Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Trailer: Gåsmamman säsong 5

Alexandra Rapaport – Sveriges största TV-stjärna

Filmtopp
Filmtopp | Artikel
03 september 2022
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
03 september 2022

När var någon senast lika mycket i ropet?

Alexandra Rapaport är just nu aktuell med tre enorma serieproduktioner. När hände det senast en svensk skådespelare?

Vilken höst Alexandra Rapaport har. Den 50-åriga Kristallen-vinnaren är aktuell med nya säsonger av Morden i SandhamnGåsmamman och Heder. Samtliga är publikmagneter av rang och hon är den gjutna stjärnan i åtminstone två av dem. När var en svensk skådespelare senast så här mycket i ropet? 

Mer läsning:

De två långkörarna Morden i Sandhamn, vars åttonde säsong precis tagit slut, och Gåsmamman tillhör båda C Mores flaggskepp på dramafronten. Den sistnämnda av dem är särskilt het i år när den går i mål med sin stora finalsäsong, som hade premiär förra helgen.

Den 12 september är det premiär för Heder säsong 3, där Rapaport tillhör en stjärnkvartett som utgörs av henne, Eva Röse, Julia Dufvenius och Anja Lundqvist. Serien är kanske den Viaplayproduktion med flest hängivna fans. 

Alexandra Rapaports höst saknar motstycke och vi kan känna oss trygga med att kalla henne Sveriges största TV-stjärna.

Tredje säsongen av "Heder" blir något extra

Alexandra Rapaport – Sveriges största TV-stjärna
"Heder". Foto: Viaplay.

I en intervju med Filmtopp beskriver Alexandra, tillsammans med Julia Dufvenius och Anja Lundqvist, den nya säsongen som deras största men också mest intima hittills.

– Vi hade över hundra statister vid två tillfällen i den nya säsongen. Det var fantastiskt att se alla dessa tjejer komma hit och arbeta tillsammans, säger Alexandra.

Under seriens gång har Heder alltid lyckats vara kusligt relevant. Den nya säsongen, som handlar om incelkulturen, började arbetas på innan incels var ett allmänt begrepp. De berättar också om att öppningssekvensen var så pass grafiskt våldsam att de var tvungna att klippa om den, till deras och regissören Joakim Eliassons förtret. Och detta eftersom att det inte går att sända något så pass brutalt klockan 21 på TV3.

– Detta är vår bästa säsong hittills, säger Alexandra med stort självförtroende. Vi har lärt oss för varje gång och har alltid varit snabba med att peka ut vad som borde ha gjorts annorlunda. Även om detta är säsongen med störst händelser är det också den där vi kommer varandra närmast.

Inför den tredje säsongen av Heder arrangerar Viaplay tillsammans med Filmtopp en smygpremiär för fansen, där säsongens inledning visas på Biograf Zita och följs upp av en Q&A med seriens stjärnor. Att samtliga platser tog slut samma dag som vi gick ut med nyheten är ytterligare ett kvitto på hur het Alexandra Rapaport är just nu.

Toppar TV-succén med Viaplays satsning "Det är något som inte stämmer"

Alexandra Rapaport – Sveriges största TV-stjärna
Martina Haag och Alexandra Rapaport under inspelningen av nya filmen. Foto: Eric Diedrichs / Filmtopp Media.

Rapaports späckade höst slutar inte med Morden i SandhamnGåsmamman och Heder. Hon har nyligen spelat in Viaplays kommande storfilm Det är något som inte stämmer som regisseras av Martina Haag, författaren till boken. Den må ha premiär först någon gång nästa år, men redan nu är fansen förväntansfulla på att få se resultatet.

Det är svårt att minnas när någon svensk stjärna senast var involverad i så här många stora produktioner samtidigt. Alexandra Rapaport måste ha något slags rekordår och förtjänar att kallas Sveriges största TV-stjärna. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL