Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
7 Netflix-filmer du måste se innan du dumpar Netflix

7 Netflix-filmer du måste se innan du dumpar Netflix

  • Netflix
David Forssell | Lista
23 april 2022
David Forssell | Lista
23 april 2022

Bland skrot och korn gömmer sig även dyrgripar

Netflix har förlorat en hel del prenumeranter på sistone. I dagarna nåddes vi även av beskedet att Netflix planerar att begränsa tillgången till att dela Netflixkonton med personer utanför det egna hushållet.

Netflix finns det många rullar som aldrig borde ha sett världens ljus men det tar inte bort det faktum att i deras stora galleri ryms även en och annan riktigt fin produktion. Om du liksom många andra är upprörd över Netflix utveckling, vad gäller priser och kontodelning, och ärligt funderar på att lämna Netflix i sticket, tycker vi på Filmtopp att du borde kolla in filmerna och serierna på listan här under först. 

Filmer och serier du måste se innan du säger hejdå till Netflix 

Operation Hyacinth (2021)

Handling: Polen på 1980-talet var ett Polen under kommunistiskt, diktatoriskt styre. I denna film får vi följa polismannen Robert Mrozowski som har till uppgift att leta rätt på homosexuella män och föra register över dem. Till detta hör också rena former av trakasserier. Mrozowski arbetar under täckmantel hos en grupp homosexuella men ju mer han lär känna dem, desto mer börjar sidor inom honom vakna, som han skäms för men inte kan trycka tillbaka. 

Filmen har fått fin kritik och är väl värd sin 1 timme och 53 minuter.

Störst av allt (2019)

Handling: Maja anklagas för mord efter en skolskjutning i fashionabla stockholmsområdet Djursholm. Först erkänner hon dådet men varför hon gjorde som hon gjorde råder det ändå frågetecken kring. 

En svensk serie där bra skådespelarinsatser och ett nervkittlande manus gör detta till en av de bästa svenska serierna som producerats. 

Naturens färger med David Attenborough (2021)

Handling: Hur använder djuren sina färger i naturen? Detta undersöker David Attenborough i den här dokumentärserien. Det är fascinerande hur mycket vi ännu inte vet om världen omkring oss, men efter att ha sett denna dokumentär kan i alla fall du säga att du vet lite mer.

För den som gillar dokumentärer som denna har Netflix flera serier om natur- och djurlivet på jorden med David Attenborough. Attenboroughs brinnande entusiasm för ämnet bidrar till att göra avsnitten till mycket underhållande TV. 

Night on Earth (2020)

Handling: Sover verkligen lejonen om natten, som det sjungs i en känd Disneysång? I denna dokumentärserie får tittaren lära sig vad som verkligen försiggår i naturen när solen gått ner. 

En riktigt spännande dokumentär där Samira Wiley står för berättarrösten. 

Your Name Engraved Herein (2020)

Handling: Under slutet av det taiwanesiska militärstyret var allt annat än enkelt. I Your Name Engraved Herein får vi uppleva känslostormarna mellan Jia-han och Birdy, som inleder en förbjuden relation, trots konsekvenserna det medför. 

Filmen var mycket populär i Taiwan och vann flera priser, vilken inte är svårt att förstå med tanke på det välskrivna manuset och skådespelarnas starka insatser. 

La Casa de las Flores (2018-2020)

Handling: I La Casa de Las Flores (sv. blommornas hus) möter vi en dysfunktionell mexikansk överklassfamilj som driver en blomsteraffär och råkar ut för den ena tokigheten efter den andra i denna svarta komediserie.

Det är mycket känslor och drama i blommornas hus men det fungerar bra. Med avsnitt på en halvtimmes längd blir det heller aldrig långtradigt. 

A Love So Beautiful (2020)

Handling: Shin Sol-i är en en utåtriktad och fnittrig tonårstjej som är förälskad i Cha Heon, en lågmäld kille. I detta Coming of Age-drama får vi följa dessa två ungdomar och deras kamrater när de går från ungdom till vuxenlivet.

A love so beautiful är en sydkoreansk serie vi verkligen tycker du borde spana in på Netflix!

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL