Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Tindersvindlaren – vad hände sen?

Tindersvindlaren – vad hände sen?

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
20 juni 2022
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
20 juni 2022

Fortsätter leva ett lyxliv...

Efter att ha lurat kvinnor världen över på enorma summor pengar fortsätter bedragaren Simon Leviev sitt lyxliv och trots att möjligheter har presenterats för honom har hans agerande fått konsekvenser.

Livet efter bedrägerierna som skildrades i Netflix-dokumentären

Hans livsstil idag

Som det ser ut bor Simon Leviev i Tel Aviv i Israel som en fri man och var senast sedd i ett förhållande med modellen Kate Konlin. Hans livsstil ser fortsatt ut att vara präglad av dyra kläder, resor och bilar.

Leviev är rapporteras numera vara representerad av den Los Angeles-baserade managern Gina Rodriguez på agenturen Gitoni. Rodriguez är ett uppmärksammat namn då hon tidigare arbetat som porrskådespelare, under namnet "Mommy XXX", och har klienter som tv-personligheten Mama June från Here Comes Honey Boo Boo.

Simon Leviev sägs har stora planer för framtiden och rapporteras vilja ge ut en bok, samt leda en podcast där han berättar vad man ska och inte ska göra när det kommer till dejting. Han ska också vilja vara i centrum i ett dejtingprogram där kvinnor tävlar om hans kärlek.

I dag säljer han dyra hälsningar via Cameo under namnet Simon Leviev (födelsenamn Shimon Hayut). Profilen påstår också att han har planer på att spela in musik med French Montana och kanske till och med Snoop Dogg och 50 Cent, när han åter har möjlighet att resa. Enligt Leviev kommer pengarna han tjänar huvudsakligen genom Bitcoin-handel.

Stäms av Leviev-familjen

Efter att han utgett sig för att vara sonen till Lev Leviev, och tillhöra "diamantfamiljen" Leviev, har den riktiga familjen Leviev nu vidtagit rättsliga åtgärder mot honom. Familjen menar på att han har falskt representerat och svärtat ned familjenamnet, och dragit nytta av de fördelar som kommer med att bära namnet.

Som Netflix-dokumentären skildrar har Simon Leviev mottagit otaliga gåvor genom list och lögner med hjälp av familjen Levievs namn, vilket är en av anledningarna till att de nu stämmer honom. Familjens advokat har gått ut med att detta bara är början på de anmälningar som kommer att lämnas in gällande Simon Leviev, och att de kommer anmäla alla som har tjänat och fortfarande tjänar på identitetsstölden.

Om familjen vinner i rätten planerar de att donera pengarna till alla hans offer för att hjälpa dem att bli skuldfria igen. 

Portad från Tinder

Genom dejtingappen Tinder letade Simon Leviev efter kvinnor som han kunde manipulera och lura på pengar för att fortsätta sin luxuösa livsstil. När dokumentären Tindersvindlaren kom ut på Netflix den 2 februari 2022 var han fortfarande aktiv på dejtingappen och visade inga tecken på ånger eller skuld.

Tinder har efter dokumentärens lansering gått ut med att de gjort en intern utredning och att Simon Leviev inte längre har några aktiva konton hos dem under något av sina alias. Tinder har även gått ut med nya riktlinjer för hur man som användare kan skydda sig mot så kallade “Romance Scams”.

Simon verkar dock inte vara i behov av Tinder i dagsläget. Flickvännen Kate Konlin försvarar sin pojkvän och påstår att det som framställs i dokumentären är en falsk historia, med argumentet att Simon Leviev aldrig lånat pengar av henne.

Påstår att allt är lögn

När det kom till Netflix-dokumentären ville Leviev först inte uttala sig, men efteråt har han gjort intervjuer, som en exklusiv med Inside Edition. I intervjun hävdar han att han bara är en singelkille som sökte efter snygga tjejer på Tinder, och att han blev överraskad över att så många kvinnor var villiga att resa för att träffa honom trots att de inte kände honom.

Simon påstår att han inte alls är det monster som han har framställts att vara. Han säger också att inga av kvinnorna blev lurade på pengar, ingen blev hotad och han menar att han aldrig utgett sig för att vara sonen till miljardären Lev Leviev. Enligt honom själv är han inte en bedragare utan en äkta affärsman, och att ingen som inte känner honom har rätt att döma honom.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL