Sonja Livbom är nästa Bachelorette 2023: "Bra att någon pushar mig"

Sonja Livbom om sin medverkan i Bachelorette: “Hade inte rekommenderat“

  • TV4 Play
Sofie Landgren
Uppdaterad 03 juni 2024 kl. 06:26 | Publicerad 02 juni 2024 kl. 18:00

Sonja Livbom om nackdelarna med att vara en "Bachelorette"

Vårens upplaga av det omåttligt populära realityprogrammet "Bachelorette" Sverige 2024 börjar lida mot sitt slut. Filmtopps realityexpert Sofie Landren passade på att höra av sig till Sonja inför det kommande finalavsnittet för att ta reda på vad hon tycker om sin medverkan som årets Bachelorette.

Årets Bachelorette Sonja Livbom om sin medverkan i programmet
Sonja Livbom. Foto: TV4.

Sonja Livbom om sin medverkan i "Bachelorette" Sverige 2024

Det är inte långt kvar på vårens upplaga av det populära dejtingprogrammet Bachelorette Sverige på TV4. Under säsongen har tittarna fått följa den 28-åriga solstrålen Sonja Livboms jakt på den stora kärleken och snart får vi reda på vem av deltagarna Valentin Kronlund och William Palmblad som slutligen får Sonjas sista ros. Filmtopp hörde av sig till Sonja för att ställa några frågor kring hennes medverkan i programmet och det blev ett härligt samtal med ärliga svar och många skratt!

Vad är det svåraste med att vara en "Bachelorette"?

– Att räcka till åt 23 killar och 63 personer i produktionen. Jag vill att folk ska känna sig sedda, jag vill vara närvarande. I den här branschen är det kanske inte optimalt att vara så, man blir lite dränerad.

– Folk tänker att man bara sitter på en dejt och får allt serverat, men det är så mycket bakom. Det kunde komma in tre olika team per dag, morgon-teamet, lunch-teamet och kvälls-teamet och då vill man såklart kunna alla namn. Och sen också mot killarna, man vill ju vara trevlig och ibland känner man att man inte räcker till, svarar Sonja.

Sonja Livbom, årets Bachelorette i TV4.
Sonja Livbom. Foto: TV4.

Skulle du rekommendera den här upplevelsen för andra?

– Nej [skratt], det skulle jag faktiskt inte göra, tyvärr alltså. Då vill jag tillägga att jag inte hade rekommenderat det här till människor som är som mig. Vissa kan verkligen stänga av alla människor runt omkring och bara fokusera på personen man ska dejta och inte ta ansvar för alla runt omkring. Den typen av människor hade klarat av det här galant, men folk som har lätt för att ta in allas energi i sin omgivning, nej, svarar Sonja lite lätt skrattandes.

Vi frågade även Sonja om hon upplever gestaltningen av sig själv och deltagarna som vinklad, eller om det är en rättvis bild som visas upp för tittarna.

– Nej, men gud [skratt], det är så vinklat! Nej, men jag skulle säga såhär, vissa killar kan jag känna har blivit vinklade i en kontext som jag inte känner igen. Exempelvis Emil, hans osäkerhet fick verkligen ta plats. För min del så har många sagt att de inte tycker att jag öppnar mig och att man inte får lära känna mig, men det är verkligen klippt så. Det finns så många dejter där djupa samtal har klippts bort. Det är vinklat som att jag väljer att inte dela med mig, men så är det inte, säger Sonja.

Sonja om sitt favoritminne med Edvin Törnblom och hur relationen ser ut idag

– Det här var i början, kanske första dagarna, vi flamsade och skrattade och vi hade en kemi mellan oss, så produktionen fick komma in och säga "ja, alltså nu är det ju inte ni två som ska dejta, ni är inte kära, så det här är inte ert program". Så fick vi ta om allt och då garvade vi allihopa, skrattar Sonja.

– Vi hörs på Instagram och sådär men vi har liksom inte tid att hänga så mycket, men vi ses ju på tillställningar och så, svarar Sonja med ett märkbart leende på läpparna.

Sonja har lyckats charma nästan hela svenska folket tack vare sin utstrålning och sin personlighet som är som klippt och skuren för just TV, så vi passade givetvis på att ställa frågan om det finns något annat TV-program hon hade kunnat tänka sig ställa upp i.

– Den här branschen är speciell men rolig. Jag hade inte gjort kärleks-dejting-program igen, men jag hade kunnat göra något som är äventyrligt, inte Robinson, men kanske Över Atlanten. Lite äventyrligt och utmanande, svarar Sonja.

Vi på Filmtopp vill tacka Sonja för att vi har fått chansen att följa med på hennes fantastiska äventyr i "Bachelorette" Sverige 2024 och vi hoppas att vi snart får se henne i TV-rutan igen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL