Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
EXKLUSIVT: Graham Norton om Will Smith: "Vill ha honom tillbaka"

EXKLUSIVT: Graham Norton om Will Smith: "Vill ha honom tillbaka"

Filmtopp
Filmtopp | Intervju
20 november 2022
Filmtopp
Filmtopp | Intervju
20 november 2022

Talkshowvärlden pratar om vulgära gäster och Will Smith

Graham Norton är tillbaka med den 30:e säsongen av "The Graham Norton Show". I en exklusiv intervju berättar han om sina känslor för den långtgående succén men också sina tankar om Will Smiths Oscarsskandal.

The Graham Norton Show
Foto: BritBox.

Graham Norton är tillbaka med en ny säsong av sin älskade talkshow The Graham Norton ShowBritBox. Under åren är det få stjärnor som inte har suttit i den berömda soffan och delat med sig av sina tankar och idéer. Alla vi har som följt programmet vet också vilken otrolig förmåga den numera 59-åriga värden har för att få sina besökare att slappna av.

– Det är extraordinärt. Det är det märkliga i att inse hur lycklig jag är som har den här showen och en sådan långlivad karriär. Och det är de bra sakerna. Å andra sidan, om jag har haft den här showen så pass länga så måste jag vara ganska gammal. Det är det enda negativa jag kan se. TV är väldigt flyktigt. Utöve såpor är det väldigt få shower som har varat så länge som min. Jag är fullständigt medveten om att jag har fått en större bit av pajen än jag någonsin förväntat mig, säger Graham Norton.

Om vulgära skådespelare på besök

En anledning till att programmet har varat så länge är givetvis Nortons förmåga att få sina gäster att slappna av. Ibland ser vi till och med skådespelare bli så bekväma att deras vokabulär censureras med pipljud, så som Andie MacDowell och Eileen Atkins.

– Ibland tänker en ung skådespelare att detta är en show där man kan vara riktigt vulgär, men det är för mycket och vi klippte bort det. Men om det är någon som man tror att inte ens smör skulle smälta, som Andie MacDowell, då får det mig att verkligen skratta. Jag kommer ihåg när Andie gästade oss på nittiotalet och hon var en så älskvärd och rolig, men hon var inte samma kvinna som vi såg i förra säsongen och det är underbart att se vad som händer under dessa 20-någonting åren. Hon är så mycket mer avslappnad, har omfamnat sin ålder och låter håret bli grått. Jag menar, hon är fortfarande otroligt vacker, så för henne att omfamna sin ålder är ganska enkelt att göra, berättar Graham.

Han fortsätter: – Eileen Atkins kommer undan med det eftersom hon är äldre. Hon spelar en hel del ordentliga och propra roller, men jag känner en del och hon är inte alls särskilt proper bortom TV-rutan.

Om Will Smith och Oscarsskandalen

Under åren har Will Smith gästat showen åtta gånger och skapat flera minnesvärda ögonblick. Graham Norton kommenterar den berömda örfilen skådespelaren gav Chris Rock under årets Oscarsgala.

– Örfilen var förbryllande när det hände. Eftersom du blir inte Will Smith av slump. Han är en väldigt kontrollerad man. Han är väldigt rolig, vänlig och charmig, men han är också väldigt omtänksam. Det var det som gjorde det så chockerande för mig, av alla människor du trodde skulle tappa det verkade han vara den minst troliga. Vad han gjorde är inte försvarbart. Det var helt enkelt fel. Men om någon kan rehabilitera sig och komma tillbaka från något sådant, så skulle det kunna vara Will Smith, säger Graham Norton.

Skulle du vilja ha tillbaka honom i programmet?

– Jag vill ha honom tillbaka när vi inte behöver prata om Oscarsgalan. Även om han sa att han inte skulle vilja prata om det skulle publiken tänka, 'Lever Graham under en sten? Varför frågar han inte om detta?' Så det är klurigt.

Med det tackar vi BritBox för intervjun. Den 30 säsongen av The Graham Norton Show går nu att ta del av hos streamingtjänsten.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL