Själen
Själen

Själen

1 tim 41 min | Animerat, Familj, Komedi, Fantasy | 25 dec 2020

IMDB

1 tim 41 min | Animerat, Familj, Komedi, Fantasy | 25 dec 2020

ANNONS

Originalspråk
Engelska
Land
USA

Budget
$150,000,000
Intäkter
$121,500,000

Streama Själen här

Hyr/köp Själen här

Har du någonsin undrat var din passion, dina drömmar och dina intressen kommer från? Vad är det som gör dig… till dig?

Streama Själen här

Hyr/köp Själen här

Har du någonsin undrat var din passion, dina drömmar och dina intressen kommer från? Vad är det som gör dig… till dig?

ANNONS
ANNONS

Rollista

Inget att se ikväll?

Jag vill se en i genren som streamas på
ANNONS
ANNONS


Recension

Gå till recensionen

Sebastian Ahokas

Sebastian Ahokas

25 december 2020

Själen (2020)

Disneys stora film för julen 2020 ger tittarna inte bara en mysig stund i soffan, utan också en riktig tankeställare om vad som gör livet värt att leva. Något som kanske aldrig har varit viktigare.

Joe Gardner är en jazzpianist som hela livet drömt om att få leva som professionell musiker, men har fått se drömmen allt mer distanserad och jobbar istället som musiklärare på en skola. Men så en dag får han sitt livs chans att få spela med en riktig superstjärna.

Är det nu det vänder för honom? Inte riktigt. När allt plötsligt ska hända trillar han ner i en brunn och hamnar i koma. I sin koma hamnar Joe och hans själ på en plats där vissa själar förbereder sig för ett liv på jorden och vissa på att vandra in i ljuset. Den stora frågan är hur det ska gå för Joes själ.

"Samarbetet Disney-Pixar fortsätter att briljera."

Under åren har vi fått se många högklassiga och fängslande filmer från Disney och Pixar. Något som vi med Disney Plus lansering fått en påminnelse om. Senaste Pixar-filmen som jag verkligen gillade och som även gick hem hos Oscarsakademin var Insidan ut som kom ut 2015. Nu är mannen bakom samma film och andra storslagna Pixar-verk – Pete Docter – tillbaka igen och visar med Själen varför han fick jobbet som produktionsbolagets kreativa chef.

Själen påminner till viss del om just Insidan ut då kroppen och människans funktioner och sätt att leva är i fokus. Men istället för att centrera sig kring något så konkret som kroppen och hjärnan blir det i Själen lite mer komplicerat och existentiellt. Som titeln avslöjar handlar det nu om själen. Filmen bjuder som vanligt när det kommer till Pixar på en hel del värme och humor för både unga och gamla. Men det är framförallt det tänkvärda som är centralt i julens storfilm från den ambitiösa och kloka animeringsstudion.

Efter ett minst sagt tungt år vill Pete Docter och hans kreativa kollegor på Pixars studio få oss att stanna upp, tänka och se på livet ur nya ögon. Själen är en omtumlande resa som får en att fundera över vad som verkligen är viktigt i livet. Det är en kroppsbytarkomedi i form av en känslosam resa, som ibland kan liknas med en berg- och dalbana under 100 minuter och som får en kastas mellan skratt och funderingar på ett känslofyllt och välgjort vis. De små barnen som inte nödvändigtvis kommer att reflektera särskilt mycket över det existentiella garanteras oavsett roliga stunder och skratt.

För fler recensioner --> Scrolla vidare!

ANNONS
ANNONS

Filmer som liknar Själen

Relaterade artiklar

{{article.type}}

{{article.title}}

{{article.subHeader}}

ANNONS
ANNONS

Från Filmtopps YouTube-kanal

Visa mer
ANNONS

Mest läst senaste veckan

ANNONS
ANNONS

Nya filmer och serier

Filmtopps iPhone-app

All streaming på ett ställe.

Filmtopps Android-app

All streaming på ett ställe.

Vi samlar all streaming.

Testa vårt supersök!