Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Egna serier från Netflix att streama i sommar

Egna serier från Netflix att streama i sommar

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
20 juni 2020
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
20 juni 2020

Ta en paus från värmen med dessa hyllade Netflixserier.

Filmtopp tipsar om årets Netflixoriginal som är perfekta att streama under sommaren. Vi bjuder dessutom på några bonustips i form av gamla favoriter.

Våren ligger bakom oss och sommaren är äntligen här. Allt blir i allmänhet lite lättare när man känner solens strålar värma, men man kan inte vara ute i det fina vädret hela tiden. Ibland måste man svalka sig från sommarvärmen och vilket bättre sätt finns det att göra det på än att koppla av framför en härlig serie? 

Det har kommit ut en hel del nya bra serier på Netflix under de senaste månaderna, både i form av helt nya titlar och nya säsonger för redan älskade serier – Filmtopp tipsar om Netflixserierna som varit våra favoriter i år. 

För den som är ute efter fler serietips så listar Filmtopp kontinuerligt de bästa serierna på Netflix.

Bloodride

Norska Bloodride på Netflix
Foto: Netflix

Våra norska grannar glänser fullkomligt med Netflixserien “Bloodride”. Denna blodiga splatterfest till antologiserie i sex delar är full av festliga vändningar och en hel del absurd humor. 

Bloodride passar som bäst under den sena sommarkvällen tillsammans med några vänner. Med tanke på antologiformatet går det smidigt att ta ett avsnitt i taget – vilket också kan vara en nödvändighet för den lättskrämda. 

Betyg på IMDb: 6,3

Filmtopps betyg:

4 av 5 till Bloodride

BoJack Horseman

Se BoJack Horseman på Netflix
Foto: Netflix

Efter sex underbara säsonger gick “BoJack Horseman” i graven. Den animerade serien om den gamle avdankade skådespelaren till häst har förgyllt mångas tillvaro i åratal. Seriens sista säsong var även den gedigen med sin mörka humor och sitt existentiella drama. 

BoJack Horseman är en perfekt serie för den som gillar animerade komedier för vuxna. Det som särskiljer serien från sina konkurrenter är hur djupt den vågar gräva i det mänskliga psyket och hur (framgångsrikt) experimentell den ofta är.

Betyg på IMDb: 8,7

Filmtopps betyg:

Fyra till BoJack Horseman

Chilling Adventures of Sabrina

Sommartips på Netflix: Chilling Adventures of Sabrina
Foto: Netflix

“Chilling Adventures of Sabrina” kanske inte är allas kopp te, men för fans av ungdomsserier med inslag av häxkonster så finns det inget bättre alternativ där ute. Den tredje säsongen av serien kom tidigare i år och den bjöd precis som tidigare säsonger på härlig underhållning.

Serien är som gjuten för stunderna då du bara vill luta dig tillbaka i soffan och njuta av underhållning, utan att behöva använda hjärnan allt för mycket. Chilling Adventures of Sabrina är inte på något sätt simpel, men den är lättsmält och behaglig – vilket måste anses vara en bedrift med tanke på spänningen som den trots allt ger utrymme till.

Betyg på IMDb: 7,6

Filmtopps betyg:

4 till Chilling Adventures of Sabrina

Locke & Key

Locke and Key på Netflix
Foto: Netflix

“Locke & Key” har många parallella karaktärsdrag med Chilling Adventures of Sabrina, men är måhända inte riktigt lika kravlös underhållning. Denna efterlängtade serie, som befann sig i produktionslimbo på tok för länge, innehåller drama, skräck och inslag av fantasy. 

Locke & Key är det givna alternativet för den som älskar mysterier och det oväntade. I denna serie, där nycklarna öppnar dörrar till det mest osannolika, kan vad som helst hända. 

Betyg på IMDb: 7,4

Filmtopps betyg:

Fyra till Locke & Key

Dracula

Claes Bang i Netflix Dracula
Foto: Netflix

Den klassiska karaktären “Dracula” är back with a Bang! Ja, alltså Claes Bang, dansken som vi bland annat sett i Ruben Östlunds The Square (2017). Bang spelar nämligen rollen som Dracula i Netflix välproducerade miniserie om den legendariska karaktären.  

I tre avsnitt på 90 minuter vardera har skaparna av hyllade BBC-serien Sherlock, Mark Gatiss och Steven Moffat lyckats knåpa en minst sagt sevärd serie. Ett avsnitt av Dracula är perfekt under sommarkvällen tillsammans med ett glas vin – rött såklart.  

Betyg på IMDb: 6,8

Filmtopps betyg:

Fyra till Dracula

Messiah

Se Messiah på Netflix
Foto: Netflix

“Messiah” blev Netflix första originalpremiär under 2020. Som seriens namn antyder så behandlar den det evigt kontroversiella ämnet som är religion. Trots att Messiah har delat både publik och tittare så anser Filmtopp att serien skickligt navigerar mellan att lyfta frågor kring religionsfrihet och tro, utan att trampa någon specifik på tårna. 

Det finns helt klart utvecklingspotential inför fortsatta säsonger av Messiah, men det är en mycket sevärd serie som absolut inte bör avfärdas på grund av tematiken som berörs.

Betyg på IMDb: 7,7

Filmtopps betyg:

Fyra till Messiah

Kingdom

Netflixserien Kingdom är en fullpottare
Foto: Netflix

Den sydkoreanska zombieserien “Kingdom” är en actionspäckad skräckis som träffar mitt i prick i så gott som alla kategorier. Den första säsongen av serien var en fullpottare som fick en att bita på naglarna och otroligt nog så lyckades den andra säsongen hålla samma höga nivå. 

Kingdom är välskriven, den är välproducerad, den är väl regisserad och den är väl värd din tid. Serien, som förtjänar mycket mer uppmärksamhet, är en av Netflix allra bästa. Av Filmtopps sylvasse recensent, Jonatan Blomberg jämförde Kingdom med hyllade Game of Thrones, “men med skillnaden att Kingdom har ett avsevärt bättre manus”.

Betyg på IMDb: 8,4

Filmtopps betyg:

Full pott till Kingdom

After Life

Streama After Life på Netflix
Foto: Netflix

Andra säsongen av Ricky Gervais “After Life”, som landade på Netflix under våren, gjorde ingen besviken. Aldrig tidigare har Gervais lyckats beröra på djupet på samma sätt som i After Life. Vi är väl medvetna om att Gervais vet hur man lockar fram ett skratt, men med andra säsongen av After Life så befäster han sig som en mästare även på gripande drama.

Serien bör ses av den som är redo att känna hur hjärtat kramas åt, men som också vill få utlopp för ett och annat skratt. After Life är för dig som vill ta del av en tårdrypande inramning av vad det innebär att vara mänsklig.

Betyg på IMDb: 8,5

Filmtopps betyg:

Full pott till After Life

The Midnight Gospel

The Midnight Gospel på Netflix
Foto: Netflix

Det är dags för listans andra animerade komediserie för vuxna i form av “The Midnight Gospel”. Denna fullkomligt unika serie handlar om en rymdcastande man som reser runt i universum med hjälp av sin krånglande universumsimulator för att intervjua den ena underliga varelsen efter den andra. Resultatet blir ett färgsprakande utforskande om livets stora frågor.

The Midnight Gospel passar lika bra till morgonkaffet för att sätta igång hjärnan innan du går ut i solen som klockan tre på natten när du inte kan sova och vill filosofera över livet. Det spelar med andra ord ingen roll när du ser serien, så länge som du faktiskt gör det.

Betyg på IMDb: 8,3

Filmtopps betyg:

Full pott till The Midnight Gospel

Netflixserie för sommaren: Castlevania
Foto: Netflix

Castlevania

Netflix lilla mästerverk “Castlevania” har i tre säsonger bevisat att det går att göra kvalitativ underhållning som är baserad på tv-spel. Castlevania är en animerad serie i anime-struk som inkluderar vampyrjägare, övernaturliga varelser och (för andra gången på listan) självaste greve Dracula. 

Den tredje säsongen avviker en del från storyn i de föregående två, men trots detta så lyckas den tack vare ett gediget manusarbete vara snudd på perfekt. 

Betyg på IMDb: 8,2

Filmtopps betyg:

Full pott till Castlevania

4 Netflixklassiker att streama i sommar.

Narcos

Netflixoriginalet Narcos
Foto: Netflix

Netflix biografiska kriminaldrama om Pablo Escobar och de colombianska drogkartellerna är inte bara en av streamingtjänstens populärare serier, den är också en av deras bättre. 

Det finns tre exemplariska säsonger av Narcos att binge-titta på och var och en av dem håller riktigt hög kvalitet med sin ständiga spänning och sina intriguer där allt är på liv och död.

När du tittat klart på Narcos tre ursprungliga säsonger så kan du passa på att ge spin off-serien Narcos: Mexico en chans. 

Betyg på IMDb: 8,8

Daredevil

Daredevil på Netflix
Foto: Netflix

“Daredevil” är Netflix sjunde högst rankade originalserie på Imdb. Trots en hängiven följarskara och hyllningar från kritiker så fick serien inte någon fortsättning efter sin tredje säsong. 

Samtliga säsonger av serien är välskrivna, innehåller en hel del imponerande actionscener och bjuder på stundvis riktigt bra skådespel. Vincent D’Onofrio är fullkomligt genial i rollen som maffiabossen Wilson Fisk.

Betyg på IMDb: 8,6

Stranger Things

Streama Stranger Things på Netflix
Foto: Netflix

Det är någonting med “Stranger Things” som bara osar av sommarlovskänsla. Det kanske har att göra med hur flitigt serien rycker i nostalgisträngarna, eller hur barnen i serien samlas för att umgås om kvällarna så som man själv gjorde som ung – oavsett så är serien det perfekta alternativet under en sommarkväll. 

Det skulle eventuellt kunna anses aningen långsökt att benämna Stranger Things som en “Netflixklassiker” med tanke på att serien fortfarande är igång och enbart inne på sin tredje säsong, men som plattformens kanske populäraste serie känns den trots allt given att inkludera. 

Betyg på IMDb: 8,8

Black Mirror

Black Mirror på Netflix
Foto: Netflix

Inför sin tredje säsong tog “Black Mirror” steget över till Netflix och sedan dess har det blivit ytterligare två säsonger och en uppmärksammad långfilm. Den innovativa antologiserien skildrar dystopiska framtidsscenarion där människan missbrukar sina teknologiska framsteg gång på gång. 

Serien är Netflix näst högst rankade serie på Imdb (efter Our Planet) och med tanke på hur hög nivå Black Mirror håller i avsnitt efter avsnitt, så kan vi inte annat än att hålla med Imdbs användare. 

Betyg på IMDb: 8,8

Ta på dig solglasögonen, gå ut i solskenet, njut av värmen och skynda dig sedan hem till tv-soffan för att streama någon av ovan nämnda Netflixfavoriter. Sommaren är till för att njuta – och det gör man bäst framför en bra serie!

NÄSTA ARTIKEL