Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Tindersvindlaren

Tindersvindlaren stäms av familjen Leviev

  • Netflix
Jonathan Smeds | Nyhet
02 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
02 mars 2022

Känner att han utnyttjat deras namn

Turerna kring tindersvindlaren fortsätter. Nu stäms han av familjen Leviev för att ha använt deras namn.

Den förmögna familjen Leviev, där pappan i familjen, Lev, kallas för "king of diamonds" har skickat in en stämningsansökan mot Simon Leviev. De anklagar Simon, vars egentliga namn är Shimon Hayut, för att ha använt deras namn i en del av hans bedrägeri, där det verkat som att han tillhört familjen.

Hayut uppmärksammades i dokumentären Tindersvindlaren, där det framkommer att flera kvinnor han träffat på dejtingappar lurats på höga belopp av pengar. Levievs familjeadvokat Guy Ophir säger att denna stämning bara är början, och att alla som varit en del i Hayuts bedrägerier kommer straffas.

– Shimon Hayut är en bedragare som stal vår familjs identitet. Han har försökt utnyttja vårt goda namnet för att lura flera offer på miljontals med dollar. Han har ingen relation till familjen Leviev och inte heller någon koppling till vårt företag LLD Diamonds, säger Lev Levievs dotter Chagit till NBC.

En representant för Hayut har lämnat följande uttalande till TMZ:

– Simon tror att familjen endast försöker ta plats i detta narrativ, i ett försök att publicitet efter seriens [Tindersvindlaren] succé. Simon bytte dessutom lagligen sitt namn 2015 och ser fram emot att få detta utkastat från domstolen. 

Därmed verkar Shimon Hayut, eller Simon Leviev, fortfarande anse sig vara helt oskyldig till alla anklagelser. Förra veckan gick han ut till sitt egna försvar angående att han skulle ha lurat kvinnor på pengar.

Tindersvindlaren finns att se på Netflix.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL