Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Tre streamtips för helgen

Tre streamtips för helgen

Filmtopp
Filmtopp | Lista
22 januari 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
22 januari 2020

Martin Scorsese-dokumentär och spännande kriminalare.

Netflix och SVT Play står för helgens hetaste streamtips. Vi slår ett extra slag för den spännande svenska serien "Tunna blå linjen" som inleder serieåret 2021 ruskigt starkt.

Pretend It's a City – Netflix

Skapare: Martin Scorsese
Genre: Dokumentär

Den New York-baserade författaren Fran Lebowitz har hängt, skrivit och tyckt till om livet i den stora staden till en grad av att hon nu är känd för sitt skarpa sätt att tänka och se på världen. Genom en lång vänskap med den legendariske filmskaparen Martin Scorsese har det nu mynnat ut i en dokumentärserie ingen visste att de behövde – förutom möjligtvis Scorsese själv då.  

Pretend It’s a City på Netflix är en härligt udda och ärlig dokumentärserie, som förhoppningsvis kommer att leva ett långt och fint liv som en dold men skarpt slipad diamant bland streamingtjänstens algoritmer.

betyg 4 av 5

Tunna blå linjen – SVT Play

Skapare: Cilla Jackert
Genre: Drama, Thriller

I Tunna blå linjenSVT Play får vi följa livet på en polisstation i Malmö. Det är ett liv fyllt av livsavgörande utryckningar, hård press och utsatthet i olika former. Vi får också ta del av polisernas tuffa vardag och livets alla sidor när arbetsdagen väl är över.

Förra året spände SVT sina muskler rejält när man släppte den mycket omtalade serien Kalifat. Årets första storsatsning är minst lika imponerande som fjolårets succédrama.

Betyg 4 av 5

Undercover – SVT Play

Skapare: Peter Moffat
Genre: Thriller

Undercover följer den brittiska advokaten Maya Cobbina vars känslor rivs upp när en av hennes amerikanska klienter sedan 20 år tillbaka slutligen ska avrättas. Vi kastas som tittare in i en berättelse vars upplösning och förklaring utspelar sig både i nutid och 1996, där vi under säsongens gång får veta allt mer om vad som egentligen hände där för 20 år sedan. 

Tack vare framför allt Okonedos skådespel, men även Lesters, så lyckas man landa både dramat och de mer övergripande och spännande thriller-delarna på ett imponerande effektivt sätt. Vi har fått vänta länge, men Undercover som finns att se på SVT Play har definitivt varit värd all väntan.

betyg 4 av 5

För fler listor och tips --> Scrolla vidare!