Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Fem komediserier du måste se

Fem komediserier du måste se

Thilda Rimsäter | Lista
17 februari 2017
Thilda Rimsäter | Lista
17 februari 2017

Serierna som du kan titta på om och om igen.

Vi har alla råkat ut för det. Vi börjar titta på en serie och plötsligt har vi kollat igenom alla säsonger och av någon märklig anledning sker detta alltid mitt i natten. Allt vi kan tänka på är att serien är slut och nya avsnitt kommer inte förens om flera månader, om de kommer alls… Plötsligt har vi "råkat" starta om seriens allra första avsnitt. För fjärde gången i rad.

Crazy Ex
Foto: The CW Network

Här kommer min lista på mina nuvarande komediserier som går på repeat hemma hos mig. (PS: Här hittar du vilka serier vi har att se fram emot i år!)

You're The Worst (2014- )

You're The Worst
You're The Worst Foto: FX

Skapad av: Stephen Falk

Med: Chris Geere, Aya Cash, Desmin Borges, Kether Donohue m.fl.

Handling: Jimmy, en pessimistisk brittisk författare, förstör sitt ex bröllop. Gretchen, publicist och vän till bruden, stjäl bröllopspresenter. Lindsey, brudens syster och tidigare sexmissbrukare, är numera fru och gillar familjeidéen, men saknar spänningen. Edgar, en tidigare soldat med PTSD, försöker dämpa effekterna av sitt trauma med det mesta som finns. Den ena värre än den andra. Gemensamt för dem alla är att relationer inte är riktigt deras grej.

Motivation: En av de absolut roligaste, ärligaste och mest realistiska serierna som jag någonsin sett. Trots att karaktärerna har sina svagheter, är det omöjligt att inte älska dem. Serien tar även upp allvarligare ämnen som flera typer av psykisk ohälsa och oroligheter i förhållanden på ett briljant sätt.

Crazy Ex-Girlfriend (2015- )

Crazy Ex-Girlfriend
Crazy Ex-Girlfriend Foto: The CW Network

Skapad av: Rachel Bloom och Aline Brosh McKenna

Med: Rachel Bloom, Vincent Rodriguez III, Donna Lynne Champlin, Santino Fontana m.fl.

Handling: Rebecca lämnar sitt liv som advokat i New York för att flytta till en liten stad i Kalifornien som också råkar vara där hennes ex-pojkvän Josh från kollo bor.

Motivation: En lättsam musikalkomedi med träffsäkra och komiska låtar som man går runt och trallar på i flera dagar, några exempel är "I Gave You a UTI", "Sex With a Stranger" och "Textmergency". Serien tänjer på gränserna gällande hur långt man går för att vinna någons hjärta, genom att bland annat iscensätta ett inbrott...

Please Like Me (2013- )

Please Like Me
Please Like Me Foto: ABC

Skapad av: Josh Thomas

Med:  Josh Thomas, Thomas Ward, Caitlin Stasey m.fl.

Handling: När Joshs flickvän gör slut med honom inser han att han är homosexuell. Med stöd från sin nu ex-flickvän Claire och sin rumskompis Tom stöttar Josh sin deprimerade mamma samtidigt som han försöker utforska sin sexualitet.

Motivation: Josh må ha dåligt självförtroende och oroa sig för vad andra tycker om honom, men det är också väldigt aktuellt i dagens samhälle där vi verkar bry oss mer och mer om vad andra tycker om oss på grund av alla de obegripliga skönhetsideal som ställs på både män och kvinnor. Please Like Me mixar härligt konstigt med pinsamt och scener med hög igenkänningsfaktor.

The Mindy Project (2012- )

The Mindy Project
The Mindy Project Foto: 20th Century Fox

Skapad av: Mindy Kaling

Med: Mindy Kaling, Ike Barinholtz, Ed Weeks, Chris Messina m.fl.

Handling: Barnmorskan Mindy Lahiri försöker att balansera sitt privata och professionella liv med sina udda kollegor.

Motivation: Mindy är utan tvekan en karaktär att se upp till (bortsett från några få snedsteg som när hon hamnar i häkte för att ha cyklat ner i någons pool). Alla karaktärer balanserar varandra väl och har sin egna unika humor, även om jag tycker att Morgan (Ike Barinholtz) står ut med sin lojalitet, sina försök att smälta in och alltid hjälpa till, även om det inte behövs, och sin oändliga kärlek för hundar.

Don't Trust the B---- in Apartment 23 (2012-2013)

Don't Trust the B---- in Apartment 23
Don't Trust the B---- in Apartment 23 Foto: ABC

Skapad av: Nahnatchka Khan

Med:  Krysten Ritter, Dreama Walker, Eric André, James Van Der Beek m.fl.

Handling: Småstadstjejen June kommer till New York, där hon förlorar sitt jobb som hon blivit lovad, hennes fästman är otrogen och hennes rumskompis Chloe gör allt för att få June att flytta ut.

Motivation: När idén för den här serien skapades måste manusförfattarna ha gått ihop och funderat ut exakt vad som är det värsta som skulle kunna hända i precis alla situationer. Även om serien bara fick två säsonger (hittills) är det en av de galnaste komedier som jag någonsin sett. Riktigt roligt också att se James Van Der Beek bjuda på sig själv när han spelar sig själv i serien.

NÄSTA ARTIKEL