12 bästa ungdomsserierna på Netflix

12 bästa ungdomsserierna på Netflix

31 juli 2022 kl. 20:35

Serierna att bingea under sommarlovet

Netflix ligger bakom en mängd bra – och mindre bra serier. Här samlar vi de bästa ungdomsserierna, med allt från The Umbrella Academy till den italienska Baby.

Sommarlovet närmar sig med stormsteg och vad är inte mer behövligt de första veckorna än att koppla av framför en riktigt bra serie? Här listar vi de bästa ungdomsserierna på Netflix!

Bästa ungdomsserierna att bingea på Netflix

Derry Girls 

Derry Girls
Derry Girls. Foto: Netflix

Genre: Komedi 
Land: Irland

Derry Girls utspelar sig i Irland under 90-talet. I serien följer vi Erin Quinn (Saoirse-Monice Jackson), hennes kusin Orla (Louisa Harland) och deras vänner Clare (Nicola Coughlan), Michelle (Jamie-Lee O´Donell) och Michelles engelska kusin James (Dylan Llewellyn)

Tillsammans navigerar de tonåren och skolgången där de alla går på en katolsk flickskola. Mer än sällan hamnar de i absurda situationer som leder till galna äventyr och i bakgrunden puttrar 90-talets politiska oro som rådde i, bland annat, Irland. 

The Umbrella Academy 

The Umbrella Academy
CaptionThe Umbrella Academy. Foto: Netflix

genre: Action, Äventyr, Komedi 
Land: USA

Under samma dag Oktober 1989 föds fyrtiotre spädbarn på oförklarliga sätt av kvinnor som inte visade tecken på graviditet dagen innan. Sju av dem blir adopterade av miljardären och industrimannen Sir Reginald Hargreeves. Han skapar The Umbrella Academy och förbereder sina barn för att rädda världen. Saker går dock inte som tänkt och under tonåren splittras familjen. 

När Sir Reginald Hargreeves mystiskt går bort återförenas gänget, nu nästan trettio år gamla. Tillsammans jobbar Luther (Tom Hopper), Diego (David Castaneda), Allison (Emmy Raver-Lampmann), Klaus (Robert Sheehan), Vanya (Elliot Page) och Nummer 5 (Aidan Gallagher) för att lösa mysteriet kring faderns död. 

Sex Education 

Sex Education
Sex Education. Foto: Netflix

Genre: Komedi, Drama 
Land: Storbritannien 

Socialt obekväma gymnasieeleven Otis (Asa Butterfield) kanske inte har så mycket erfarenhet av kärlek och sex, men han får bra vägledning i ämnet av att bo tillsammans med mamma Jean (Gillian Anderson), som är sexterapeut.  På grund av detta har Otis blivit en motvillig expert på ämnet. När hans klasskamrater lär sig om hans hemliv bestämmer Otis sig för att använda sin insiderkunskap för att förbättra sin status i skolan, så han samarbetar med den smarta Maeve (Emma Mackey) för att inrätta en underjordisk sexterapiklinik för att hantera sina klasskamraters problem

Baby 

baby
Baby. Foto: Netflix

Genre: Drama 
Land: Italien 

Den här coming-of-age berättelsen utforska romerska gymnasieelevers dolda liv. Löst baserad på en sann historia följer serien ungdomar när de trotsar samhällets i sitt sökande efter identitet och oberoende. Serien fokuseras kring Chiara (benedetta Porcaroli) och Ludovica (Alice Pagani) som dras in i drama, nattklubbslivet och en skum eskortfirma. 

Störst av allt 

störst av allt
Störst av allt. Foto: Netflix 

Genre: Drama 
Land: Sverige 

Serien baseras på romanen Störst av allt av Malin Persson Giolito. Efter en skolskjutning i Stockholms rikaste förort, Danderyd, anklagas den till synes normala 18-åriga flickan Maja (Hanna Ardéhn) för mord. Men under rättegången avslöjas detaljer om hennes förhållande till fem andra elever, föräldrar och en lärare. Är hon verkligen mördaren eller bara ett annat offer?

I serien ser vi bland andra Felix Sandman, William Spetz, David Dencik, Ella Rappich och Evin Ahmad.

The End of the f***ing World 

The end of the f***ing world
The End of the F***ing World. Foto: Netflix

Genre: Äventyr, Komedi, Brott
Land: Storbritannien 

I serien följer vi det mörka och förvirrade livet för tonåringarna James (Alex Lawther) och Alyssa (Jessica Barden) när de ger sig ut på en roadtrip för att hitta Alyssas pappa, som lämnade henne när hon var barn. Samtidigt misstänker James att han är psykopat och har för avsikt att testa sin teori genom att mörda Alyssa. 

Julie and the Phantoms 

Julie and the phantoms
Julie and the Phantoms. Foto: Netflix 

Genre: Äventyr, Komedi, Drama
Land: USA

Tonåringen Julie (Madison Reyes) hittar sin passion för musik och livet med hjälp av ett band med tonårskillar vid namn The Phantoms. De visar sig att killarna har varit döda i 25 år, men Julie bestämmer sig för att hjälpa dem bli bandet de aldrig kunde bli. 

Atypical 

Atypical
Atypical. Foto: Netflix 

Genre: Komedi, Drama 
Land: USA

Sam (Keir Gilchrist), en 18-åring inom autismspektrumet, bestämmer sig för att det är dags att hitta en flickvän, en resa som sätter Sams mamma Elsa (Jennifer Jason Leigh) på sin egen livsförändrande väg när hennes son söker mer självständighet.

Cobra Kai

Cobra Kai
Cobra Kai. Foto: Netflix

 

Genre: Action, Komedi, Drama 
Land: USA

Trettio år efter deras sista konfrontation vid 1984 års All Valley Karate Tournament är Johnny Lawrence (William Zabka) på botten som en arbetslös hantverkare som hemsökts av sitt bortkastade liv. Men när Johnny räddar ett mobbad barn, Miguel (Xolo Mariduena), från mobbare, blir han inspirerad att starta om den ökända Cobra Kai-dojon. Återupplivningen får Johnny att återuppta sin gamla rivalitet med Daniel LaRousso (Ralph Macchio), en framgångsrik affärsman som kanske är lyckligt gift, men som saknar en viktig balans i livet sedan hans mentor, Mr. Miyagi, dog.

Cheer 

Cheer
Cheer. Foto: Netflix

Genre: Dokumentär, Sport 
Land: USA

I den lilla staden Corsicana, Texas, utstår cheerleaders blod, svett och tårar när den hårdkörande cheercoachen Monica Aldama kräver perfektion av sitt team med tävlingsidrottare. Vi följer elitgruppen på träningar och tävlingar genom USA. 

Big Mouth 

Big Mouth. Foto: Netflix
Big Mouth. Foto: Netflix

Genre: Animation, Komedi, Romantik
Land: USA

Serien följer en grupp sjundeklassare, inklusive bästa vännerna Nick Birch och Andrew Glouberman, när de navigerar sig genom puberteten med kamper som onani och sexuell upphetsning, allt i förorten Westchester County i New York City. Hormonmonstren Maurice, Connie och Mona agerar som översexualiserade axelänglar.

American Vandal 

American Vandal
American Vandal. Foto: Netflix

Genre: Komedi, Brott, Drama
Land: USA

American Vandal är en brottssatir som utforskar efterdyningarna av ett kostsamt high school-upptåg som gjorde att tjugosju fakultetsbilar vandaliserades med snuskigt klotter. Under loppet av säsongen undersöker den blivande dokumentärfilmaren Peter Maldanaldo (Tyler Alvarez) den kontroversiella och potentiellt orättvisa avstängningen av den anklagade sistaårseleven Dylan Maxwell (Jimmy Tatro). 

Mer läsning: 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL