Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
After Life

5 serier för dig som älskar After Life

Jeanette Björlin | Lista
15 januari 2022
Jeanette Björlin | Lista
15 januari 2022

Serietips för After Life-fans

Gillade du Ricky Gervais komediserie After Life? Här nedan listar vi fem favoriter som likt "After Life" lyckas med att blanda både skratt och gråt.

1. Fleabag (2016-2019)

Fleabag
Foto: BBC Studios

En komediserie baserad på den prisbelönta pjäsen om en ung kvinna som försöker klara av livet i London samtidigt som hon bearbetar en personlig tragedi.

Likt After Life är Fleabag en serie som behandlar sorg med en hel del skratt. Phoebe Waller-Bridge är inte bara den fenomenala skaparen bakom serien och pjäsen den bygger på, utan spelar också huvudrollen i en av de roligaste TV-serier jag har sett. 

Skapare: Phoebe Waller-Bridge
I rollerna: Phoebe Waller-Bridge, Sian Clifford, Olivia Colman, Bill Paterson m.fl.

Fleabag finns att streama på Amazon Prime Video.

2. Dead to Me (2019-2022)

Dead to Me
Foto: Netflix

En hetlevrad änka på jakt efter föraren som körde på hennes man i en smitningsolycka blir vän med en excentrisk optimist som inte är vad hon verkar vara.

Här har vi ännu ett exempel på när sorg och skratt går hand i hand. Christina Applegate som änkan Jen Harding är en av hennes starkaste skådespelarinsatser. Kemin sprakar mellan henne och Linda Cardellini, som spelar den nyfunna väninnan Judy Hale. 

Skapare: Liz Feldman
I rollerna: Christina Applegate, Linda Cardellini, James Marsden m.fl.

Dead to Me finns att streama på Netflix.

3. Barry (2018-)

Barry
Foto: Warner Bros.

Barry (Bill Hader) är en deprimerad före detta marinsoldat, som efter att ha kommit hem från Afghanistan börjar arbeta som torped. Under ett uppdrag hamnar Barry på en skådespelarkurs i Los Angeles och blir lockad av ett annat liv

Barry är en svart komedi där Bill Haders titelroll dras mellan att döda - och skådespela. Serien är ofta riktigt rolig med dess subtila humor men kan också stundtals bli riktigt mörk. 

Skapare: Bill Hader, Alec Berg
I rollerna: Bill Hader, Stephen Root, Henry Winkler, Sarah Goldberg m.fl.

Barry finns att streama på HBO Max.

4. This Way Up (2019-)

This Way Up
Foto: Hulu

En ung kvinna pusslar ihop sitt liv efter att ha drabbats av ett nervöst sammanbrott. Skaparen Aisling Bea spelar också huvudrollen, läraren och katoliken Aine i en komediserie som belyser livssituationen för immigranter - med allt vad det innebär. 

Skapare: Aisling Bea
I rollerna: Aisling Bea, Sharon Horgan, Indira Varma, Aasif Mandvi, Kadiff Kirwan m.fl.

5. Flaked (2016-)

Flaked
Foto: Netflix

Chip är den självutnämnde “gurun” som inte tyvärr inte är lika upplyst när det kommer till sitt eget bagage. Flaked blandar liksom After Life humor och allvar, här i form av alkoholism. Med bra regi, manus och skådespeleri bjuder Will Arnett på lättsmält underhållning.

Skapare: Mark Chappell, Will Arnett
I rollerna: Ruth Kearney, Will Arnett, George Basil, Heather Graham, Kirstie Alley m.fl.

Flaked finns att streama på Netflix.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL