Det här måste vi få mer av i nästa säsong av Över Atlanten

Det här måste vi få mer av i nästa säsong av Över Atlanten

Moa  Andersson
14 november 2023 kl. 21:11

Vad krävs egentligen för att Över Atlanten 2024 ska toppa årets upplaga?

"Över Atlanten" 2023 är slutligen över och besättningen gick förra veckan i land efter flera veckors seglats på öppet hav. Säsongen har omfattats av berörande historier, tårar och skador. Men vad måste göras bättre i nästa säsong?

Förra veckan fick vi se när besättningen äntligen gick i land vid Saint Martin i Över AtlantenKanal 5 och Discovery+. En säsong som kantats av skräckskador, spyor och tårar, men såklart även skratt och otroliga minnen. Något som är underförstått är att det måste varit en mäktig upplevelse att äntligen få se och röra vid land igen efter tiden till sjöss. Anders Svensson berättade att det nästan kändes overkligt och att lyckan var fullständigt total. 

2023 besättning i Över Atlanten kommer i land
Besättningen går i land i Saint Martin efter seglatsen. Foto: Discovery+ och Kanal 5

"Skratt, tårar, skador och konflikter"

Att segla över Atlanten är inte direkt den mest lättlösta uppgiften och det är något som Anders Svensson, Maria Montazami, Julia Dufvenius, Hans Fahlén, Nassim Al Fakir och Mikkey Dee fått uppleva tillsammans med Gurra Krantz. Vi har fått lära känna de sex profilerna lite bättre än vad vi kanske gjorde innan och genom tv-skärmarna fått uppleva skratt, tårar, skador och konflikter tillsammans med dem. 

"Över Atlanten" är ett mysigt, trevligt och spännande äventyr att följa hemma en mörk höstkväll från soffan. Ett program som får mig att fundera på om jag själv skulle klara av en seglats liknande den som besättningen genomfört. Flera gånger har jag grubblat över hur jag på bästa sätt ska få se mer av den värld vi alla lever i, och kanske är en världsseglats ett alternativ för mig? Vad vet jag. Det som jag däremot vet just nu, i denna stund, är att årets deltagare klarade av seglatsen från Gran Canaria till Saint Martin med bravur. Jag är otroligt imponerad. 

Maria Montazami och Nassim Al Fakir när de äntligen kom fram i land. Foto: Discovery+ och Kanal 5

Gurra Krantz om årets säsong: "Vass besättning och misstänker att det är det snabbaste året någonsin"

Gurra Krantz berättar att seglatsen med årets besättning har varit otroligt trevlig och från hans sida en faktisk ära att få uppleva. Besättningen har varit riktigt vass och han misstänker dessutom att det är den snabbaste seglatsen någonsin som de tagit sig från Gran Canaria till Saint Martin. Hur ska detta då kunna toppas av nästa års upplaga, när världsomseglaren Krantz berömmer årets säsong på den nivån?

Intriger, konflikter, kärlek och att komma nära inpå personers privatliv är extremt väsentligt för att ett program inom reality ska fånga publikens hjärtan. Över Atlanten är ett program där ett antal svenska kända profiler ska klara av en seglats tillsammans, något som gör att besättningen kommer väldigt nära inpå varandras liv och lär känna varandra under ovanliga omständigheter.

Programmet har enorma förutsättningar för att det ska kunna bli ännu vassare säsong nästa år. Med rätt profiler och underhållande händelser till sjöss, i kombination med gripande och personliga berättelser tvivlar jag inte på att Över Atlanten 2024 kommer toppa alla föregående säsonger. 

Redan nu står det klart vilka som ska delta i nästa säsong av "Över Atlanten", men om säsongen toppar årets upplaga återstår helt enkelt att se. 

NÄSTA ARTIKEL