Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Cinemacon 2022 – Alla stora nyheter

Cinemacon 2022 – Alla stora nyheter

David Forssell | Artikel
28 april 2022
David Forssell | Artikel
28 april 2022

Från Batman till Barbie

Med nyheter från Cinemacon att frossa i blev plötsligt vardagen bättre!

Cinemacon 2022 har gått av stapeln och vi på Filmtopp tänkte dela med oss av några av höjdpunkterna som AV Club rapporterat om. 

Vad vi fick veta

Batman 2 och Elvis

En ny Batman-film är på väg och detta ser vi givetvis mycket fram mot. Det verkar inte finnas några gränser för hur många superhjältefilmer som kan produceras, vi får bara hoppas att denna blir bra!

Vi fick även veta att filmen Elvis, kommer att utspela sig under 50, 60 och 70-talets USA samt att filmens fokus kommer att ligga på Colonel Tom Parker, Elvis Manager. Filmen om Elton John Rocketman blev en hit hos publiken, så varför skulle inte filmen om The King kunna lyckas med samma bedrift? I rollen som Elvis ser vi Austin Butler medan Tom Hanks spelar Colonel Tom Parker. Premiär 24 juni i år.

Se trailern till Elvis här:

Barbie och Wonka

Premiärdatumet för filmen Barbie presenterades och blir, om inget oförutsett inträffar, den 21 juli 2023. Filmen handlar om Barbie som bor i ett Barbieland men utvisas för att hon inte är tillräckligt fin. Margot Robbie spelar Barbie. 

Vi fick också veta att filmen Wonka, som handlar om Willy Wonkas ursprung, kommer att ha premiär den 15 december 2023. Vi på Filmtopp har tidigare skrivit om Johnny Depps kanske inte så perfekta tolkning av Roald Dahls godismakare, och vi ber därför innerligt till filmvärldens gudar att Timothée Chalamet gör bättre ifrån sig än gamle, käre men skandalomsusade Depp.

Någon trailer på Barbie eller Wonka har ännu inte släppts, men för den som vågar ta sig en titt på Depps läskiga Wonka länkar vi till trailern nedan.

Vad mer...

Nya bilder från filmen The Flash visades men med tanke på Ezra Millers tvivelaktiga beteende den senaste tiden, vilket du kan läsa om här och här, är det oklart hur framtiden faktiskt ser ut för The Flash.

Helen Mirren dök upp på scenen angående sin medverkan i Shazam: Fury of the Gods. Att få se den hyllade skådespelerskan i en superhjältefilm hör inte till vanligheterna. Mirren ska spela karaktären Hepera och filmen vet vi nu har premiär den 12 december i år.

Ny bild från Don't Worry Darling

Vi fick också en första bild från filmen Don't Worry Darling där huvudrollerna innehas av Harry Styles och Florence Pugh. Filmen har premiär 23 september i år och utspelar sig på 1950-talet då det västerländska samhället inte var lika öppet om sex som i dag. 

Harry Styles och Florence Pugh
Harry Styles och Florence Pugh                                 Photo: Warner Bros. Pictures

Avatar 2 och Doctor Strange: The Multiverse of Madness

Den första Avatar-filmen släpptes 2009 och nu har vi äntligen fått lite mer information om uppföljaren. Titeln på Avatar 2 är Avatar: The Way of Water och filmen och dess uppföljare ska alla ska kunna ses som fristående titlar. Publiken på konventen fick också ta del av en teaser, men den har ännu inte släppts för allmänheten. David Camerons Avatar: The Way of Water har premiär den 16 december 2022.

För dem på plats visades även 15 minuters filmmaterial från Doctor Strange: The Multirverse of Madness.  I filmen får vi följa Doctor Strange när han först befinner sig i ett annat universum tillsammans med America Chavez, vars krafter har något med universum att göra. America dyker sedan upp utanför Stranges ex-flickväns bröllopsfirande, där hon blir jagav av ett monster varpå Strange en man vid namn Wong räddar henne. Tydligen har Strange sett America återkommande i sina drömmar och vill nu har svar på varför. 

Eventets chockerande ögonblick

CinemaCon 2022 bjöd på många roliga nyheter men också en tråkig som gav eventet smolk i bägaren. När skådespelaren och filmskaparen Olivia Wilde stod uppe på scen för att presentera sin nya film Don't Worry Darling var det någon i publiken som gav henne vårdnadspapper från exet Jason Sudeikis. Han har i efterhand sagt att han aldrig skulle ge henne dem i ett så pass obekvämt läge, men sådant blev utfallet:

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL