Maria Montazami bryter ihop i Över Atlanten: ”Jag känner mig så oduglig”

Maria Montazami bryter ihop i Över Atlanten: ”Jag känner mig så oduglig”

  • Discovery+
Moa  Andersson
Uppdaterad 10 oktober 2023 kl. 07:10 | Publicerad 03 oktober 2023 kl. 21:10

Maria Montazami om sin roll i besättningen: "Var inte snäll mot mig jag är en loser"

I dagens avsnitt är Maria Montazami ledsen för att hon känner sig oduglig i jämförelse med resten av besättningen. Hon är otroligt plikttrogen, men har kräkts och varit sjuk och därmed inte kunnat hjälpa till så som hon önskat.

I Över Atlanten på Kanal 5 och Discovery+ korsar sex kända svenskar Atlanten. Guidade av Gurra Krantz får Anders Svensson, Maria Montazami, Mikkey Dee, Julia Dufvenius, Hans Fahlén och Nassim Al Fakir en tuff seglats. I dag är det extra jobbigt för Maria då hon varit sjuk och inte kunnat hjälpa till uppe på däck. 

Maria Montazami byter ihop i Över Atlanten: ”Jag känner mig så oduglig”
Maria Montazami. Foto: Kanal 5 och Discovery+

"Jag brukar alltid klara allting"

Oroväckande nog har Maria blivit ordentligt sjösjuk och Gurra hoppas att efter en god natts sömn är hon snart är uppe på däck igen. Tack och lov vaknar hon dagen till ära upp med färg i ansiktet och är på benen igen, men Julia och Nassim möts av en ledsen Maria.

– Jag brukar alltid klara allting och nu kan jag inte ens styra. Det här är inte min stil, säger en gråtande Maria.

Nassim förklarar att alla i besättningen är utanför sin "comfort zone" och att han ser allt de gör ute till sjöss som en grupp. Betvivlat säger Maria att hon inte kommer lämna båten förrän hon i alla fall kan hjälpa till med något, hon känner att hon inte bidrar med något.

Maria Montazami byter ihop i Över Atlanten: ”Jag känner mig så oduglig”
Foto: Kanal 5 och Discovery+

"Var inte så snäll mot mig, jag är en loser"

När Maria inte är delaktig berömmer de andra i besättningen henne, något som Maria inte är medveten om. Att hon vågar visa att hon är sjösjuk, kräks och mår illa tär på en människa, menar Nassim. 

– Jag ska i alla fall göra allt för att hjälpa till här ute på däck, det ska bli mitt mål. Tack för att ni var så jäkla schyssta och fixar med vatten och allting. Jag gör allt för er om ni behöver något, förklarar Maria för Julia och Nassim. 

Julia menar att hon redan gör allt för dem, att Maria är så otroligt plikttrogen. Men Maria känner sig otroligt oduglig i jämförelse med alla andra. Tack och lov är hon äntligen tillbaka och kan hjälpa besättningen med deras fortsatta resa. 

– Det känns jätte jobbigt att vara sjuk och inte kunna delta och må illa. Men sedan blev jag så otroligt "overwhelmed" för alla var så snälla. Man känner "var inte så snäll mot mig, jag är en loser" och det är det sista man ska tänka, menar Maria.

Besättningens fortsatta resa i "Över Atlanten" 2023 ser du på Kanal 5 och Discovery+. I det senaste avsnittet råkar Maria Montazami ut för en otäck halkolycka.

NÄSTA ARTIKEL