Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Tindersvindlaren är den dokumentär på Netflix

Tindersvindlaren uttalar sig – "Jag är inte en bluff"

  • Netflix
Jonathan Smeds | Nyhet
24 februari 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
24 februari 2022

Simon Leviev försvarar sig själv

Simon Leviev, som fått det ökända smeknamnet "Tindersvindlaren" efter dokumentären med samma namn, har valt att ge sin sida av historien.

Netflix-dokumentären Tindersvindlaren har gått varm på streamingtjänsten, och har blivit ett skräckexempel på hur det kan gå om man blir lurad på dejtingsidorna. En av de som är med i dokumentären och berättar om sina upplevelser är svenskan Pernilla Sjöholm. Hennes första dejt med Tindersvindlaren, Simon Leviev, var i Amsterdam där han bjöd henne på alla sorters lyxigheter.

De påbörjade snart en kärleksrelation, åtminstone trodde Pernilla det. Han gav skenet av att vara en förmögen man, och kunde på så sätt lura henne till att låna ut höga summor pengar till honom. Hon var dock inte den enda som råkade ut för bedrägeriet, och vissa tror att han kan ha lurat till sig så mycket som 900 miljoner kronor.

Pernilla Sjöholm i dokumentären Tindersvindlaren
Pernilla Sjöholm i dokumentären Tindersvindlaren. Foto: Netflix

Leviev dömdes 2019 till 15 månaders fängelse, men är i dag en fri man. Han håller inte med om den bild som målas upp av honom i dokumentären. Skaparna till filmen erbjöd honom att få ställa upp på en intervju, vilket han tackade nej till. Nu har Simon Leviev valt att uttala sig i en intervju med Inside Edition istället. I den säger Leviev att han bara var en singelkille som ville träffa tjejer på Tinder. Att Simon Leviev skulle försökt bluffa till sig pengar nekar han kraftigt.

 – Jag är en legitim affärsman. Jag köpte bitcoin 2011, som då var helt värdelöst, jag behöver nog inte ens säga hur mycket det är värt nu, säger han.

Han påstår sig även vara den största gentlemannen i världen, och att folk som inte känner honom inte heller kan döma honom som person. Under intervjun dyker även hans nuvarande flickvän Kate Konlin upp, och hon tar sin pojkvän i försvar.

– Herregud, hur kan liksom någon ens skapa en sån påhittad historia? frågar hon sig och säger att Leviev aldrig lånat pengar av henne.

Pernilla, och flera av de andra som utsatts för Tindersvindlaren, lever i dag med höga skulder. Tindersvindlaren finns att streama på Netflix.

Se intervjun med Simon Leviev här:

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL