Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Partisan säsong 2 – Detta vet vi

Sofia Karemyr om nya säsongen av Partisan

  • Viaplay
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Intervju
04 maj 2022
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Intervju
04 maj 2022

"Det är kul att få spela kaxig"

I helgen släpptes den nya och efterlängtade fortsättningen på Viaplays prisade succé "Partisan". Filmtopps Eric Diedrichs träffade stora delar av teamet strax innan releasen.

Vi befinner oss en solig dag på Hotel Diplomat i Stockholm. Macarons och kaffe står uppdukat i lokalen och Partisan-teamet väntar med spänning på releasen av den nya säsongen. I rollerna återvänder bland andra Sofia Karemyr och Anna Björk, men de får också sällskap av Partisan-nykomlingar som Vala Norén, Jens Hultén och Nanna Blondell.

Att det skulle bli en till säsong förvånade fansen, men Sofia menar att det fanns ett frö till planer rätt tidigt.

– Vi pratade om det lite grann under den första säsongen och så pratade vi lite mer när vi var i Cannes. Då hade Viaplay pratat om det och Amir |seriens regissör] var taggad på en fortsättning, även Johanna [producent], säger Sofia.

I den nya säsongen kommer du in först i slutet av tredje avsnittet. Läste du ändå manuset för alla avsnitt eller hur såg processen ut?

Jag var så himla nyfiken på hur det skulle fortsätta och vilka karaktärer som skulle tillkomma, så jag läste allihopa. Också för att veta var i historien jag kommer in.

Skämtat om en ny säsong

När vi pratar visar det sig att Sofia ännu inte har sett den nya serien. Men det beror egentligen inte på någon direkt barriär.

– Jag har inte haft tid, men är alltid taggad på att se resultatet. Jag har sett lite grann när vi gjorde eftersynk på några utomhusscener.

När du kliver in i serien så höjer du nivån på vad vi ser, du har liksom en närvaro som gör sig väldigt bra på film. Var hämtar du från dig själv i den här karaktären och vad måste du hitta på?

– Jag tror att jag ömmar ganska mycket för den här karaktären. Hon är rätt skör egentligen, men måste ha ett hårt yttre eftersom hon har varit med om så mycket. Hon är ganska långt ifrån mig själv, både bakgrundsmässigt och personlighetsmässigt. Ibland har jag tänkt att jag borde vara lite mer som henne eftersom hon inte tar någon skit och står upp för sig själv.

Men när du spelar en sån här roll, du lär dig inte det då? Att ta fram en kaxigare sida?

– Jo, men jag kanske lär mig lite faktiskt från de karaktärer jag spelar. Jag har nog ingen situation på det, men det är kul att få passa på att vara så kaxig eftersom jag inte är det själv.

Det finns en antydan i den andra säsongen att vi kan komma att få se en tredje, är det någonting ni har pratat om?

– Vi har skämtat om det, men jag tror inte att det finns något riktigt allvar i det. Jag tycker att det är ett ganska bra slut, men det tyckte jag också med den första avslutningen. Jag gillar ändå när det finns en liten öppning, när dörren står på glänt.

Om du skulle rekommendera en film eller serie?

– Jag har precis börjat titta på Game of Thrones. Jag var väldigt sen på den bollen och hade noll förväntningar. Min kille har sett den tre gånger och nu tittar vi tillsammans, han är jättetaggad. Det är över förväntan, jag är inget stort fan av den genren men jag är fast.

Med det tackar vi Sofia Karemyr för pratstunden.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL