Tatiana Maslany om She-Hulk och att arbeta med Mark Ruffalo

Tatiana Maslany om She-Hulk och att arbeta med Mark Ruffalo

  • Disney+
21 augusti 2022 kl. 10:08

Glad stämning på pressträffen

She-Hulk är Marvels senaste projekt, och hade premiär den 18 augusti när det första avsnittet släpptes. I samband med det fick Filmtopp sitta med på en pressträff med några personer ur seriens produktion, bland annat huvudrollsinnehavaren Tatiana Maslany.

Det var minst sagt en bubblig och härlig stämning på presskonferensen. Trots att jag satt med i ett zoom-möte, där Tatiana Maslany, Kat Coiro, Ginger Gonzaga och Jessica Gao befann sig i Los Angeles ett helt hav bort från mig, kunde man känna av det sköna humöret de alla fyra kvinnorna var på. Kanske var Kat Coiro, seriens regissör, ändå gladast. För henne är detta en dröm som gått i uppfyllelse:

– Jag minns så tydligt hur jag som liten flicka såg omslaget till en av She-Hulk-serietidningarna bland den uppsjön av manliga serietidningshjältar. Och att jag inte visste vem hon var eller vad det var, men att jag blev berörd av det. Så när den här TV-serien kom till, var det verkligen kulmen på en dröm.

Den livslånga drömmen förverkligas nu alltså med Tatiana Maslany i huvudrollen. 

– Att stiga in i rättssalen var väldigt spännande och kul! Det var roligt att vara med i ett projekt som, du vet, har alla Marvel-element. Alla de här stora actionscenerna och så vidare. Men, så har vi också saker som att She Hulk swipear på en dejtingapp, och att hon måste hjälpa sin pappa att städa ur garaget. Så vi har en del mysiga och fina ögonblick som gjorde mig exalterad att få vara med.

Bild från She-Hulk: Attorney at Law
Tatina Maslany som Jen Walters, aka She-Hulk. Foto: Disney

Hunden avbröt det glada beskedet

She-Hulk aka Jennifer Walters bästa vän heter Nikki. Hon spelas av Ginger Gonzaga, ett relativt okänt namn i dessa sammanhang. Under presskonferensen pratar hon bland annat om hur hon hoppas att serien ska inspirera flickor runt om i världen, och att serien ska bli så framgångsrik att det görs She-Hulk-dräkter till hundar, eftersom hon själv är hundägare. Hennes hund var också närvarande när Gonzaga fick rollen som Nikki.

– Jag var så glad att få beskedet, men precis när jag fick samtalet så hade min valp precis gjort sina ärenden i vardagsrummet! Det var verkligen ”Wow! Jag ska vara med i MCU, men vänta en sekund, jag ska bara städa upp efter min otränade valp”, säger hon.

Hon skrattar åt händelsen och säger att Nikki definitivt är en person hon själv skulle vilja vara vän med. Efter hundanekdoten byts det till ett mer seriöst ämne, där huvudmanusförfattaren Jessica Gao berättar vad hon gillade med projektet. Hon avslöjar också att detta blev fjärde gången gillt hos Marvel.

– Det vackra med TV-serier är att man, till skillnad från filmer, har mycket tid att sitta ner med karaktären och faktiskt lära känna den. På det sättet får man verkligen ta reda på vem Jen Walters är ända in i benmärgen. För mig var detta ett drömjobb, men vet du, jag har faktiskt blivit nekad av Marvel tre gånger tidigare för andra projekt. Så, jag antar att det är fjärde gången gillt som gäller för mig!

Tatiana Maslany berättar vad hon själv gillar med sin karaktär.

– Jag tycker det finns en slags medvetenhet hos She-Hulk där hon kan gå sömlöst från Jen till She-Hulk och tillbaka igen. Det tillsammans med hennes relation till publiken genom metahumorn känns nästan som en förlängning av hennes superkrafter. Den hypermedvetenheten tycker jag om.

Som vi även var inne på i vår recension om serien, så är She-Hulk på många sätt en sitcom, men även en Marvelserie med allt vad det innebär. Intressant var det då att höra Kat Cairo diskutera vilken genre hon själv tycker att serien tillhör.

– Det skulle ta väldigt lång tid att svara på den frågan egentligen, för jag skulle nog säga att varje avsnitt har en egen ”smak”. Vi har använt oss av så många olika genrer. Det enkla svaret skulle väl vara att serien är en halvtimme lång ”legal comedy”. Men den har också cinematiska delar och drama, action, spänning osv.

Jessica Gao håller med och fyller i:

– För mig är det mycket humor eftersom serietidningen hade det. Det viktigaste för mig var att metahumorn, brytandet av fjärde väggen och självmedvetenheten fanns med. För det var John Byrnes berättelse med She-Hulk som gjorde att jag förälskade mig i den.

Jessica nickar med i svaret och tillägger:

– Ja, och sen försökte vi alltid hålla balansen mellan att hedra komedin som fanns i manuset och som skådespelarna själva tog med sig varje dag. Men samtidigt också få plats med det som passar in i MCU visuellt, och även känns cinematiskt. Så vi fick alltid gå fram och tillbaka mellan det för att få rätt balans.

Bruce Banner får se upp, because there´s a new Hulk in town. Foto: Disney

Mark Ruffalo ett bra stöd för Maslany

Marvel har ju som vi alla vet redan en Hulk, och för Tatiana var Mark Ruffalo en stor hjälp i början:

– Mark var verkligen så himla öppen med min process att bli She-Hulk, han berättade allt som han själv upplevde i sin egna process.

Tatiana berättar hur hjälpsam och trevlig Mark Ruffalo var mot henne, och avslutar sedan med en något annorlunda anekdot från inspelningarna.

– En sak som jag fick bevittna var när han liksom ligger ner på marken, som Bruce, och sedan reser sig upp som Hulken. Alltså verkligen att han från att ligga helt platt plötsligt står upp, en så kallad kip [en rörelse man utför i gymnastik]. Det såg helt omänskligt ut, och då tänkte jag att ”jaha, så det händer när du spelar en karaktär i tio år och du fysiskt förkroppsligar figuren. Du får göra coola saker som det”.

Med det tackar vi Disney+ och Marvel för att vi fick delta på presskonferensen. She-Hulk streamas på Disney+ och första avsnitt finns nu att streama.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL