Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Disney+ serier – fem bra nyheter att streama i höst

Disney+ serier – fem bra nyheter att streama i höst

Filmtopp
Filmtopp | Artikel
12 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
12 september 2020

Disney Plus-serierna att se fram emot.

Filmtopp tipsar om de nya serierna på Disney+ som är perfekta att titta på när du gömmer dig undan höstrusket.

Disney+ serier – fem bra nyheter att streama i höst
Foto: Disney.

Den 15 september, tio månader efter lanseringen i USA, så har Disney+ äntligen letat sig hela vägen till den svenska marknaden – och Filmtopp har givetvis vaskat fram några serier som du kan avnjuta under hösten.

Det har varit några vändor fram och tillbaka, men Disney Plus Sverige är till slut här med sitt fantastiska utbud av Disneyklassiker, samt alla imponerande Marvel-, Star Wars-, Pixar- och National Geographic-titlar. 

Den relativt unga streamingtjänsten släpper kontinuerligt nya filmer och serier på sin plattform, så Filmtopp har tagit en titt på de nyaste titlarna för att kunna tipsa om några riktigt bra serier att se på när höstmörkret faller. 

Är det inte serier du är sugen på, så fyller Filmtopp ständigt på även med nya, bra tips på filmer för Disney Plus.

The Mandalorian (säsong 2)

The Mandalorian på Disney+
Foto: Disney.

Den första live action-serien i Star Wars universum, The Mandalorian, var ett av Disney+ främsta flaggskepp i samband med tjänstens lansering i november 2019. Serien hade stor dragningskraft när den släpptes och har varit starkt bidragande till att Disney+ långt överträffat förväntningarna när det kommer till antalet prenumeranter på tjänsten. 

Det har länge varit känt att The Mandalorian skulle få en fortsättning, men det var först i början av september som Disney och Lucasfilm annonserade att säsong två skulle få sin premiär den 30 oktober – precis lagom för att den svenska publiken ska ha hunnit bekanta sig med Disney+ och hinna titta färdigt på den första säsongen av serien.

The Mandalorian är ett måste för alla Star Wars-älskare där ute och även för alla som inte känner kraften i vanliga fall så kan de vara värt att ge Disneys “space-western” en chans, då den skiljer sig aningen i ton från filmserien. 

Inför Emmy-galan 2020 så har den första säsongen av The Mandalorian nominerats i hela 15 stycken kategorier, varav flera tillhör galans allra tyngsta. Serien, som skapats av Jon Favreau, har bland annat nominerats i kategorin för bästa dramaserie.

Säsong två av “The Mandalorian” har premiär på Disney+ den 30 oktober.

Once Upon a Time (säsong 1–7)

Disney+ serier – fem bra nyheter att streama i höst
Foto: Disney.

Once Upon a Time är den perfekta serien för dig som är ute efter någonting att binge-titta på i höst. Samtliga av seriens sju säsonger landar på Disney+ dagarna efter den svenska lanseringen. Den populära serien sändes på amerikanska ABC mellan 2011–2018 och blev en rejäl tittarsuccé över åren. Eftersom ABC ägs av The Walt Disney Company så känns det inte helt oväntat att Once Upon a Time till slut har letat sig till Disney+. 

Som titeln antyder så är det sagornas värld som står i handlingarnas centrum i den äventyrsladdade fantasyserien – men inte utan en twist. I Once Upon a Time är nämligen den verkliga världen som vi känner till den i allra högsta grad existerande, men i den lever karaktärer från sagorna utan att veta vilka de verkligen är. Under seriens gång läggs pusslet om karaktärernas bakgrund, bit för bit, och tittaren får ta del av det bästa från två världar. 

Alla säsonger av “Once Upon a Time” finns på Disney+ från och med den 18 september.

The Right Stuff 

Disney+ serier – fem bra nyheter att streama i höst
Foto: Disney.

Under Disney+ paraply kan vi som bekant hitta serier och filmer från giganter som Marvel, Star Wars och Pixar, men även National Geographics utbud finns att tillgå på streamingtjänsten. TV-kanalen är känd för sina storslagna naturdokumentärer och många vetenskapsprogram, men något som inte alla har koll på är att den sedan några år tillbaka även producerar sina egna tv-serier. 

Till hösten har National Geographics senaste dramasatsning premiär. I The Right Stuff, baserad på Tom Wolfes bok med samma namn, får vi följa stridspiloterna som värvades till det amerikanska rymdprogrammet och sedermera blev landets första astronauter. 

Serien är producerad för National Geographic av bland annat Leonardo DiCaprios produktionsbolag, Appian Way. 

“The Right Stuff” har premiär på Disney+ den 9 oktober.

Gordon Ramsay: Uncharted (säsong 2)

Gordon Ramsay: Uncharted på Disney Plus
Foto: Disney.

Föredrar du att titta på någonting verklighetsförankrat så kan du se fram emot den andra säsongen av Gordon Ramsay: Uncharted som kommer till Disney+ i slutet av september. I reality-serien besöker den färgstarke stjärnkocken några av världens mest avlägsna och fantastiska platser för att utforska kulturen och maten, samt för att ta sig an ett och annat äventyr.

Under den första säsongen fick vi följa med Gordon Ramsay till platser som Alaska och heliga dalar i Peru. Under den andra säsongen guidar han oss bland annat i vårt grannland Norge, men också mer exotiska platser som Guyanas djungler och Sydafrikas vildmark. 

Finns på Disney+ från och med den 25 september.

Earth to Ned

Disney+ serier – fem bra nyheter att streama i höst
Foto: Disney.

Earth to Ned är tipset till dig som letar efter någonting annorlunda. Serien är nämligen någonting så oväntat som en talkshow med en alien som programvärd! Ned och hans sidekick, Cornelius, är två utomjordingar som färdats till jorden inför en eventuell invasion, men Neds fascination för kändisar för att han istället startar en talkshow. 

Serien är en skruvad variant av en riktig talkshow och en parodi på en. Samtidigt som programmet driver med elementen som ligger som grund till en talkshow, så tas kända gäster in som hjälper till att bryta ned dem och förklara dem för Ned. Genom den första säsongen fortsätter de två utomjordingarna att utforska och lära sig mer om populärkultur. 

Bland gästerna ser vi kända ansikten som Andy Richter, Gillian Jacobs, Billy Dee Williams, Jenny Slate, RuPaul, m.fl. Självaste BB-8 från Star Wars tittar till och med in i ett av avsnitten. 

“Earth to Ned” finns på Disney+ sedan den 4 september.

Nya originalserier att se fram emot på Disney Plus:

  • WandaVision – Sex avsnitt med Marvelkaraktärerna Wanda Maximoff/Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) och Vision (Paul Bettany) i fokus förväntas landa på Disney+ i december.

  • The Falcon and the Winter Soldier – Också en Marvelserie på sex avsnitt, men i denna med Sam Wilson/Falcon (Anthony Mackie) och Bucky Barnes/Winter Soldier (Sebastian Stan) i handlingarnas centrum. Förväntas ha premiär i slutet av 2020.

  • Monsters at Work – Spin off-serie på Monster Inc. som förväntas komma i början av 2021.

  • Loki – Ännu en Marvelserie. Tom Hiddleston återvänder som Loki i sex avsnitt som är tänkt att få premiär under första halvan av 2021.

Längre fram i streamingtjänstens pipeline kan vi se fram emot ytterligare Marvelserier och dessutom en och annan Star Wars-serie. I Star Wars universum kan vi vänta oss serier om exempelvis Obi-Wan Kenobi och Cassian Andor. 

(Film-quizets svar hittar du här!)

Väntan är äntligen över. Disney+ har hittat sin väg till Sverige och det finns gott om serier, filmer och dokumentärer att bli uppslukade av framöver. Bland gamla favoriter och nya produktioner som de ovan listade så har vi att göra under hösten.

NÄSTA ARTIKEL