Cats
Cats

Cats

1 tim 50 min | Fantasy, Komedi, Drama | 19 dec 2019

IMDB

1 tim 50 min | Fantasy, Komedi, Drama | 19 dec 2019

ANNONS

Originalspråk
Engelska
Land
Storbritannien, USA

Budget
$95,000,000
Intäkter
$77,276,321

Regi
Tom Hooper

Streama Cats här

Hyr/köp Cats här

Filmversion av musikalklassikern av Andrew Lloyd Webber, uppbyggd kring kattdikterna ur De knepiga katternas bok.

Streama Cats här

Hyr/köp Cats här

Filmversion av musikalklassikern av Andrew Lloyd Webber, uppbyggd kring kattdikterna ur De knepiga katternas bok.

ANNONS
ANNONS

Rollista

Inget att se ikväll?

Jag vill se en i genren som streamas på
ANNONS
ANNONS


Recension

Gå till recensionen

Jonatan Blomberg

Jonatan Blomberg

28 december 2019

Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer (säsong 1)

Netflix har under de senaste åren hittat ett gäng spännande, hemska och smått otroliga ämnen att göra dokumentärserier om. "The Keepers", "Making a Murderer" och "The Devil Next Door" får nu sällskap av ännu en helt otrolig historia i "Don't F**k with Cats".

Innan jag börjar beskriva vad som är så speciellt med just denna dokumentärserie så måste vi bara adressera faktumet att serien har ett galet långt namn och en ännu värre svensk översättning; Tassarna bor från katterna: Nätjakten på en mördare... så låt oss helt enkelt enas om att kalla den Don't F**k with Cats.

Det är väl ingen som har missat att filmklipp och memes på katter är bland det mest populära man kan hitta på internet? Söta, fula, klantiga, smarta, onda, pratsamma, små, stora, svarta, vita, håriga eller hårlösa... det verkar inte spela någon roll. Kärleken är till kattklippen är lika stora.

Men klipp på katter som torteras till döds? Då stiger vi in på en helt annan del av internet, där ett viralt hat kan få folk att göra nästan vad som helst för hämnd. Vilket är precis vad som händer i Don't F**k with Cats, innan historien tar oväntad vändning till det värre.

Vi får följa "internetveteranerna" Deanna Thompson och John Green, två vanliga människor med vanliga liv, som spenderade sina kvällar i jakten på den unge mannen som torterade kattungar till döds... och värre saker, för att sedan lägga ut klippen från det på nätet. Men genom att analysera varje minsta detalj i varje klipp, kort och ljudfil så lyckas hobbydetektiverna få fram allt mer information om mannen bakom de hemska brotten.

Det finns ingen tvekan om att det här är en dokumentär som är väldigt sevärd. Man får för övrigt inte se några av de hemska klippen eller bilderna i serien, utan man får "enbart" se Deanna, John och några poliser se dem och reagera över hemskheterna vilket blir starkt nog.

Faktumet att förövaren i fråga verkar ha utfört brotten för att få uppmärksamhet gör däremot hela dokumentärseriens existens till lite av ett problem, vilket bland annat är varför hens namn lämnats utanför denna recension. Men det här är även något som adresseras i dokumentären och trots att gränsen är fin så kan jag inte göra annat än att rekommendera alla att ta del av Don't F**k with Cats.

ANNONS
ANNONS

Filmer som liknar Cats

Relaterade artiklar

{{article.type}}

{{article.title}}

{{article.subHeader}}

ANNONS
ANNONS

Från Filmtopps YouTube-kanal

Visa mer
ANNONS

Mest läst senaste veckan

ANNONS
ANNONS

Nya filmer och serier

Filmtopps iPhone-app

All streaming på ett ställe.

Filmtopps Android-app

All streaming på ett ställe.

Vi samlar all streaming.

Testa vårt supersök!