5 filmer och serier för dig som gillar Baby Reindeer

5 filmer och serier för dig som gillar Baby Reindeer

Karna Mahoney
10 maj 2024 kl. 18:05

Tips att titta på för dig som inte får nog av Baby Reindeer

För dig som älskar Netflix nya historia om en stalker i "Baby Reindeer" kommer här fem tips på andra filmer och serier som påminner om serien.

5 tips till dig som älskar Baby Reindeer på Netflix

Penn Badgley i "You". Foto: Netflix
Penn Badgley i "You". Foto: Netflix

You (2018–2024)

Innan Baby Reindeer fanns, skapade Netflix en annan serie om en stalker, You. Den handlar om Joe (Penn Badgley), han är en charmig kille men utnyttjar den egenskapen när han blir besatt av saker runt omkring sig. Ofta är det kvinnor som är hans fokus och han går till extrema längder för att bli en del av deras liv. 

You började sändas 2018 och det har släppts fyra säsonger. Netflix har dock meddelat att det kommer en femte säsong och den kommer att bli seriens sista. 

"Big Little Lies". Foto: HBO
"Big Little Lies". Foto: HBO

Big Little Lies (2017–)

Kvar på temat mysterium så hamnar vi i Monterey, Kalifornien där Big Little Lies utspelar sig. I den här serien får vi följa livet i den övre medelklassen för 4 olika mammor. Deras liv börjar rasa sönder och samman när en ny, ung och ensam mamma flyttar in i staden. 

I den här stjärnspäckade serien får vi se Nicole Kidman, Reese Witherspoon Laura Dern, Zoë Kravitz, Shailene Woodley, Meryl Streep och även svensken Alexander Skarsgård. Big Little Lies släppte två säsonger under 2017-2019. 

Jodie Comer och Sandra Oh i "Killing Eve". Foto: BBC
Jodie Comer och Sandra Oh i "Killing Eve". Foto: BBC

Killing Eve (2018–2022)

MI5- agenten Eve Polastri (Sandra Oh) blir inkallad för att hitta och fånga Villanelle (Jodie Comer), en psykopatisk mördare. Under jaktens gång blir de båda kvinnorna besatta av varandra, när den ena försöker fånga och den andra vill mörda. 

Killing Eve släppte fyra säsonger under 2018-2022. 

Rosamund Pike och Ben Affleck i "Gone Girl". Foto: Twentieth Century Fox (Sweden) AB
Rosamund Pike och Ben Affleck i "Gone Girl". Foto: Twentieth Century Fox (Sweden) AB

Gone Girl (2014)

Nick Dunns (Ben Affleck) fru Amy (Rosamund Pike) försvinner på deras femte bröllopsdag, men inte helt spårlöst. Efter sig lämnar hon ledtrådar om vad som kan ha hänt henne. Under tiden som jakten på försvunna Amy pågår, återstår frågan om hennes älskade man har något med försvinnandet att göra. 

Filmen släpptes 2014 och Rosamund Pike nominerades till en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll under året därpå för sin roll som Amy

Aaron Paul i "Black Mirror". Foto: Netflix
Aaron Paul i "Black Mirror". Foto: Netflix

Black Mirror (2011–)

För den som verkligen inte får nog av mysterium och drama så händer det alltid något nytt i Black Mirror. Vardera avsnitt är fristående och handlar om olika dilemman som finns i den moderna världen och kan ibland sluta i skruvade slutsatser. 

Black Mirror släppte sitt första avsnitt 2011 och har sedan dess släppt 6 säsonger och än är det inte över. Netflix har avslöjat att en sjunde säsong är på väg. 

Håll koll på Filmtopp för fler tips!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL