Nio kommande fantasyserier 2022

Nio kommande fantasyserier 2022

18 december 2021 kl. 21:12

Nästa år blir det magi för hela slanten

Under 2022 blir det fantasy-bonanza! Filmtopps Jeanette Björlin lyfter fram nio kommande fantasyserier att se fram emot.

Andra säsongen av The Witcher släpptes i går. Tv-serien är bara en av flera fantasybokserier som görs om till film eller serie. David Benioff och D.B. Weiss med deras Game of Thrones har onekligen skrivit om tv-historien. Produktionsbolagen fortsätter kampen om vem som kommer med nästa stora fantasy-succé. 

Här är både nya serier att spana in och gamla favoriter som kommer med en ny säsong under nästa år.

The Lord of the Rings (säsong 1)

The Lord of the Rings
Foto: Amazon Prime.

Vi befinner oss i Midgård under Andra tidsålder, tusentals år före händelserna i The Hobbit och The Lord of the Rings-trilogierna. Serien följer en ensemble av karaktärer när de konfronterar ondskans återkomst i Midgård.

Patrick McKay och John D. Payne är skaparna bakom påkostade tv-serien från J.R.R. Tolkiens värld. Peter Jackson, mannen bakom den sammanlagt 17 Oscarsbelönade Sagan om ringen-trilogin återvänder inte som regissör. Däremot uttryckte Jackson sin entusiasm över att för få uppleva den version av Tolkiens värld som en i publiken. Förväntningarna är enorma.

The Lord of the Rings har premiär den 2 september 2022.

The Wheel of TIme (säsong 2) 

The Wheel of Time
Foto: Amazon Prime.

Fem unga bybors liv förändras för alltid när en främmande och mäktig kvinna anländer, och hävdar att en av dem är barn till en gammal profetia med makten att rubba balansen mellan ljus och mörker för alltid. De måste välja om de vill lita på denna främling – och varandra – med världens öde innan den Svarte bryter sig ut ur sitt fängelse och den sista striden börjar.

Vi ser bl.a. Rosamund Pike i rollen som Moiraine Damodred, Daniel Henney spelar al'Lan Mandragoran och Zoë Robins Nynaeve al'Meara. Vidare kommer Alexander Karim medverka som "Draken".

The Wheel of Time säsong 2 förväntas ha premiär i november 2022.

House of the Dragon (säsong 1) 

House of the Dragon
Foto: HBO Max.

George R. R. Martins och Ryan J. Condals spin-off tar oss tillbaka 200 år före händelserna i Game of Thrones. House of the Dragon berättar om händelserna som ledde fram till inbördeskriget - känt som "Dance of the Dragons". Kung Viserys Targaryen är död och en kamp om tronföljden inleds mellan dottern och hustrun. Det leder så småningom till ett fullskaligt krig. Sagan är början på slutet för kung Viserys I Targaryen och Targaryen-dynastins välde. 

Paddy Considine (Peaky Blinders): Kung Viserys I Targaryen
Matt Smith (The Crown): Prince Daemon, kungens yngre bror
Emma D’Arcy (Truth Seekers): Rhaenyra Targaryen
Sonoya Mizuno (Devs): Mysaria
Rhys Ifans (Notting Hill): Otto Hightower 
Olivia Cooke - Alicent Hightower
Steve Toussaint (Prince of Persia: The Sands of Time) - Lord Corlys Velaryon
Eve Best (Nurse Jackie, The King's Speech) - Princess Rhaenys Velaryon

Första säsongens tio avsnitt kommer gå att streama på HBO Max någon gång 2022.

Shadow and Bone (säsong 2) 

Shadow and Bone säsong 2
"Shadow and Bone" säsong 2 kommer nästa år. Foto: Netflix.

En kvinna med en otrolig kraft. En värld splittrad av ett fasansfullt mörker. Är hon en frälsare, eller en bricka i spelet?

Eric Heisserer är skaparen bakom Netflix-serien Shadow and Bone som hade premiär den 23 april 2021. Den är baserad på två serier av böcker i Grishaverse skapade av den amerikanska författaren Leigh Bardugo.

Vi återser första säsongens skådespelare: Jessie Mei Li, Archie Renaux, Freddy Carter, Amita Suman, Kit Young, Ben Barnes, Danielle Galligan och Calahan Skogman i en andra säsong. 

Säsong två med åtta avsnitt har premiär på Netflix någon gång 2022.

The Sandman (säsong 1)

The Sandman
Foto: Netflix.

The Sandman är blandning av modern myt, mörk fantasy där fiktion, historiskt drama och legend är sömlöst sammanvävda. Serien följer människorna och platserna som påverkas av Morpheus, “Drömkungen”, när han reparerar de kosmiska – och mänskliga – misstag han har gjort.

Allan Heinbergs The Sandman är baserad på Neil Gaimans serie i DC Comics och Vertigo Comics som publicerat i 75 nummer mellan åren 1988-1996. 

Första säsongens 11 avsnitt släpps på Netflix någon gång 2022.

The Witcher (säsong 3)

The Witcher
Nu håller vi tummarna för "The Witcher" säsong 3. Foto: Netflix.

Första säsongen av The Witcher är baserad på novellsamlingarna Den sista önskningen och Ödets svärd av den polske författaren Andrzej Sapkowski och utspelar sig i en fiktiv, medeltidsinspirerad värld kallad "Kontinenten". Vi lär känna den muterade monsterjägaren Geralt som kämpar för att hitta sin plats – i en värld där det är människorna som oftast är de riktiga odjuren.

2007 släpptes The Witcher, ett datorspel vars handling är baserad på böckerna där du som spelare tar rollen som Geralt. Spelet är med i boken 1001 Video Games You Must Play Before You Die. Sedan dess har två hyllade spel släppts.

I går hade den efterlängtade andra säsongen premiär. I september meddelade Netflix att en tredje säsong av The Witcher förväntas komma någon gång nästa år, men sett till det rådande läget, och förseningen av den andra säsongen, kan premiärdatumet flyttas.

The Witcher säsong 3 förväntas ha premiär någon gång 2022.

The Witcher: Blood Origin (säsong 1)

The Witcher
I "Blood Origin" får vi följa andra karaktärer än Geralt of Rivia. Foto: Netflix.

The Witcher: Blood Origin utspelar sig i en alvvärld 1200 år före handlingen i The Witcher. Serien berättar om ursprunget till den allra första Witcher och händelserna som leder till vad som är känt som “Conjunction of the Spheres”. Det var då monster, människor och alvers världar slås samman och blir en.

The Witcher: Blood Origin innehåller sex avsnitt som blir tillgängliga på Netflix 2022.

Willow (säsong 1)

Willow
Det är dags att damma av "Willow" på nytt. Foto: Disney+.

Åren har gått sedan händelserna från den ursprungliga "Willow"-filmen. Tv-serien Willow introducerar helt nya karaktärer till det förtrollade riket av älvor och tvåhövdade eborsiskmonster och välkomnar tillbaka sin hjälte Willow Ufgood (Warwick Davis).

Willow är uppföljaren till George Lucas och Ron Howards film från 1988 med bl.a. Warwick Davis, Val Kilmer och Joanne Whalley. Filmen Oscarsnominerades i kategorierna Bästa ljud och Bästa specialeffekter men förlorade till Den siste kejsaren respektive 24-timmarsjakten.

Första säsongen kommer innehålla 8 avsnitt och finnas tillgänglig på Disney+ någon gång 2022.

Outlander (säsong 6)

Outlander
Äntligen kommer "Outlander" tillbaka. Foto: Starz.

Snart är det dags för den älskade tv-serien Outlander att fortsätta. Vad som kommer att ske i det romantiska fantasydramat återstår att se, men vi är givetvis taggade.

I den sjätte säsongen av Outlander återser vi givetvis Sam Heughan och Caitriona Balfe i huvudrollerna. Säsongen är löst baserat på den sjätte boken i Diana Gabaldons romansvit.

Outlander säsong 6 har premiär den 6 mars 2022.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL