Bästa kriminalserierna 2021

Bästa kriminalserierna

Filmtopp
19 oktober 2021 kl. 20:12

Tips på serier från 2021

Filmtopp lyfter fram de bästa kriminalserierna från det pågående året. Här utlovas bingevänlig spänning i mängder!

Vigil

En av de bästa kriminalserierna 2021 är Vigil som utspelar sig på en ubåt. Kriminalkommissarien Amy skickas ner under ytan för att lösa ett mord som inträffat i besättningen på atomubåten Vigil. Där märker hon snart det finns stora oklarheter kring fallet och att frågor som ställs till Flottans ledning skapar en konflikt med myndigheten uppe på land. Amy assisteras av den hetlevrade kollegan Kirsten som även hon gör oroväckande upptäckter. 

Kastanjemannen – Netflix

I den här lysande danska originalserien på Netflix, följer vi den unga kriminalaren Naia. Hon jagar en seriemördare som håller till i en lugn förort i Köpenhamn. Det som binder brottsplatserna är att det vid varje offer lämnas en figur gjord av kastanjer. Men snart dras fler mystiska kopplingar än så.

Allt som en krimserie ska ha finns här och utförs på bästa vis. Men är du sugen på att se någonting kortare ikväll? Spana in våra tips på bra polisfilmer.

Det som göms i snö (säsong 2) – Viaplay

Den andra säsongen av Det som göms i snö är tveklöst en av de bästa kriminalseriena 2021. Robert Gustafsson är tillbaka som Peter Wendel vars utredningsgrupp dras in i ett nytt kalla fakta-fall. Insatserna för karaktärerna är högre än i den första säsongen och Samuel Fröler spelar en mycket obehaglig roll. Mycket mer än så vill vi inte avslöja för dig, men kort och gott är det här ett optimalt sätt att spendera sin tid framför TV:n på.

Furia – Viaplay

Inte din typiska kriminalserie, men en likväl sevärd sådan. I thrillern FuriaViaplay växer hotet från högerextrema krafter i Europa sig större och starkare. Tillsammans med de två Exit-skådisarna Ine Marie Wilmann och Pål Sverre Hagen följer tittarna med på en spännande resa från kustbyn Åndalsnes till Berlin. Det här är bingevänligt seriematerial in i kaklet och förhoppningsvis får vi se en andra säsong. 

Snöänglar – SVT Play

En kall natt bara två dagar innan julafton ligger Jenni utslagen på tabletter och Salle befinner sig utomhus. Dagen efter upptäcker de att deras fem veckor gamla bebis Lukas är försvunnen. Polisen gör deras bästa för att hitta honom samtidigt som de utreder familjen. I processen väcks det oroväckande frågor kring vad som kan ha hänt Lukas. 

Manusförfattaren Mette Heeno har skrivit en ruskigt spännande dramathriller som låter oss utforska våra förutfattade meningar. Parallellt med det blottar den verkliga problem kring hur vi som samhälle kan se till att varje barn får en trygg uppväxt.

Tunna blå linjen – SVT Play

I en annan av SVT:s fantastiska nya dramaserier, Tunna blå linjen, får vi följa livet på en polisstation i Malmö. Det är ett liv fyllt av livsavgörande utryckningar, hård press och utsatthet i olika former. Vi får också ta del av polisernas tuffa vardag och livets alla sidor när arbetsdagen väl är över. 

Det känns både äkta och avklätt när vi bjuds på allt ifrån barn som försvinner och drogpåverkade i parken till skjutningar och bombdåd. En av de bästa kriminalserierna för året som gått.

Bosch (säsong 7) – Amazon Prime Video

När ett hyreshus i ett utsatt kvarter eldbombas och ett antal dör, sätts Bosch på fallet. Han förstår snabbt vilka de skyldiga är, men de politiska spel som Bosch varit tvungen att navigera runt under sin karriär är mer svåröverkomliga än någonsin.

Den avslutande säsongen av Bosch innebär en stark final som håller hela vägen i mål. Har du ännu inte kikat på serien, så har du en stor skatt framför dig.

The Crime of the Century – HBO

I den här HBO-dokumentären får vi veta hur stora läkemedelsföretag, politiker och regleringar har möjliggjort både överproduktion och ett utbrett missbruk av opiater i USA.

En spännande och samtidigt mörk titt på hur pengar och små handlingar har lett till enorma problem och dödsfall. 

Babylon Berlin (säsong 2) – en av de bästa kriminalserierna på SVT Play

Babylon Berlin tar oss till Tysklands huvudstad under 1929 där Gereon Rath, som är mentalt sårad efter det första världskrigets förödelse, löser brott. Parallellt växer revolutionära krafter, som hotar från båda sidor av det politiska spektrumet.

Är du svag för amerikansk 70-talsnoir, som för tankarna till Chinatown? Isåfall är Babylon Berlin definitivt en serie du vill ta en närmare titt på. 

Här är titlarna vi anser vara de bästa av sitt slag under 2021. Listan uppdateras löpande. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL