KLART: Då släpps Netflix nya svenska serie En helt vanlig film

En helt vanlig familj säsong 2 – Detta vet vi

  • Netflix
Axel Diedrichs
27 november 2023 kl. 11:11

Räkna inte med att det kommer mer av Netflix svenska succé

Netflix nya svenska serie toppar streamingtjänstens mest populära-lista, men trots detta är det osannolikt att vi får se "En helt vanlig familj" säsong 2.

I fredags, den 24 november, var det premiär för nästa stora svenska Netflix-serie, En helt vanlig familj, som bygger på boken med samma namn av Mattias Edvardsson. Berättelsen kretsar runt familjen Sandell som får sin stillsamma vardag omkullkastad när 19-åriga dottern Stella blir anklagad för mord och tagen till häkte. Föräldrarna gör då allt för att förstå vad som har hänt och hur de ska ta sig till i vad som är en extrem situation.

Det blev en omedelbar succé för den nya serien namn som Alex Karlsson Tyrefors, Christian Fandango Sundgren och Björn Bengtsson på rollistan (läs Filmtopps intervju med stjärnorna här). Men gällande en fortsättning så ser det likväl mörkt ut. 

En helt vanlig familj säsong 2 – Detta vet vi
Björn Bengtsson. Foto: Netflix.

Därför är det osannolikt att Netflix gör "En helt vanlig familj" säsong 2 

Det har varit mycket bevakning av den helt nya Netflix-serien som har fått fin respons av Sveriges kritiker, och gällande tittarnas intresse så har även det varit väldigt stort. Serien är etta på Netflix lista med deras mest populära serier. Så varför är det osannolikt att vi får en andra säsong av En helt vanlig familj?

Den största faktorn som talar för att man inte gör en fortsättning är att produktionen är formad som en miniserie, det vill säga att den är gjord med intentionen att ta slut efter en säsong. Mycket riktigt berättar de sex avsnitten klart den historia som Mattias Edvardsson skrivit. En annan stor punkt som gör det osannolikt att vi får mer är just att den bygger på en förlaga som det i sig inte finns någon fortsättning på.

Netflix har gjort ett flertal nordiska miniserier som inte har kommit tillbaka med en till säsong, däribland KastanjemannenClarkThe Playlist och Störst av allt. Streamingtjänsten har inte kommunicerat ut några planer på att göra En helt vanlig familj säsong 2, vilket talar för att den gör dem sällskap. 

Tills vi hör något som talar för en fortsättning på serien så råder vi dig att inte längta för mycket efter en till säsong. Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL