Threesome. Foto: Viaplay

Threesome (säsong 1)

  • 8 x 23 min
  • Drama
  • Viaplay
Sebastian Ahokas
Uppdaterad 18 september 2021 kl. 10:02 | Publicerad 28 augusti 2021 kl. 18:00
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

En trekant sätter relationen på prov.

Hur mycket kan egentligen en trekant skaka om en relation? Väldigt mycket enligt Lisa Linnertorps serie Threesome där just en trekant blir starten på en intressant berättelse.

  • Skapare:
    Lisa Linnertorp
  • I rollerna:
    Matilda Källström, Simon Lööf, Alma Jodorowsky, Kitt W. Johansson, Lucien Laviscount m.fl

Det unga paret Siri (Matilda Källström) och David (Simon Lööf) flyttade till London strax efter gymnasiet. Siri pluggar juridik samtidigt som David jobbar och spelar TV-spel med sina polare. Det mesta flyter på i deras liv och deras relation är tryggare än någonsin, fram till en blöt och regnig kväll i Londons nattliv.

MER LÄSNING: Allt om svensk film!

På en fest träffar de den franska konststudenten Camille. Siri och Camille klickar direkt och spenderar hela natten tillsammans. När Siri vaknar upp i sängen tillsammans med både David och Camille undrar hon vad hon varit med om. Känslorna och tankarna bubblar direkt. Vad gjorde hon egentligen? Och varför gjorde hon det? Kommer relationen någonsin bli som den varit förr? Tankarna är många, samtidigt som hon upptäcker nya känslor.

Brutalt äkta känslor och tankar.

Threesome överraskar redan från första avsnittet, ja nästan från första scenen. Vad som till en början känns som en ungdomsserie som inte vågar visa känslor visar sig vara en serie som vågar visa precis allt. Både när det kommer till kroppar och känslor. Det är till en början intensivt och hett när vi i första avsnittet direkt introduceras till seriens två huvudroller. Premiäravsnittet fortsätter sedan i samma intensitet och bjuder på scener jag inte trodde kunde visas i Sverige 2021. På ett imponerande och överraskande vis. 

Efter det intensiva premiäravsnittet börjar dock serien långsamt hamna i ett något långsammare tempo. Trots sina korta avsnitt är det ändå viss väntan på att serien ska komma igång på riktigt igen. Även om Threesome kan kännas långsam ibland så är den stundtals riktigt bra serie och den skiljer sig verkligen från amerikanska serier om ung kärlek.

Seriens skapare och regissör Lisa Linnertorp, som vanligtvis är framför kameran, vågar och lyckas få med en trovärdighet och riktig autenticitet när det kommer till ung kärlek och känslor. Här är inget polerat. Här är det verkligen tufft, känslosamt och fyllt med svek, något som vi ofta inte får se i liknande historier. Tidigare eller nuvarande Londonsvenskar kommer nog också bli glada av att se alla bekanta och äkta miljöer och att livet i London skildras på ett trovärdigt vis.

Dessutom har Linnertorp fått med sig flera unga och mycket imponerande skådespelare som är minst sagt modiga framför kameran. Speciellt Matilda Källström i rollen som Siri. Även om och skådespeleriet av vissa andra ibland kan kännas lite styltigt så är det ändå stabila insatser av den unga ensemblen. 

Threesome är en serie som jag tyvärr tror kommer att missas av många på grund av förutfattade meningar. Det är så mycket mer än en ungdomsserie – den verkligen överraskade mig. Med de tre starka avslutande avsnitten dansar den in på en fyra i betyg. Spana också in vår lista med de bästa serierna på Viaplay!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL