lyckas. En dag får han ta över ett mordfall där en man påstås ha mördat sin fru och hennes kille och det han inte vet då är att han blir en bricka i ett farligt spel. 

I huvudrollen ser vi Manuel Garcia-Rulfo från The Magnificent Seven och Mordet på Orientexpressen. Bredvid honom finns Scream-stjärnan Neve Campbell

Premiär: 13 maj

Senior Year

Netflix 6 hetaste premiärer i maj 2022
Foto: Netflix.

I komedin Senior Year ser vi komedistjärnan Rebel Wilson i huvudrollen. Här spelar hon Stephanie Conway, en tjej som hade allt: en snygg pojkvän, kaptensbilden i hejarklacken och snart skulle hon krönas till baldrottning. Men efter en olycka hamnar hon – i hela tjugo år. Nu har hon vaknat upp igen och inser att hon nu är en 37 år gammal kvinna, men hon är redo att leva ut sitt bästa liv i high school med målet att bli balens drottning. Hon blir snart medveten om hur mycket som har förändrats de senaste två decennierna. 

Premiär: 13 maj

Stranger Things (säsong 4: del 1)

Bland de klart hetaste premiärerna på Netflix i maj 2022 har vi den efterlängtade fjärde och sista säsongen av Stranger Things, där flera av de tidigare karaktärerna återvänder. Detta för att ännu en gång kämpa mot varelserna från The Uside Down, men nya karaktärer kommer presenteras bland annat kommer vi få se skräcklegenden Robert Englund. 6 månader efter The Battle of the Starcourt är kompisgruppen för första gången splittrad samtidigt som de försöker ta sig genom high school, men allt är långt ifrån att vara normalt. De försöker återhämta sig efter attacken, men ett nytt övernaturligt hot är på väg. ett nytt mysterium uppenbarar sig och om de löser det kan de lyckas sätta stopp för skräcken de utstått från The Upside Down. 

Den nya säsongen är indelad i två halvor. 

Premiär: 27 maj

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL