Black Mirror är snart tillbaka – trailer och premiärdatum för säsong 6

Black Mirror säsong 7 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad kl. 09:04 | Publicerad 20 juni 2023 kl. 06:00

Blir det en sjunde säsong av Black Mirror på Netflix?

Charlie Brookers hyllade "Black Mirror" återvände i mitten av juni med sin efterlängtade sjätte säsong. Men som så många gånger tidigare var det ett begränsat antal avsnitt som levererades – vilket girigt får oss att vilja veta om det även är en "Black Mirror" säsong 7 att vänta.

Det dröjde länge, länge – över fyra år i slutändan – mellan den femte och sjätte säsongen av den älskade dystopiska serien Black Mirror. Antologiserien gjorde debut redan 2011, hittade därefter till Netflix och fick med tiden global spridning.

Men efter den femte säsongen var det länge tyst, och Black Mirror förmodades till och med vara nedlagd vid tillfällen. Skaparen Charlie Brooker förklarade under uppehållet att han var osäker på om det fanns något sug på den typen av bistra framtidsskildringar som är fokuset för Black Mirror och att han istället hade fokuserat på att skriva manus som fick honom att skratta.

Det visade sig dock vara en relativt kortlivad avstickare eftersom serien trots allt kom tillbaka med den där efterlängtade sjätte säsongen. I mitten av juni 2023 landade fem nya, stjärnspäckade avsnitt. I denna binge-tider var den enda nackdelen med återvändandet att det inte var fler avsnitt...

Black Mirror säsong 7 – detta vet vi
Foto: Netflix.

När kommer Black Mirror säsong 7 till Netflix?

Netflix har ännu inte gett något officiellt grönt ljus om Black Mirror säsong 7, men mycket tyder på att det väntar fler avsnitt i framtiden – men när hänger däremot i luften. Det som talar för att Black Mirror återvänder är seriens omåttliga popularitet; som dessutom sträcker sig långt bortom imponerande tittarsiffror. I den senaste säsongen såg vi skådespelare som Salma Hayek Pinault, Michael Cera, Aaron Paul och Kate Mara m.fl. Serien är alltså något som kända skådespelare mer än gärna kastar sig in i, och är således uppskattad bland både de kreativa krafterna i skapandeprocessen och konsumenterna som bänkar sig framför Netflix.

En annan aspekt som talar för en fortsättning är formatet. Antologiupplägget och det skiftande antalet avsnitt över säsongerna gör att det sannolikt alltid kommer att finnas nya dystopiska berättelser att presentera. Nackdelen för den som vill ha mer så snart som möjligt är att det i så fall ser ut att bli i det tempo som Charlie Brooker behagar. Väntan mellan de senaste säsongerna blev som sagt lång, och Brooker har visat sig inte vilja tvinga fram något nytt.

Det känns med andra ord väldigt osäkert att sia om när Black Mirror säsong 7 kan tänkas komma, men förhoppningsvis har Brooker och Netflix fått mersmak av den senaste säsongen och knåpar redan på nytt material.

Filmtopp uppdaterar dig med mer information så fort vi vet mer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL