Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sort of

Sort of (säsong 1, avsnitt 1)

  • 8 x 20 min
  • Komedi
  • Viaplay
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
23 oktober 2021
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
23 oktober 2021

Lovande start för ny queerserie

I morgon släpper Viaplay sin nya internationella originalproduktion "Sort of". Eric Diedrichs har tjuvkikat på första avsnittet och gillar vad han ser.

  • Skapare:
    Bilal Baig, Fab Filippo
  • I rollerna:
    Bilal Baig, Gray Powell m.fl.

Om du är osäker på om en komediserie om en ickebinär ungdom i dagens queera Toronto kan vara något för dig, har jag bara en sak att säga: Slappna av. Efter att bara ha sett tjugo minuter av Sort of kan jag intyga att även denna cis-hetero-snubbe roas av Viaplays nya komediserie.

I centrum står icke-binära Sabi som spelas av den icke-binära skådespelaren Bilal Baig (förövrigt seriens medskapare). Hens polare planerar att dra till queer-mekkat Berlin och leva livet, men Sabi är tveksam. Trots att hen håller på att förlora sin pojkvän och ströjobbar som bartender och nanny några dagar i veckan.

Undviker klassiska fallgropar

Hur det går med Sabis Berlinresa får vi inte veta i första avsnittet, men troligen bär det aldrig av. Men det är ju inte heller poängen, utan syftet är ju att följa med på Sabis inre resa. Hela det där med att hitta någon slags stabil grund i alla möten med fördomar och udda fåglar.

MER LÄSNING:

I huvudrollen ser vi alltså nykomlingen Bilal Baig, som från första scenen visar att hen besitter en skön komisk tajming – tankarna förs till Jemaine Clement (Flight of the Conchords). Många filmer/serier med den här typen av tematik, även komedier, riskerar ofta att bli preachy eller överdrivet seriösa i sin tematik. Tack och lov tycks så inte vara fallet med Sort of, utan komiken får istället stå i centrum.

Visst jag har bara sett ett av åtta avsnitt, men om Sort of fortsätter i samma anda kommer jag att följa med hela vägen – Berlin eller inte.

"Sort of" släpps på Viaplay den 24/10.

NÄSTA ARTIKEL